|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odstresowanie sie
Jaki jest wasz sposób na odstresowywanie się? Po za tak oczywistymi jak :czytanie, ogladanie tv, grzebanie w wizazu, spotkanie z kolezanka, czy sex;p?
Pytam, ponieważ szukam czegoś co mnie zrelaksuje i napędzi, a powyższe czynnośći itp. które mnie odstresowywały przestały działać. Chyba potrzebuję jakiejś zmiany... Co proponujecie? Niestety bieganie i aerobic, i inne sporty odpadają, ze wzgl. na problemy ze zdrowiem ![]() W ogóle mimo,żę studjuję to co lubie(ale jest ciężko=.=), mam jakieś takie poczcie braku czegoś, pustki i nie wiem jak to zaspokoic....
To jest moje prywatne zdanie, zbudowane na moich subiektywnych doświaczeniach. Mogę się mylić. Edytowane przez kleo1991 Czas edycji: 2012-12-11 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odstresowanie sie
Wszelka aktywność fizyczna resetuje mi napięcie natychmiastowo ale wiem, że nie każdy lubi
![]() Widzę, że napisałaś, że odpada..szkoda. A pływanie także? Ja sobie maluję jeszcze akwarelki i takie tam, pochłania mnie to bez reszty i o to chodzi. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-12-11 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No wlaśnie z pływalnia mam taki problem, ze mam odwieczny problem ze skóra i zwyczajnie wstydze sie rozebrac
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przrabianie retuszowanie zdjęć i rysowanie.. to jest coś co mnie odstresowuje i pozwala na chwilę zapomnieć o całym świecie
![]()
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja słucham głośno muzyki (najczęściej przez słuchawki) albo biegam. Gdy nie mam takiej możliwości staram się zacząć tak spokojnie oddychać i nie myśleć o niczym (jak mnie ktoś zdenerwuje w pracy). Spróbuj może jakiś ćwiczeń oddechowych poczytaj o nich na necie.
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja uderzam w kimę, nic mnie tak nie odstresowuje jak pójście spać o 20.00. Oprócz tego robię sobie SPA dla rąk i stóp, to jedno z moich ulubionych zajęć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeżdżę na rowerze, idę na spacer (najlepiej sama), słucham muzyki przy zapalonych świecach albo biorę kąpiel przy ulubionej muzyce i świecach. Kiedyś dla relaksu robiłam kolczyki, szyłam, haftowałam, robiłam frywolitki- ogółem takie zajęcia mnie relaksują i odstresowują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
a basen? przy większości problemów ze zdrowiem on nadal pozostaje wskazany jako pozytywny. a jak nie, to poszukaj w sieci pdf-ów na tematy relaksacji, oddychania i medytacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Joge na yt prowadzi babeczka o nazwisku Tara Stiles. Fajnie się ćwiczy, Chodakowska ponoć ma wyczerpujące ćw. też na yt jest.
Zajmowanie rąk odciąga od stresu (dlatego szydełkowanie jest tak chętnie uprawiane przez kobiety od dawien dawna). Ja osobiście lubię lakierami do paznokci smarować po różnych przedmiotach - ostatnio przerabiałam nimi breloczki do kluczy i biżuterię, a wcześniej w galaktyczny wzorek malowałam butelkę po nalewce babuni. Ogólnie szperam po necie w poszukiwaniu pomysłów diy. Mnie osobiście wprowadzanie tych rzeczy w życie relaksuje ![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2012-12-12 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam długi samotny spacer, na mnie zawsze działa
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
-spacer
-iść spać -zadbać o siebie, jakieś maseczki, peelingi, malowanie paznokci No ale dla mnie i tak wygrywa sport. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
- Zaczelam robic na drutach. Pierwsze proby bardziej mnie zestresowaly niz odstresowaly ale jak juz zalapalam o co chodzi w sciegu angielskim to moge siedziec i robic. Pierwszy szalik prawie skonczony
![]() - Jako maniaczka zdjec lubie porzadkowac moje albumy, przekladac, ukladac, kombinowac. - Lubie tez podpisywac ladnie zdjecia wiec zaczelam uczyc sie kaligrafowania. Pracochlone zajecie ale daje mi satysfakcje. - Spaceruje po lonie natury ![]()
![]() |
#14 |
Biała Dama
|
Najlepiej się przespacerować na świeżym powietrzu
Melisa fajnie wycisza, piję od paru tygodni regularnie, i zauważyłam że coraz mniej mnie usypia a coraz bardziej właśnie odstresowuje Ja np. lubię słuchać ambientu, albo jakiejś celtyckiej muzyki, albo klasycznej, albo smyczkowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mnie najlepiej odstresowuję spacerek na świeżym powietrzu, czytanie książki... ciepła kąpiel a jak jestem zła lub wściekła na coś/ kogoś to wysiłek fizyczny! muszę się zmęczyć na tyle mocno, żeby nie mieć siły myśleć o problemie który mi doskwiera...
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkiedopowiedzi, popatrze na YT na ta pania od jogi i chyba zaczne robic na drutachXD
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Są płyty z muzyka relaksując, fajnie odstresują !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jak idę na dłuuugi spacer przed siebie, z dobrą muzyką na uszach. Albo biorę gorący i pachnący prysznic. Zapalam świeczki. I oglądam jakiś wciągający serial (typu Gra o tron lub Mentalista).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mnie bardzo relaksuje sport,podobno najlepszy na rozladowanie napiecie ,u mnie kazdego rodzaju(jestem milosniczka sportu), rower,rolki,basen z jacuzzi i sauna ,tenis,ostatnio lyzwy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- A zapomnialam o moim ulubionym serialu Sex and the City,wtedy zapominam o wszystkich troskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
blancik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
mnie uspokaja i wycisza:
-medytacja, -glosne słuchanie muzyki na słuchwakach, -kąpiel z bąbelkami, - sex ![]() - spacery z psem - zakupy ciuchowe i kosmetyczne ![]() - wysilek fizyczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.