POMOCY! Za bardzo rozbudowane mięśnie [zdjęcia] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 20:12   #1
zagrubaa
Przyczajenie

POMOCY! Za bardzo rozbudowane mięśnie [zdjęcia]

Witam, bardzo proszę o pomoc gdyż przez ćwiczenia bardzo rozbudowały mi się mięśnie, głównie ramion. Chce wyglądać jak kobieta a to co mam teraz zdecydowanie kobiece nie jest.
Jak spalić te mięśnie? Myślałam nad bieganiem rano na czczo, ale czy to nie spali mi tylko mięśni nóg?
Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie osób bardziej doświadczonych. Chciałam dobrze, chciałam ładnie wyglądać, a zrobiłam sobie krzywdę.
Dołączam zdjęcia. Jedno sprzed czasów ćwiczeń (przepraszam że takie rozmazane ale tylko takie znalazłam - na zdjęciach jest ta sama ręka)

Wiem, ze po treningu mięśnie się "pompują" - to nie ten stan.
Z powodu sesji nie trenuje już 2 tygodnie.

Nie chce rezygnować z ćwiczeń (kocham to co ćwiczę), więc bardzo proszę o powstrzymanie się od rad - nie ćwicz, nieużywany mięsień zanika.

Mam teraz ogromne kompleksy z tego powodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150221_202933.jpg (10,2 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150221_202944.jpg (9,2 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150221_202955.jpg (9,5 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150221_203049.jpg (6,7 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07072012205.jpg (7,4 KB, 106 załadowań)

Edytowane przez zagrubaa
Czas edycji: 2015-02-21 o 20:29
zagrubaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 20:30   #2
aga024
Zadomowienie

Dot.: POMOCY! Za bardzo rozbudowane mięśnie [zdjęcia]

Według mnie nie masz za bardzo rozbudowanych mięśni. Chciałabym takie mieć i absolutnie nie uważam tego za mniej kobiece
Stary 2015-02-21, 21:03   #3
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Oddaj mi, chętnie przygarnę!

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 21:40   #4
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Wcale nie masz rozbudowanych mięśni. Na rozmazanych zdjęciu widać chudą rękę, co nie jest wcale "kobiece".

Jak ćwiczyłaś? Jeśli nie chcesz budować mięśni (a teraz wcale nie masz tych mięśni specjalnie dużych), ćwicz z małymi ciężarami, więcej powtórzeń.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 23:23   #5
poshh
Zadomowienie

To nie są suche mięśnie, zredukuj się to ręce zmaleją i wyrzeźbią się, będzie ok.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 09:34   #6
Studenckamodnisia
Raczkowanie

GG do Studenckamodnisia

Polecam przejście na redukcję bo tak jak napisała koleżanka powyżej, chociaż widać mięśnie to nie tylko mięśnie tam masz

Mój blog http://missmalitv.blogspot.com/
Mój kanał https://www.youtube.com/channel/UCje...DQVAQBxojAXxuA
Polub mnie na Facebooku https://www.facebook.com/missmalitv
Instagram: http://instagram.com/missmalitv
Studenckamodnisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 12:06   #7
Malfoyy
Raczkowanie

Nie ma czegoś takiego jak "za bardzo umięśnione" a tym bardzij to na zdjęciach nie jest za bardzo xD Wybacz, ale to jest ledwo troszkę jakiś mięśni, w dodatku pokrytych tłuszczykiem dalej Wybacz, ale Twój "problem"strasznie mnie bawi!

I spalanie mięśni ZAWSZE jest krzywdą dla organizmu.
Malfoyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 13:00   #8
201607040946
Konto usunięte

E tam, ładna łapka
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-22, 14:17   #9
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Malfoyy Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego jak "za bardzo umięśnione" a tym bardzij to na zdjęciach nie jest za bardzo xD Wybacz, ale to jest ledwo troszkę jakiś mięśni, w dodatku pokrytych tłuszczykiem dalej Wybacz, ale Twój "problem"strasznie mnie bawi!

I spalanie mięśni ZAWSZE jest krzywdą dla organizmu.
no wiesz - to zależy od gustów, ale dla mnie kulturystki np są zdecydowanie za bardzo umięśnione - wedle mojego gustu co do sylwetki kobiety. A i panowie często przesadzają...
Stary 2015-02-24, 12:32   #10
pseudofeministka
Zakorzenienie

Nie rozumiem czegos takiego.

Jezeli dziewczyna zle sie czuje z takim wygladem ramion , to dlaczego zaraz negowac jej problem i wmawiac, ze miesnie sa cudowne i ze wcale nie sa tak rozbudowane jak jej sie wydaje. Zaraz poleca teorie o testosteronach, bialkach, bog wie jakich ciezarach itd. Widze, ze na wizazu jest to bardzo powszechne zjawisko i jak dla mnie wykazujacym sie sporym niezrozumieniem dla autorek tego typu watkow. A dodam, ze kazdy ma inne poczucie estetyki i nie kazdemu musi sie podobac kulturystyczna sylwetka.

Moim zdaniem jezeli dalej chcesz cwiczyc to na te partie zrezygnowalabym z dodatkowych obciazen typu hantle itd. I postawila na naprawde solidne rozciaganie .

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2015-02-24 o 12:34
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 16:14   #11
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czegos takiego.

Jezeli dziewczyna zle sie czuje z takim wygladem ramion , to dlaczego zaraz negowac jej problem i wmawiac, ze miesnie sa cudowne i ze wcale nie sa tak rozbudowane jak jej sie wydaje. Zaraz poleca teorie o testosteronach, bialkach, bog wie jakich ciezarach itd. Widze, ze na wizazu jest to bardzo powszechne zjawisko i jak dla mnie wykazujacym sie sporym niezrozumieniem dla autorek tego typu watkow. A dodam, ze kazdy ma inne poczucie estetyki i nie kazdemu musi sie podobac kulturystyczna sylwetka.

Moim zdaniem jezeli dalej chcesz cwiczyc to na te partie zrezygnowalabym z dodatkowych obciazen typu hantle itd. I postawila na naprawde solidne rozciaganie .
nikt nie wmawia że mięśnie są cudowne - tylko na tych zdjęciach są ramiona bardzo przeciętnie umięśnione, za to otłuszczone. Ja bym postawiła na zrzucenie tego tłuszczyku, i wtedy się okaże, czy faktycznie pod spodem są tak rozbudowane mięśnie. A z obciążeń - niewielkich - bym nie rezygnowała, bo one nie zbudują specjalnie mięśni, a pozwolą utrzymać jędrność. Ręce są dość powszechnie zaniedbywane przez kobiety unikające na nie ćwiczeń wychodzące z błędnego przekonania, że hantle do ćwiczeń = ręce jak u kulturystki. A zwiotczałe ramiona szpecą i postarzają...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości