|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie obrączki do tego pierścionka?:>
Czesc dziewczyny
![]() jak Wam się wydaje: jakie obrączki będą pasować do tego pierscionka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie obrączki do tego pierścionka?:>
To jest żółte złoto czy białe złoto? Bo jeśli żółte to moim zdaniem najlepiej będą pasować obrączki klasyczne z żółtego złota, a jeśli to białe złoto to myślę, że obrączki łączone (białe+żółte złoto) będą fajnie wyglądały
![]() Ja mam pierścionek z białego złota i planuję obrączki łączone.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
eee to jest chyba białe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Uzależnienie
|
Jeśli chcesz nosić pierścionek na jednym palcu z obrączką to wybierz jak najprostsze, klasyczne i w miarę wąskie obrączki, oczywiście pod kolor
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem dlaczego ktoś wybiera obrączkę pod pierścionek zaręczynowy.
Mam z żółtego złota, TŻ sam wybierał i trafił w mój gust. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby pod niego dobrać obrączkę. Owszem miałam wizję żółtej, klasycznej obrączki ale po kilku wizytach u różnych jubilerów nigdzie nie znalazłam właśnie "TEJ". Za to z ciekawości jeszcze zajrzeliśmy do białego złota i tam była ![]() ![]() Łączonego nie braliśmy pod uwagę bo ani mi ani TŻ się nie podobają.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To jest białe złoto ![]() Widziałyście u kogoś takie połączenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz na jednym to tym bardziej podpowiadałabym klasyczną
![]() ![]() ![]() Ja mam zaręczynowy łączony (białe i zółte złoto) a obrączkę żółtą - klasyczną. Ale noszę na dwóch rożnych łapkach, więc nawet nie myślałam, żeby dobierać do siebie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
widząc ten pierścionek przychodzą mi na myśl takie obrączki, ale najlepiej mierzyć, bo miałam wizję klasycznych prostych obrączek ale ani mnie ani tż-towi nie pasowała taka więc mamy troszke inną od tych zamierzonych. Jednak nadal dośc proste.
a tutaj przykłady - wybaczcie że tylko jednej firmy, ale nie chciało mi się szukać... a poza tym chodzi tylko o przykłady: http://wkruk.pl/product-pol-2319683-OBRACZKI-UNICA.html http://wkruk.pl/product-pol-2319625-OBRACZKI-ALBA.html http://wkruk.pl/product-pol-2319623-...I-ARCADIA.html http://wkruk.pl/product-pol-2319674-...-SIRMIONE.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Świetnie Małgosia Ci wybrała
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz nosić na jednym palcu to ja bym postawiła na klasyczny wzór. I rzeczywiście wtedy z białego złota. Chociaż ja nie wyobrażam sobie mieć obrączki z samego białego złota. Moim zdaniem nie wygląda jak ślubna. Bardziej kojarzy mi się ze srebrnymi, takimi jak zakochani sobie kupują i noszą na znak, że są w związku.
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za przykłady ![]() Jednak, takie same myśli mi się nasówają jak dla Poznanianki, że takie obrączki z białego złota przypominają takie jak sobie kupują zakochani w imię "wiecznej miłości";D No i mam dylemat;p już trochę patrzyłam ale na prawdę nie wiem na co się zdecydować... No cóż, jak widać jeszcze nie trafiłam na te jedyne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja też...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja podałam przykłady, które moim zdaniem pasują do pierścionka...
ja akurat nie lubię żółtego złota bo po prostu mi się nie podoba, a łączone to już w ogóle nie moja bajka... ale tak jak mówicie co kto lubi ![]() My wybraliśmy takie i nie zamieniłabym ich na żadne inne, choć jak pisałam początkowo miałam mieć proste klasyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Jesli masz pierścionek z białego złota to wydaje mi się, że lepiej będzie się komponował z obrączką również z białego złota. Mieszanka żółtego z białym jakoś mi się nie podoba.
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Ponadto mam wrażenie, że pierścionek i obrączka są ładniej wyeksponowane, gdy nosi się je osobno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Trochę nie rozumiem, po co się nad tym zastanawiać:P ja np pierścionek zaręczynowy zakładam od czas do czasu. Chyba, że Ty będziesz chciała nosić na tym samym palcu i to i to, to w grę wchodzi obrączka w tym samym kolorze, albo opcja łączona, a kształt dopasujesz sobie w sklepie, jak zmierzysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
żadna obrączka nie będzie pasowała = przylegała do tego pierścionka, będzie odstawała , w Krakowie widziałam obrączki dopasowywane = przylegające do różnych pierścionków u p. Bielaka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że nie będzie ładnie wyglądał ten pierścionek z obrączką na jednym palu. Jest po prostu za wielki. Ja też nie mam zareczynowego z malutkim oczkiem, dlatego po ślubie powędruje na drugą rękę, ustępując miejsca obrączce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ten pierścionek jest wielki??? nigdy bym nie powiedziała...
a widzę, że też jest z kruka więc nic prostszego tylko pójść i po przymierzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No oczywiście, że tak. Czy w Twojej ocenie obrączka będzie dobrze do niego przylegać?! Popatrz gdzie jest obręcz (bo nie wiem jak to nazwać), gdzie kończy się owa ozdoba na niej, a gdzie będzie dopiero obrączka..
Edytowane przez claudusiaaaaa Czas edycji: 2012-12-11 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
.
|
Cytat:
jest taka zasada, ze nie powinno sie nosic zoltego i bialego zlota. moim zdaniem tez srednio to wyglada, lepiej kupic obraczki z bialego zlota albo laczone z zoltym.
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wzór tego pierścionka, jest on rozbudowany na boki co wiąże się z tym że nosząc go na palcu z obrączką będzie on na nią zachodził i ocierał czyli w mgnieniu oka obrączka strasznie się porysuje i już nie będzie to fajnie wyglądało. Obrączki noszone na palcu z pierścionkiem niszczą się niesamowicie (rysują a nawet kształt ich obrzeża ulega zmianie), chyba że pierścionki są wyprofilowane tak, by móc je łączyć z obrączką ale ten pierścionek do nich nie należy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chcesz nosić obrączkę i ten pierścionek na jednym palcu to ładnie pasowałaby zgrabna, klasyczna obrączka z białego złota, pierścionek już sam w sobie jest "bogaty".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.