Zajscie w ciaze a kilogramy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-31, 07:43   #1
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Angry

Zajscie w ciaze a kilogramy

Kochane dziewczyny,

Pomozcie mi bo stoje na rozdrozu, od czerwca staramy sie o dziecko, jak narazie bez efektow ... ale wiadomo do roku czasu nie mam co panikowac. Moim probleme jest to ze nie wiem co robic tj. przy wzrocie 161 cm waze 57 kilogramow ... i niby z jednej strony mowie sobie ze warto by sie bylo odchudzic a moze pocwiczyc zeby miec forme ... a zdrugiej strony mowie sobie a jak zajde w ciaze .... naprawde mam maly mentlik w glowie i nie wiem w ktora strone ... isc. Chcialabym znow zaczac chodzic na fitness .... ale naprawde nie wiem co robic wrrr - jestem zla na siebie przez to
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 07:46   #2
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Zajscie w ciaze a kilogramy

A i jeszcze jedno ... mam prawie 29 lat skoncze w listopadzie ....
Stary 2005-08-31, 07:59   #3
Nel70
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home
A i jeszcze jedno ... mam prawie 29 lat skoncze w listopadzie ....
Ja mam 35 lat , a w styczniu zostanę mamą po raz drugi. Zanim zaszłam w ciążę
chodziłam na aerobik. Polecam Ci ,żebyś "dzidzię próbowała", bo też nie jesteś młódka,ale uprawiaj fitnes. Bo jak będziesz żyła obsesją, muszę zajść w ciążę to nic z tego nie wyjdzie. Niech życie nada swój scenariusz,ale bym się drastycznie nie odchudzała,zrezygnuj po prostu z kolacji.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 08:03   #4
paula78
Zakorzenienie

nie bardzo rozumiem dlaczego jestes zła?

zapisz sie na fitness,basen czy co tam chcesz a jednoczesnie mozecie sie starac o bobaska ,jelsi bedziesz sie dobrze czula ze swoim cialem ,bedziesz dotleniona,zrelaksowana to wyjdzie ci tylko na dobre.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 08:07   #5
Alienor
Raczkowanie

Nie przejmuj się! Ćwicz do woli! Nel ma rację. Nie popadaj w obsesję.
O 1 bobasa staraliśmy się ponad 1,5 roku i gdy zdecydowaliśmy się na adopcję, nagle i niespodziewanie okazało się, że będę mamą. Małe odchudzanko też nie powinno Ci zaszkodzić (pamiętaj jednak o kwasie foliowym).
Alienor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 08:14   #6
manolita
Zakorzenienie

Jak najbardziej mozesz chodzic na aerobik, na basen, jezdzic na rowerze, nawet cwiczyc w domu. Ruch to zdrowie, a jesli zajdziesz w cizaze i bedzie sie ona prawidlowo rozwijac, Ty badziesz sie dobrze czuc , to tez mozesz wykonywac lekkie, niezbyt meczace cwiczenia
Jedno drugiego wcale nie wyklucza

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 08:48   #7
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzieki dziewczyny, moj nastroj poprawil sie troche przyznam ze to chyba dlatego ze dostalam dzisiaj okres i moze dlatego tez jestem taka do bani ... i chyba macie racje zamiast myslec o ciazy zaczac cwiczyc, prace mam siedzaca, zwykle 9 godzin przy kompie ... wiec ruch jak najbardziej wskazany. Dzieki za porady .... jakos mi lepiej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-31, 08:53   #8
Mariqa
Wtajemniczenie

Na pewno ruch i zdrowa dieta będzie Ci słuzyć, w ciąży prawidłowej nawet lepiej ćwiczyć / oczywiście nie nazbyt forsownie/, mam koleżankę, która w ciazy do 7 miesiąca pracowała jako instruktorka fitnesu- fakt, że nie brykała po stepie jak młoda kozica, ale ćwiczyła systematycznmie. Rewelacyjnym pomysłem, według mnie, jest aerobik w wodzie, świetnie rzeźbi figurę
Mariqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 09:21   #9
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Spokojnie możesz ćwiczyc nawet jest to wskazane przy twoim siedzącym trybie pracy. Ja zanim zaszłam w ciąże to chodziłam na areobik, jeżdziłam do pracy na rowerze i chodziłam na basen. Jak zaszłam w ciąże (a o tym nie wiedziałam) orgaznizm sam sobie z tym poradził po prostu gdy intensywnie ćwiczyłam robiło mi się słabo. W czasie ciązy chodziłam na basen (lekarz bardzo mi to polecał) było to zbawienne na mój obolały krzyż ostatnim razem byłam dosłowie 2 tyg przed porodem.
W ciązy dobra kondycja jest wskazana
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 18:43   #10
liwiamaja
Przyczajenie

Też jestem zdania że ćwiczenia nie powinny zaszkodzić ale odchudzanie to chyba niezbyt dobry pomysł. Jeśli twój organizm jest przyzwyczajony do wysiłku fizycznego to nie powinnaś z niego rezygnować ale jeśli nie to nie powinnaś się też zbytnio forsować. Ja słyszałam że np brzuch wraca szybciej do formy gdy wcześniej jego mięsnie są wyćwiczone tak tez było w moim przypadku w pierwszej ciąży basen to też świetny pomysł ale tylko wtedy gdy nie masz problemów z infekcjami -mnie np lakarz nie polecał i dopiero pod koniec ciąży troche sobie popływałam jak wielorybek
liwiamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości