|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Skromne przyjęcie - jak? (Wrocław)
Witajcie Wizażanki!
Zajrzałam do kilku wątków i stwierdziłam, że jestem z kompletnie innej bajki, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Chcemy pobrać się wiosną, ma to być ślub cywilny. Z różnych względów zrezygnowaliśmy z wesela, przede wszystkim dlatego, że jakoś nas to nie kręci. Ja najchętniej pobrałabym się tylko we dwoje i nie robiła żadnej uroczystości, ale TŻ chce zaprosić najbliższą rodzinę. Ponieważ rodzina przyjeżdża z daleka, nie chcemy, aby było to tylko ślub, obiad i wracajcie do siebie. Musimy wykupić wszystkim noclegi, a skoro już zostają do rana, to nie chcemy by nasze spotkanie ograniczało się tylko do obiadu. Powinno być coś w stylu obiad, a potem kilka godzin siedzenia i rozmawiania przy kawie, ciastku, alkoholu, może jakaś kolacja lub zimne przekąski, nie wiem co jeszcze, bo nigdy na takiej imprezie nie byłam. Najchętniej zaprosiłabym rodzinę do domu, ale niestety mieszkamy w wynajętej kawalerce, która nie pomieści 16 osób ![]() Dlatego zwracam się do Was z pytaniem, czy takie coś jest realne do zorganizowania i jeśli tak, to jak? Chodzi głównie o to, czy powinniśmy szukać w restauracjach czy bardziej jakiejś małej sali? Jak w restauracji, to czy będziemy musieli za wszystko zapłacić wg cen z karty, czy można się jakoś dogadać co do sumarycznego kosztu, albo przynieść swoje ciasto/napoje? Jak sala to co z jedzeniem, jakiś catering z obsługą? Oczywiście zależy nam żeby nie wydać na to za dużo. A może ktoś mógłby polecić odpowiednie miejsce do zorganizowania takiej uroczystości we Wrocławiu, najchętniej żeby na miejscu/w pobliżu można też było wykupić noclegi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skromne przyjęcie - jak? (Wrocław)
a może zorganizujcie jakiegoś grilla pod namiotem w pobliżu tych noclegów?
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja bym się przeszła po restauracjach i popytała jak to wygląda.
My robiliśmy co prawda na 50 osób: Obiad podali o 18, koło 20.30 był tort i koło 23 drugie danie ciepłe. Poza tym zimna płyta, cista i owoce. Impreza trwała do 1 w nocy. Mieliśmy dodatkową małą salkę w której można był otańczyć - czasem w restauracjach maja takie salki VIP to tam się można zaszyć z własną wieża i własną muzykę puścić (trzeba to wcześniej uzgodnić z restauracją). Restauracja była otwarta i byli tam turyści na obiedzie - nawet życzenia złożyli ![]() W naszym wypadku obiad wyszedł mniej więcej w cenie podanej w normalnym menu, gratis wyszły napoje, herbata i kawa. Alkohole płatne wg zużycia. A może byście wynajęli jakiś domek w fajnym miejscu i tam z noclegiem dla wszystkich posiedzieć i pobiesiadować? Zamówić catering, napoje, alkohol, owoce i ciasta we własnym zakresie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi! Nieco mi się rozjaśnia z której strony to ugryźć
![]() Tak jak napisały Stefannia i ana_87, o czymś takim mniej więcej myślimy, ale nie chcemy zbankrutować jak nam policzą za alkohol wg karty ![]() Chyba właśnie wycieczka po restauracjach nas czeka, ale jeszcze zastanawiamy się nad innymi opcjami. Co do wynajęcia domku i grilla... Fajna opcja, jeśli miałaby to być impreza dla znajomych, ale my zapraszamy rodzinę: rodziców, babcię i rodzeństwo z małymi dziećmi, więc muszą to być w miarę dobre warunki, a nie takie campingowe. Może coś takiego istnieje, muszę pogooglać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I moim zdaniem mała salka w jakiejś restauracji sprawdziłaby się najlepiej - jesteście w swoim, małym gronie i spokojnie spędzacie sobie te chwile ![]() Życzę szczęścia!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.