Maggio Ramatti - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 09:51   #1
tweeddy
Przyczajenie

Maggio Ramatti

Dziewczyny czym różni się suknia Bugatti od Diamond Maggio Ramatti? czy dół sukni jest taki sam? Która waszym zdaniem jest ładniejsza i dlaczego?.. Który z tych salonów polecacie najbardziej 1. Centrum ślubne Katrin ul. Ogrodowa 1A, 2. Salon ,,Młoda Para'' ul. Świętokrzyska, 3. Boutique Maggio Romatti ul. Zamoyskiego 55?..
tweeddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 10:09   #2
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dot.: Maggio Ramatti

Bugatti ma wycięty przód i suwak z tyłu...Diamond ma prosty gorset z przodu i z tyłu sznurowanie. Doły mają takie same - można wprowadzić udziwnienia z trenem.
Ja byłam szczęśliwą posiadaczką Diamond'a więc ten model polecam. Ja miałam przyjemność dokonać wyboru w Centrum Ślubnym na ul. Leszno w Warszawie.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 14:34   #3
tweeddy
Przyczajenie

Bardzo dziękuje za odpowiedź. Byłam w salonie ślubnym na Ogrodowej, Pani zaproponowała mi gorset od Bugatti i sznurowanie jak w Diamond dół powiedziala że jest identyczny..
tweeddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 10:18   #4
Marzena_sss
Przyczajenie

witam,
ja też zatsanawiam się nad bugatti. Byłam na ogrodowej. Planuje jeszcze odwiedzić kila salonów ale coś czuję że ostatecznie zostanę czy maggio ramatti na ogrodowej. Bardzo duży wybór, bardzo miła obsługa. Byłam bardzo zadowolona. A czy przymierzałyście może suknie tiulowe? Mam na myśli poszarpany tiul?? Pani z salonu powiedziała że nazwa tej sukni to Elle, ale w necie nigdzie jej nie mogę znależć.
Co myślicie o tego rodzaju sukienkach? Bo ja jestem tymi tiulowymi oczarowana.
Marzena_sss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 08:01   #5
Marzena_sss
Przyczajenie

dzwonilam do salonu i suknia Elle jest z kolekcji 2010 której jeszcze nie ma w internecie. A Wy co powiecie o tego rodzaju sukienkach? Mowie oczywiscie o poszarpanych/tiulowych..
Stary 2010-01-14, 20:45   #6
mylady21
Wtajemniczenie

Przecież w modelu Bugatti nie ma poszarpanego tiulu, a falbany z organzy ...
Agatka L, miło Cię widzieć

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2010-01-14 o 20:46
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 11:59   #7
Marzena_sss
Przyczajenie

my lady, owszem bugatti nie jest poszarpana, ale ja pisalałam o Elle. A ta jest z pierzastego tiulu. To mogę się pochwalić- sukienka zamówiona tak jak pisałam wcześniej nie ma jej w internecie, bo to suknia z kolekcji 2010, której jeszcze nie wrzucili na swoją stronę. Natomiast wygląda to podobnie to załączonj sukienki, moja bedzie miala tylko przedłużony stan do okolicy bioder. I gorset głatki, a nie korobnkowy. A, przymiarka dopiero pod koniec kwietnia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 08:52   #8
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena_sss Pokaż wiadomość
my lady, owszem bugatti nie jest poszarpana, ale ja pisalałam o Elle. A ta jest z pierzastego tiulu. To mogę się pochwalić- sukienka zamówiona tak jak pisałam wcześniej nie ma jej w internecie, bo to suknia z kolekcji 2010, której jeszcze nie wrzucili na swoją stronę. Natomiast wygląda to podobnie to załączonj sukienki, moja bedzie miala tylko przedłużony stan do okolicy bioder. I gorset głatki, a nie korobnkowy. A, przymiarka dopiero pod koniec kwietnia.
Wtrącę się-przepiękna

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 09:59   #9
Marzena_sss
Przyczajenie

dziękuję slicznie. Kurcze dziewczyny czy Wy też po zamówieniu sukni macie wątpliwości czy to na pewno ta???? bo mnie to dopadło
Stary 2010-01-18, 10:05   #10
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena_sss Pokaż wiadomość
dziękuję slicznie. Kurcze dziewczyny czy Wy też po zamówieniu sukni macie wątpliwości czy to na pewno ta???? bo mnie to dopadło
nie, nie mam wątpliwości
Stary 2010-01-18, 10:14   #11
Marzena_sss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nie, nie mam wątpliwości
a jaką suknię wybrałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 11:22   #12
flexee
Raczkowanie

czesc dziewzcynki.
ja tez jestem fanka maggio ramatti.
pochwlcie sie co przymierzalyscie, moze jakies zdjecia?
flexee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 21:03   #13
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:30
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 10:13   #14
off
Przyczajenie

no mnie sie tez wlaczyly watpliwosci, a jestesm juz niemal wlascicielka maggio ramatti cancan - przod jak diamond tyl na zamek. i tez chce przerobic gore, aby gorset byl wciety z przodu i sznurowany z tylu. niestety w salonie gdzie kupowalam suknie (katowice - jedyny salon z tym projektantem) nie bylo innych modeli. mam tylko nadzieje, ze krawcowa okaze litosc i zrobi wszystkie przerobki.

a moje watpliwosci biora sie stad ze tez zastanawialam/zastanawiam sie na poszarpanym tiulem w stylu MR Elle. Z tym ze przymierzalam sukienke z dolem tiulowym i strasznie haczyla o pierscionek lancueszek i itp.
off jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 13:22   #15
flexee
Raczkowanie

Maggio Ramatti

dziewczynki, a ja chyba juz nie mam wątpliwości. oczywiscie mialam ich wiele. zamówiłam suknie i po zamowieniu zaczął się p0łacz, czy to ta, czy mi w niej dobrze. W sobote poszlam do salonu przymierzac ją i inne jeszcze raz. I bardzo dobrze zrobilam. Teraz już wiem- tak to ta Zamówiłam Elle tylko z przeróbkami:
1. gorset jest od sukienki bugatti, czyli taki sztywny, bardzo ładnie się układa. piekny. Bo w ten oryginalny jest kiepski troche, widać w nim fiszbiny, jest bardzo skromny, i jest miękki, wiec nie wyszczupli tak ładnie jak sztywne gorsety.
2. gorset ma przedłużony stan, żeby ten tiul nie rozpoczynał się w okolicach pasa.

Także off polecam tę suknie gorąco. jest piękna. I narazie jeszcze niewiele osób ją kupuje, wiec pewnie bedziesz jedną z pierwszych wprowadzający nowy styl bo pzrewiduję ze za rok-dwa wiele dziewczyn bedzie je kupowało. a narazie to jest nowość. To samo było w falbanami. jak się zaczely pojawiac, malo osob je chcialo, a teraz jest na nie wielki szał!!

hm myślałam że znajdę tu więcej fanek MG, a tu cisza taka... pobudka dziewczynki chwalcie sie sukniami, pokażcie zdjecia.

dlaczego na stronie internetowej maggio ramatti nie ma ciągle kolekcji 2010?!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2010-01-26 o 20:39 Powód: 3 posty pod sobą - proszę używać opcji EDYTUJ!
Stary 2010-02-21, 14:24   #16
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Przecież w modelu Bugatti nie ma poszarpanego tiulu, a falbany z organzy ...
Agatka L, miło Cię widzieć
A witam, witam

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2010-02-22, 07:43   #17
flexee
Raczkowanie

witamy
Agatko, a powiedz mi taką rzecz, cvzy gorset miałas wiązany? czy suwak?
jesli wiązany to powiedz jak to w praktyce wygląda? nie zsuwa się? nie rozwiązuje?
Ja będe miała góre od bugatti a dół od elle.
Stary 2010-02-22, 14:11   #18
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez flexee Pokaż wiadomość
witamy
Agatko, a powiedz mi taką rzecz, cvzy gorset miałas wiązany? czy suwak?
jesli wiązany to powiedz jak to w praktyce wygląda? nie zsuwa się? nie rozwiązuje?
Ja będe miała góre od bugatti a dół od elle.
Gorset był wiązany. Nic się nie rozwiązało (też się tego obawiałam)...ale wszystko się super trzymało. Co prawda miałam awaryjnie doszytą szelkę na guziczki i okazało się, ze z szelka wyglądało to wg mnie lepiej i wcale jej nie odpinałam (trochę pewnie zapobiegła zsuwaniu się sukni). Nie moge ocenić jak suknia sprawuje się bez szeleczki. Ja jestem mega zadowolona z sukni. Podpięcie trenu na guziczek też przetrwało nienaruszone i trzymało całe wesele.

Tutaj trochę fotek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352635
Co prawda z ciężkim sercem mi się to wspomina, bo własnie czekam na rozwód...no ale to nie temat na ten wątek.

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:19
Stary 2010-02-23, 07:35   #19
flexee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Gorset był wiązany. Nic się nie rozwiązało (też się tego obawiałam)...ale wszystko się super trzymało. Co prawda miałam awaryjnie doszytą szelkę na guziczki i okazało się, ze z szelka wyglądało to wg mnie lepiej i wcale jej nie odpinałam (trochę pewnie zapobiegła zsuwaniu się sukni). Nie moge ocenić jak suknia sprawuje się bez szeleczki. Ja jestem mega zadowolona z sukni. Podpięcie trenu na guziczek też przetrwało nienaruszone i trzymało całe wesele.

Tutaj trochę fotek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352635
Co prawda z ciężkim sercem mi się to wspomina, bo własnie czekam na rozwód...no ale to nie temat na ten wątek.
ojej Agatko, nie mogę w to uwierzyc.... ojej jak mi przykro ... patrze na te zdjecia jacy szczesliwi byliscie...... i tak niedlugo to trwalo. pół roku, zgadza się? aż mi się smutno zrobiło ale wyglądałaś naprawdę bajecznie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 10:27   #20
WioLa_La_Wi
Raczkowanie

GG do WioLa_La_Wi

jaka to cisza nastała!!! dziewczyny jak tam suknie MR??!! ja się waham nad Elle... ale przymierzałam ja na razie tylko raz w salonie w Wawie, niebardzo mam kiedy tam podbić znowu a zdjęć oczywiście w necie nie ma :/ Moze ma ktoś zakonspirowaną fotencję??

"A kiedy będziesz moją żoną,
umiłowaną, poślubioną [...]

A kiedy będziesz mężem moim,
rozdzwonią nam się wszystkie dzwony [...]. "

"Kochaj i czyń, co chce
sz"
WioLa_La_Wi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 13:08   #21
Jusi_k
Przyczajenie

Ja też zamówiłam ten model i jestem bardzo zadowolona
Jusi_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 09:54   #22
karpidlak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jusi_k Pokaż wiadomość
Ja też zamówiłam ten model i jestem bardzo zadowolona
A czy już jesteś po ślubie? Ja mam Maggio Ramatti Bugatti i nie mam jeszcze pomysłu na dodatki? Może jakoś pomożecie?
karpidlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 11:12   #23
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ja szykuję się do drugiego ślubu, co prawda cywilnego, ale będzie weselicho i zakochałam się po raz kolejny w sukniach z firmy Maggio Ramatti
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elixir1.jpg (71,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fosano.jpg (92,5 KB, 48 załadowań)

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2011-03-14, 07:50   #24
Jusi_k
Przyczajenie

Witam,
Ja już jestem szczęśliwą mężatką, na szczęście wszystko było ok.
A teraz chętnie sprzedam moją suknię z dodatkami ( długi welon + bolerko),
Oczywiście model Ella firmy Maggio Ramatti

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Moja znajoma miała bugatti, ślub miała we wrześniu i jesli chodzi o dodatki to miała długie kolczyki, futrzane bolerko na wieczór i buty koronkowe bez palców bez welonu, bukietu nie pamiętam
Stary 2011-03-14, 18:00   #25
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Jusi_k
na forum nie handlujemy, a każdy kto złamie ten zakaz zgodnie z zapisami w regulaminie otrzymuje punkty karne. Proszę o tym pamiętać.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77607
Stary 2011-03-18, 11:14   #26
Jusi_k
Przyczajenie

ok. przepraszam, rozpedziłam się
Stary 2014-06-16, 13:05   #27
mario2203
Przyczajenie

Witam, Uważajcie na salon Centrum ślubne Maggio Ramatti ul. Ogrodowa 1a rog ul. Jana Pawla II. To są oszuści!!!! Ich sukienki nie mają nic wspólnego w Włochami. Produkują je albo w Polsce albo w Chinach, na sukienkach nie znajdziecie żadnych metek. Ich strona ma tylko adresy w Polsce, nie ma żadnych nawet we Włoszech - od razu widać przekręt. Co więcej osoby tam pracujące z właścicielem na czele potrafią ponownie sprzedać waszą suknię, za którą już zapłacono i która miał u nich czekać na pierwszą przymiarkę. Tak było w przypadku mojej narzeczonej. W samym salonie Abiu i innych dobrych salonach odradzają nawet tam wchodzić, wystarczy porozmawiać z nimi. Kupując inną suknię w innym salonie w Warszawie spotkaliśmy trzy kobiety oszukane przez Centrum ślubne Maggio Ramatti. Omijajcie ten salon z daleka, dobrze Wam radzę. Pozdrawiam
mario2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:39   #28
Madlen105
Przyczajenie

Cześć, chciałabym poprosić o więcej szczegółów na temat salonu Maggio Ramatti na ul. Ogrodowej w Warszawie. Chciałabym kupić tam suknie. Na czym dokładnie polega oszustwo w tym salonie? Czy są jakieś problemy z odbiorem sukni przed ślubem?
Madlen105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 19:52   #29
mylady21
Wtajemniczenie

Dlaczego chcesz tam zamówić?
Stary 2016-03-17, 12:05   #30
asiula_kk
Przyczajenie

Ja mogę się wypowiedzieć na temat salonu w Poznaniu, bo tam kupiłam swoją suknię ślubną.
Do momentu podpisania umowy i wpłaty zadatku wszystko jest cudownie, panie przemiłe, sympatyczne, doradzają że hoho.
Jednak po podpisaniu umowy termin przymiarki ustalają na miesiąc przed ślubem, potem zaczyna się ciągłe przesuwanie terminu przymiarki. Aż w końcu na 3 tygodnie przed ślubem okazało się, że suknia którą mi zaprezentowali była absolutnie inna jakościowo od tej, którą przymierzałam! Materiały beznadziejne, stawiała się, drapała - wyglądała jak tania podróbka chińska a nie taka jakie mają na wystawie!
Właściciel przeprosił i zobowiązał się przywieźć suknię właściwą, po czym przyjechała po kolejnym tygodniu czekania taka sama chińska podróbka! Bolerko było za małe, welonu nie było wcale, suknia leżała okropnie, odstawała, drapała. Materiał - żenada!
Ostatecznie musiałam na szybko kombinować inną suknię w innym salonie! Właściciel obiecał mi zwrot wpłaconej kwoty. O zwrot wpłaconych pieniędzy walczę do dzisiaj! Prawdopodobnie skończy się w sądzie, bo na pewno nie odpuszczę, takiego cwaniactwa nie lubię! [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mario2203 Pokaż wiadomość
Witam, Uważajcie na salon Centrum ślubne Maggio Ramatti ul. Ogrodowa 1a rog ul. Jana Pawla II. To są oszuści!!!! Ich sukienki nie mają nic wspólnego w Włochami. Produkują je albo w Polsce albo w Chinach, na sukienkach nie znajdziecie żadnych metek. Ich strona ma tylko adresy w Polsce, nie ma żadnych nawet we Włoszech - od razu widać przekręt. Co więcej osoby tam pracujące z właścicielem na czele potrafią ponownie sprzedać waszą suknię, za którą już zapłacono i która miał u nich czekać na pierwszą przymiarkę. Tak było w przypadku mojej narzeczonej. W samym salonie Abiu i innych dobrych salonach odradzają nawet tam wchodzić, wystarczy porozmawiać z nimi. Kupując inną suknię w innym salonie w Warszawie spotkaliśmy trzy kobiety oszukane przez Centrum ślubne Maggio Ramatti. Omijajcie ten salon z daleka, dobrze Wam radzę. Pozdrawiam
POPIERAM W 100%!!! MIAŁAM TAKĄ SYTUACJĘ W SALONIE W POZNANIU! Na portalu twojasuknia.pl było do niedawna bardzo dużo negatywnych komentarzy na temat tego salonu. Jakimś cudem ostatnio zniknęły wszystkie negatywy i zostały same pochwalne opinie...

Edytowane przez asiula_kk
Czas edycji: 2016-03-17 o 11:50
asiula_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości