|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się odkochać?
Cześć wszystkim
![]() Jeśli źle umieściłam moje pytanie, albo cokolwiek- przepraszam. Zauroczyłam się w koledze z pracy, który jest ode mnie starszy o 18 lat. Nie mogę przestać o nim myśleć, ciągle zastanawiam się co by było, gdybyśmy byli razem, chciałabym móc się do niego przytulić, po prostu z nim być. W pracy to on zaczął okazywać mi swoje zainteresowanie. Patrzył się na mnie takim dziwnym wzrokiem, takiego zbitego psa, po czym spuszczał wzrok, gdy ja na niego patrzyłam, zagadywał, niby przypadkowo dotykał mojej ręki. Pewnego dnia, gdy staliśmy w grupie, nasze spojrzenia się spotkały, no i musiałam aż odejść kawałek dalej, nie mogłam wytrzymać tego napięcia. I przy tym tak ślicznie się uśmiechał. Na fb skomentował moje zdjęcie (przysłał mi wiadomość), że jestem śliczna, super włosy, ładnemu we wszystkim ładnie itp. I wszystko by było pięknie, gdyby nie to, że zobaczyłam, że tak samo pisał mojej koleżance z pracy, że wygląda jak modelka i w ogóle ślicznie. Więc dochodzę do wniosku, że on zarywa do każdej młodej dziewczyny, bo chodzi mu tylko o przespanie się z młodszą od niego. Poza tym na fb umieszcza przede wszystkim informacje związane z seksem. Nie wiem już co mam robić, jest mi ciężko, bo coś mnie do niego ciągnie. Chyba będę szukać innej pracy, byle tylko już go nie widzieć, może wtedy mi przejdzie. Co Wy zrobiłybyście na moim miejscu? Czy znacie jakieś metody, by pozbyć się tego uczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak się odkochać?
Szczerze? Prześpij się z nim. Jak cię po tym dokumentnie oleje i będzie szukał kolejnej panienki do zaliczenia, to zakochanie od razu ci przejdzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Co bym zrobiła na Twoim miejscu?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;38569826]Szczerze? Prześpij się z nim. Jak cię po tym dokumentnie oleje i będzie szukał kolejnej panienki do zaliczenia, to zakochanie od razu ci przejdzie.
![]() Ee, dzięki, ale raczej nie użyję tej metody. Jestem konserwatywna w tym względzie. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiesz, że on ewidentnie liczy na seks. Skoro pisze też do Twojej koleżanki, to nie jest wcale Tobą zainteresowany, bo jest zainteresowany każdą potencjalną kandydatką do łóżka.
Dobrze, że jesteś świadoma w jakim celu pisze, rozejrzyj się wkoło, może jest jakiś inny, ciekawszy obiekt do westchnień? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że na razie nie ma nikogo ciekawego, albo źle patrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Postaraj się patrzeć na jego ruchy przez racjonalny pryzmat. Skoro zarywa do wszystkich, nie powinnaś mu ulegać, bo on właśnie na to liczy. Wiem, że łatwo mi mówić, ale pomyśl, że to tylko zauroczenie, które zapewne przeminie. Przeanalizuj sobie jak już dziewczyny wspomniały ewentualną wizję takiego związku czy przyszłości z tym facetem. Jak i czy w ogóle to widzisz, jak dobrze go znasz i czy to, kim on jest i jak sobie wyobrażasz z nim związek nie jest tylko i wyłącznie jakimś wyidealizowanym tworem. Rzeczywistość może być wtedy kubłem naprawdę zimnej wody. Myślę, że zmiana pracy , a w tym otoczenia, poznanie nowych osób, nowe zajęcie i brak jego obecności w pobliżu bardzo by pomogły. Z każdym dniem wtedy powinno być Ci łatwiej nie myśleć o nim.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Od starych bajerantów trzeba się trzymać z daleka. No chyba ,że interesuje Cie tylko seks bo zapewne facet ma żonę i tuzin dzieci
![]() A ile on ma lat ,że tak zapytam z ciekawości ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo Wam dziękuję Jeśli mam jakiś problem, muszę o nim z kimś porozmawiać, a tej sprawy wolałam nie omawiać z kimś kto mnie zna. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Właściwie seks mnie interesuje najmniej, zwłaszcza, że jestem dziewicą i wolałabym najpierw kogoś dobrze poznać i mieć pewność, że nie jest ze mną tylko z jednego powodu.
Gdyby miał żonę, nie byłoby o czym mówić. Jeśli dzieci i żonę, tym bardziej temat byłby zamknięty. Chociaż 100 % pewności nie mam czy na pewno jest sam, wszystko na to wskazuje, tak twierdzą też jego koledzy. Ma 38 lat. Dlaczego jedne odpowiedzi od razu się pojawiają, a inne musi zaakceptować moderator? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej to jakbyś znalazła kogoś innego o kim mogłabyś myśleć, marzyć i przelewać na niego uczucia - więc wychodź ze znajomymi, flirtuj z chłopakami, a w końcu zauroczysz się kimś innym, kto przebije cechy które Ci się spodobały w tym koledze z pracy.
Ja zawsze aby zabić zauroczenie musiałam zauroczyć się w kimś "lepszym" tzn w kimś kto całkiem przebił tamtego pod względem cech charakteru i wyglądu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
mnie taka osoba by odrażała, a nie pociagała. Mówisz, że postuje ciągle o seksie na fb, czyli poziomem prawie jak gimnazjum:P.
Zakochaj się w kims innym, załóż sobie konto na portalu randkowym, a nie z jakimś kobieciarzem się zadawać. Tam jest tylu facetów, że mozna wybierac i pierw przez rozmowe poznac kogos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-01-11 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Oj, trochę Cię z dystansem i pobłażaniem traktują, takie mam wrażenie
![]() Moje rady są oczywiste i często spotykane: zmień pracę i zaabsorbuj się nią. Jeżeli się uczysz, to wciągnij się w naukę. Znajdź absorbujące hobby, próbuj nowych rzeczy. Prawdopodobnie facetowi będzie smutno i będzie szukał z Tobą kontaktu, ale olewaj takie zaczepki na FB. Po prostu zacznij żyć swoim życiem. Zrobisz jak uważasz. ale ja bym się nie pakowała w niepewną sytuację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie będę dalej w to brnąć, nie jest wart tego, żebym później przez niego cierpiała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hanoika nikt Cie nie traktuje z pobłażliwością tym bardziej ,że ktoś próbuje Ci sprawić przykrość
![]() Powiem Ci jak jest i jak by było. On jest starym wyjadaczem i zapewne nie wolnym bo tacy szybko zmieniają również stałe partnerki , które rownież traktuje przedmiotowo. Widzi Twoje zainteresowanie i wie jak zbajerować kobietę ale wkładając w to minimum zachodu. Tak Cie zmanipuluje ,że zanim się obejrzysz wylądujesz z nim w hotelu. Ty mu się zwierzysz ,że jesteś dziewicą co tym bardziej potraktuje jako trofeum. Po wszystkim może z parę razy wyśle smsa po czym będzie Cie traktował jak powietrze. Ja bym nie zmieniała od razu pracy tylko przez takiego idiotę. Nie ma też niż złego w tym ,że chcesz być kochana ale nie niszcz sobie takim typem swojej naiwności i ufności bo nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Klasyk
![]() Co te dziewczyny widzą w takich prostakach ...
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Widać, że go interesują młode panienki. Może powinnaś się spotkać z kimś w Twoim wieku? Boże Ci to imponuje chwilowo, że jest tak dojrzały itp, ale wydaje mi się, że to chwilowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlaczego mi się spodobał? Po prostu chyba przypomina mi trochę ojca, którego nigdy nie miałam i którego do dziś bardzo mi brakuje. Raz ze względów emocjonalnych a dwa, że nawet nie wiem jak powinno się zachowywać w relacji chłopak- dziewczyna. Wydaje mi się, że się w nim zakochałam, bo jest silny- a więc mnie obroni, miły- a więc będzie darzył mnie uczuciem, nie boi się ze mną rozmawiać przy innych, pomijam już, jak krótkie to były rozmowy- a więc nie będzie unikał ze mną publicznych wyjść (byłam kiedyś krótko w takim związku, w którym on tego unikał). Jest to bardzo proste myślenie, za które teraz jest mi wstyd. Myślałam, że skoro jest starszy ode mnie to na pewno myśli poważnie, zwłaszcza na temat związku. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- [1=b67a33c9386e5d0026ebb30 5b24ab065d14c8373_67f4590 065221;38612560]Widać, że go interesują młode panienki. Może powinnaś się spotkać z kimś w Twoim wieku? Boże Ci to imponuje chwilowo, że jest tak dojrzały itp, ale wydaje mi się, że to chwilowe[/QUOTE] Na razie nie chcę się na siłę z kimś spotykać. Zajmę się pracą, nauką angielskiego, będę wychodzić z domu częściej i popracuję nad swoją pewnością siebie. Może uda mi się to do tego stopnia, że sama będę zaczepiać kogoś na ulicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Hanoika na pocieszenie Ci powiem ,że ja myślałam tak samo kiedy pakowałam się w związek z moim ostatnim byłym choć jestem od Ciebie starsza. Wcześniej też spławiłam faceta o 18 lat starszego ,który zachowywał się dokładnie jak Twój "znajomy". Mój eks był o 15 lat starszy.
Musimy zawsze zastanowić się ,czemu taki mężczyzna zwrócił naszą uwagę i co sprawiło ,że wpakowałyśmy się w taki układ. Tylko to uchroni nas przed popełnieniem kolejnego błędu. A tak swoją drogą to nie Ty powinnaś mieć do siebie pretensje, to on jest idiotą. Dobra wyszło mi strasznie mentorsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.