|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Ściągnięta, przesuszona skóra
To, co dzieje się na mojej twarzy to jakiś dramat
![]() Do mycia twarzy używam delikatnego żelu z AA do cery suchej i atopowej. Zawsze po umyciu mam okropnie ściągniętą skórę na twarzy, aż mnie szczypie. Zaczęłam używać na dzień i na noc tłustego kremu na mróz z Flos Leku, bo tylko taki krem przynosi ulgę na jakiś czas. Mimo to skóra dalej jest paskudnie przesuszona i już nie wiem co mam z nią zrobić, jakich kosmetyków używać. Bo dodatkowo mam mnóstwo zaskórników, otwartych i zamkniętych. Boję się, że tłuste kremy mnie pozapychają jeszcze bardziej, ale czy mam inne wyjście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ściągnięta, przesuszona skóra
Spróbuj kosmetyków z Iwostinu, ja też miałam takie problemy z cerą ale kremy z tej firmy naprawdę działają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja polece Ci olejowanie, wiem, ze z tym jest troche zabawy ale jak juz sie do tego przyzwyczaisz bedzie szlo sprawnie, skora wtedy bedzie dostawala odpowiednia dawke nawilzenia i nie bedzie szala, odstaw wszelkie produkty ktore w swoim skladzie maja alkohol, powiem z wlasnego doswiadczenia, ze te do cery suchej tez maja, wiec trzeba czytac sklad, bo gdzies tam na szarym koncu czesto go mozna znalezc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wypróbuj krem nawilżający, jest też wersja z SPF 20. Bardzo dobrze nawilża, używam go latem i nigdy nie miałam problemu z łuszczącą się, przesuszoną czy ściągniętą skórą, a jestem mega sucharem i alergikiem do tego, taka atopowa. Te kosmetyki mnie nie uczuliły. Według mnie nie masz skóry suchej, a odwodnioną. Odwodnienie może się pojawić także przy cerze tłustej, więc nie tłuść jej, a mocno nawilżaj - polecam wcześniej wspomniany Iwostin nawilżający, poza tym Cetaphil, jest genialnym nawilżaczem. Lano-krem z Ziai Kuracji Nawilżającej też jest dobry, do tego taniutki. Poleciłabym Ci nie mycie twarzy wodą, bo ona też często powoduje nadmierne wysuszenie. Spróbuj mycie płynem micelarnym, potem spryskaj twarz wodą termalną i nałóż nawilżający krem.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwostin w aptekach ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też mam tłustę skórę z tendencją do odwadniania się - kiedy się trochę zaniedbam. Z rzeczy, które chyba nie zostały wyżej wspomnane polecam Ci nawilżanie od wewnątrz - baaardzo ważne tzn. picie dużo płynów ciągu dnia najlepiej wody mienralnej nie mniej niż 1,5 dziennie. W miarę rozkładaj sobie dawki w ciągu dnia, pij małymi i powolnymi łykami. I nie to stanie się Twoim nawykiem do końca życia. Zobaczysz, jak już na następny dzień Twoja skóra Ci się odwdzięczy!!! Proponuję Ci zrobić sobie pierwsze 2 dni 3 litry wody mineralnej. Pamiętaj, że wodę przyjmujemy też z pod innymi postaciami: zupy, herbatki, soczyste owoce (np. pomarańcze) i to się też liczy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jest teoria, że picie dużej ilości wody nijak nie wpływa na skórę, jedynie zmusza nerki do wzmożonej pracy. Polepszenie skóry w Twoim przypadku może nie mieć nic wspólnego z arbuzami, ale po prostu z hormonami. W drugim trymestrze ustępuje wiele dolegliwości, które wiążą się z pierwszym (dlatego niektórzy nazywają ten okres miesiącem miodowym).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Reasumując: najpierw dobre oczyszczenie, potem silne nawilżanie. Idź do apteki, czy drogerii i poproś o różne próbki, na pewno znajdziesz coś dla siebie ![]() Edytowane przez Tinajero Czas edycji: 2013-02-10 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Wczoraj przemyłam twarz wacikiem z płynem micelarnym, a potem wodą mineralną - dzisiaj przeczytałam, że to karygodny błąd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.