|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie mi w dobraniu diety !!!
Cześć jestem tu nowa i chciałam się do was zwrócić z pytaniem. Trzy lata temu miałam usunięte kamień z woreczkiem żółciowym. Były związane z tym różne komplikacje. Co jakiś czas wymiotuje żółcią, mam skurcze żołądka a tabletki które biorę przeciwbólowe po chwili wymiotuje. Jaką diete powinnam stosować by złagodzić ten cykl. Obecnie znów to się nasiliło i jestem do niczego. Miałam zastrzyk i leże ciągle na łóżku i co jakiś czas wymiotuje żółcią. Prosze pomóżcie jaką powinna być to dieta co mogę jeść a co nie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie mi w dobraniu diety !!!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a czy nie powinien cie o tym poinformować lekarz? co wolno, co wskazane, a co nie? bo to chyba trochę leży w jego gestii. albo spytaj właśnie lekarza do którego chodzisz albo się do niego wybierz.
![]() ale tak myślę, że zapewne jakieś lekkostrawne, nie ciążące produkty. czyli dieta podobna do takiej jaką się zwykle stosuje przy zatruciach pokarmowych albo problemach z żołądkiem. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej Haniu, zdecydowanie powinnaś zapytać lekarza/dietetyka o to co i jak jeśc, chodzi tu w końcu o twoje zdrowie. więc lepiej skonsultuj się z fachowcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.