|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Krzywe nogi a sukienki, tuniki
No właśnie.
Mam krzywe nogi i to nie jest absolutnie mój wymysł bo mam to po prostu odziedziczone po rodzicach i niestety wada jest naprawdę bardzo widoczna i duża. Do tej pory nigdy nie nosiłam spódnic ani sukienek. Zdarzało się to tylko przy większych okazjach (wesela) ale ostatnio pomyślałam że może jednak spróbuje włożyć coś krótszego. Czy myślicie, ze np. do tuniki można założyć spodnie nie mowie tu o prawdziwych rurkach ale spodnie proste albo grubsze legginsy? żeby jakoś zakryć ta wadę albo przynajmniej jej tak bardzo nie eksponować. No i czy to w ogóle przejdzie. Może macie jakieś propozycje, zdjęcia. Będę wdzięczna ![]() Chciałabym się czasami ubrać tak:
www.szkla.com/164183 zapraszam! Edytowane przez Abigail123 Czas edycji: 2009-03-16 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzywe nogi a sukienki, tuniki
Jeśli masz kształtne łydki polecam kozaki-klasyczne oficerki (jak na zdjęciach).
Odradzam wąskie spodnie bo jeszcze podkreślają krzywe nogi, podobnie wysokie szpilki. Jeśli nie masz pięknych nóg to dobra długość to taka która lekko zasłania kolano i odsłania łydki. Sama nie mam pięknych kolan ale mam smukłe łydki więc często noszę kozaki na wysokim obcasie.Polecam.Np. Kozaki Krimen-bardzo ładnie dopasowują się do nogi. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Do tunik można też nosić klasyczne spodnie garniturowe, letnie lniane lub spodnie o kroju cygaretki. Rurek nie polecam,zbyt szerokich też nie. Spodnie do tunik powinny być bardziej dopasowane w talii i rozszerzać się lub zwężać mocniej ku dołowi -żeby nie zaburzały proporcji sylwetki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Podobno krzywość nóg ratują rajstopy w kwiaty i geometryczne wzorki
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Polecam np. takie rajstopy: http://www.allegro.pl/item583696872_...alzedonia.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
jak najbardziej noś proste spodnie, mogą przylegać na udach, ale gdzieś od połowy ud w dół już niech będą proste, mogą mieć zaprasowany kant, do tego tunika oczywiście może być, tak samo np. to takich spodni możesz ubrać krótką sukienkę w modne wzory geometryczne..
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
wstaw swoje zdjęcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
powiem ci, że ja mam nogi typu x, zawsze,ale to zawsze chodzilam w spodniach,nie lubiłam spodnic i sukienek. Jestem wysoka,mam długie nogi i wiedziałam ze wyglądaja ładnie Z BOKU, bo z przodu niestety...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja tez mam krzywe nogi ,x-y , na zewnatrz :/
ale sie tym nie przejmuje i tak jak Provocateur wiem jak stawiac nogi rzeby to nie bylo bardzo widoczne. nie wiem jak ty to masz bardzo widoczne ale mysle ze nie az tak zle kazdy cos ma nie tak troche ![]()
blog biochemiczno kosmetyczny http://biochemiakosmetyczna.blogspot.com/ "Samotność jest złudzeniem.Myśli człowieka krążą zawsze koło innych ludzi i łączą go z ich obcym losem,który na próżo strara się odepchnąć." Z. Nałkowska ("Granica") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki napewno wypróbuje ![]() a czy myślicie, że takie grubsze rajstopy jak ma pani na 3 zdj. będą dobre? mam krzywiznę typu O.
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hej tez szukam ladnych i maskujacych rajstop do nóg nieco wpadajacych w "O"
te calzedonia niestety soie nie wyswietlaja bo link jest juz nieaktywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
co myslicie o takich?
http://allegro.pl/leginsy-norweski-w...921508441.html ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- co myslicie o takich?norweski wzóz moglby byc? ![]() http://allegro.pl/leginsy-norweski-w...921508441.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.