Profesjonalizm wizażystek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-03, 20:16   #1
ewelka2
Przyczajenie

Profesjonalizm wizażystek

Witam
Byłam dzis w perfumerii w centrum handlowym i zauważyłam ogłoszenie że można skorzystać z porady wizażystki z firmy IsADora, zrobić sobie makijaż.Wcześniej nie korzystałam z takich okazji ale dziś postanowiłam wstapić i skorzystać. Spytałam obsługe czy można zrobić sobie makijaż, dobrać podkład bo mam z tym problem. Pani oczywiście stwierdziła ze oczywiscie ale poprosiła aby przyjść za 20 minut ponieważ Pani wizażystka ma przerwe. Pomysłam ze ona tez człowiek i ma prawo do przerwy.Przyszlam po 30 minutach po czym Pani wizażystka sie mnie pyta czy bedą kupowane kosmetyki poniewaz przy zakupie kosmetyków jest robiony makijaz. Powiedziałam Pani grzecznie ze nie bede kupowac kota w worku ze chce sporawdzic czy podklad nie splynie itd po czym Pani stweirdziola ze to sa profesjonalne produkty i nie maja prawa po czym skrytykowala innych producentow z tej branzy Zauwazylam ze Pani sprzedawczyni dziwna mine zrobila jak Pani stweirdzila ze makijaz jest przy zakupie kosmetykow. Pani stwierdzila ze podklad moze mi dobrac.Pomazala mi buzie pezelkiem z fluidem i nalozyla puder. Jeszcze nigdy nie widzialam zeby podklad nakladac pezelkiem cos w rodzaju jakimi naklada sie cienie do oczu Spojrzalam w lustro i sie przerazilam. Buzia wygladala bardzo nienaturalnie, kolor za jasny i grudki itp Pani byla zachwycona swoim dzielem a ja poprosila obsluge o cos do zmazania tej papki z buzi Sama wizazystka miala niezaciekawie wykonany makijaz.Czy Wy tez spotkałyście się z takim brakiem profezjonalizmu??
Pozdrawiam
Stary 2005-09-03, 20:22   #2
Anahstasia
Zakorzenienie

Dot.: Profesjonalizm wizażystek

To jest forum z poradami. Wątek przesuwam na plotkowe
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 21:18   #3
rzastin
Zakorzenienie

Można podkład nakładać pędzlem, ale takim specjalnie do tego przeznaczonym- wymaga to ponoć większej wprawy, niż palce i gąbeczki.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 21:38   #4
Magda.
Zadomowienie

Wybralam sie do stoiska Clinique w jednym z domow towarowych. Trafilam na bardzo przyjemna i profesjonalna wizazystke. Zapytalam ja wprost czy makijaz jest bezplanty i odpowiedziala mi ze tak, choc zaleca sie kupienie choc jednego produktu (jednak nie jest to wymagane). Nakladala mi wszystko odpowiednimi narzedziami, przejrzala palety w poszukiwaniu odpowiednich dla mnie kolorow, do tego jeszcze na specjalnym druku pokazujacym zarys twarzy narysowala mi jak sie malowac i wypisala kosmetyki, ktorych uzyla.

Mialam wiec przyjemne doswiadczenie i szlag mnei trafia, ze zdazaja sie jednak nieprofesjonalne wizazystki (krytykowanie innych firm czy "robienie laski" z doboru kosmetykow jest bardzo nieprofesjonalne). Niestety w Polsce jeszcze dluga droga do wlasciwej obslugi klienta.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 23:00   #5
Mia22
Zakorzenienie

Ja juz gdzies pisalam tu ze skorzystalam z bezplatnego makijazu wizazystek szkoly The London School of make-up and styling i bylam bardzo zadowlona Panie malowaly sprawnie, swietnymi kosmetykami i co najwazniejsze z pomyslem

Wlasnie slyszalam ze w Sepchorze tez tak jest, ze przy makijazu obowiazkowy jest zakup jednego produktu wykorzystanego do jego zrobienia, czy ktos sie orientuje czy tak jest?

Wiadomo, ze z tymi bezplatnymi poradami jest roznie, zalezy na kogo sie trafi i bardzo duzo zalezy czy osoba jest sympatyczna i lubi to co robi...
Mia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 13:45   #6
paula78
Zakorzenienie

to nie chodzi o profesjonalnos ctylko o zarabianie kasy .
pani ma placoną prowizję od sprzedazy wiec nie ma co sie obrażac ,że chcialby zarobic.
podobnie jak wszelkie promocje w aptekach ,sprawdzanie skóry itp a chodzi o wciskanie kremów ,mialam nie dawno tak propozycje -8 zł za godzina najnizsza stawka od sprzedazy.
a ile kremów uda sie wcisna c w aptece gdy ludzie nie maja na leki?

podobnie z kolorówka ,siedzi pani ia jak ktos cos kupi to dostaje kase ,nie ma cos ie wsciekac ,wszytscy jada na prowizyjnej pensji -niestety.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 16:03   #7
wunia83
Zadomowienie

Wydaje mi się, że to często zależy od klasy danego sklepu. Moja mama na przykład jest stałą klientką w takiej perfumerii, gdzie na makijaże do wizażystki można się umówić na niedzielę - sklep jest wtedy zamknięty, nie ma gapiów, ogólnie inna atmosfera

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości