|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
walka z cellulitem :(
Niedawno zauwazyłam u siebie na pośladkach początki cellulitu i sie zaniepokoiłam. Jest to stadium najmniejsze, no ale jest. Mam zamiar sie jakos tego pozbyć. Macie jakies rady?? Jakies dobre ćwiczenia, balsamy i ich ceny?? Czytałam, że przy kapieli powinno się masować skóre i pryskać zimnym strumieniem wody, żeby poprawić krązenie, jeśc mało słodyczy itp. Czy macie jakieś wypróbowane sposoby, rady?? Proszę o pomoc.
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: walka z cellulitem :(
Ja też mam cellullit I st. mimo że jestem szczupła. Z balsamów proponuję serum Lirene. Działa! Masaż zimną wodą i masowanie skóry szorstką gąbką też jest skuteczne. Regularne peelingi także.
A z ćwiczeń polecam pływanie (nie próbowałam) i jazdę na rowerze (próbowałam ale za krótko, żeby się wypowiadać o skuteczności, ale wszędzie piszą, że pływanie i rower pomagają, aha! Jeszcze godzinny spacer dziennie też pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze: mniej soli i ostrych przypraw w potrawach!
Po drugie: Więcej ruchu! Po trzecie: Naprzemienne prysznice. Raz woda ciepła (jakieś 2 min) i zimna (drugie 2 min). Zakończyć ciepłą wodą. Po czwarte: Po kąpieli i naprzemiennych natryskach wcierać w skórę balsam. Może być specjalny, redukujący cellulit, ale zwykły nawilżający lub ujędrniający też się nada. Polecam w tym celu przyżąd do masażu z wypustkami. Np. Oriflame. I to chyba wszystko z tych najważniejszych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.