|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Partner na studniówke starszy o 8-10 lat?
Hej, w tym roku mam studniówkę. Poznałam kolegę, z którym dobrze mi się rozmawia, dobrze się dogadujemy,rozmawialiśmy wiele razy na temat studniówki i dowiedziałam się ,że lubi , bo był już pare razy. I tak jakoś wyszło że go zaprosiłam. Mam 18 lat i wydawało mi się ,że ma gdzie 24 max 26 lat...a tu nagle dowiaduje się ,że 28.... i troszkę mnie wcięło. Bo powiedział,że chętnie ,tylko on już czuje się staro. Ja chce z nim iść ale ciągle mam wrażenie ,że chce mnie odepchnąć tym,że uważa ,że jest stary.
Przecież nie proponuje mu związku ale chodzi mi tylko o studniówkę. Walczyć o niego i go przekonać czy odpuścić i zaprosić innego młodszego kolegę,z którym nie będę się czuła tak fajnie jak z nim? (przynajmniej teraz tak uważam). Czy nie będzie widać tej różnicy wieku na studniówce jako pary "ojciec i córka" , czy może ktoryś nauczyciel się przyczepić? Moja przyjaciółka ma chłopaka 25 letniego i idzie z nim na tą samą studniówkę i mówi,że nie widzi przeszkód, ale jednak przez to jego wahania nie wiem co myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Partner na studniówke starszy o 8-10 lat?
ja bym dała spokój- skoro tak podchodzi..Ni obraź się ale może nie zbyt by mu odpowiadało towarzystwo 10 lat młodszych. Pomyśl....Może własnie dlatego odmówił..ja bym nie naciskała..bo moze się wogóle zrazić i wiesz co za tym idzie..zwarzywszy na fakt że nie znasz go chyba długo
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie chodzi tutaj o to, co ludzie pomyślą. Facet po prostu nie chce z Tobą iść, odpuściłabym. Nie chce się bawić w towarzystwie "nastolatków", nie będzie czuł sie dobrze. Zaproś jakiegoś kolegę, z ktorym macie wspólnych znajomych i będzie się dobrze bawił.
Na studniowkę nie powinno się zapraszać byle kogo, jeśli go dobrze nie znasz. Może za dużo wypić, wdać się w awanturę, bójkę, próbować Cię zgwałcić albo zamordować. Nie takie sytuacje się zdarzały wśród osób towarzyszących. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale o co chcesz walczyć? chcesz wymusić by facet zrobił coś czego absolutnie nie chce? no to walcz...............
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tylko ,że jak go zaprosiłam to się zgodził, tylko powiedział,że kwestia jego czasu. Dzisiaj odpowiedział,że ma czas (czyli się nie wykręca) i jest chętny ale mówi,że trochę mu głupio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze - mam 26 lat i na studniówce, czułabym się bardzo, bardzo głupio. Moja najmłodsza znajoma jest 5 lat młodsza, poznałyśmy się, jak ona szła do liceum, ja byłam na studiach. Jak jestem tylko z nią (uprawiamy razem sport) to jest spoko - dogadujemy się, ale jak parę razy spotkałam się z nią, kiedy była w otoczeniu rówieśników, to czułam się dziwnie, jak z innego świata
![]() Jak pomyślę, że miałabym być na imprezie z osobami 7-8 lat młodszymi, to chyba bym jednak zrezygnowała. Ale z drugiej strony, z wizażu wiem, że iść, w obecnych czasach, samemu na studniówkę to jak przyjść w papierowej torbie na głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja sądzę, że jeśli obydwoje chcecie iść (mimo że, on powiedział, że sie czuje głupio) to już się nie zastanawiaj i ciesz się tą okazją. Bliżej się poznacie, będziecie się zapewne dobrze bawić, a studniówka to cudowna impreza i miło ją spędzić w cudownym towarzystwie. Piszesz, że Twoja przyjaciółka ma chłopaka 25 letniego. Może on i Twój kolega załapią kontakt i już nie będzie się dziwnie czuł.
Bądź dobrej myśli! ![]()
![]() |
#8 |
Pani Mizantrop
|
Ja mu się wcale nie dziwię, że nie chce iść.
Ja jestem starsza od tegorocznych maturzystów raptem o 7 lat a wiem, że nie czułabym się dobrze w ich towarzystwie, bo 18, a 25 i więcej to kompletnie inne etapy w życiu człowieka. Pójście na studniówkę bez partnera jest lepsze niż pójście z partnerem, który będzie się źle bawił i tym samym sprawi, że my też będziemy się źle bawić.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziewczyno czym ty się przejmujesz... przecież to jest studniówka a nie ślub twój... i to jest tylko osoba towarzysząca.... ja na swojej studniówce(3 lata temu) byłam z moim Tż który jest starszy odemnie 7 lat i nie uważam żebym wyglądała z nim jak ojciec z córką....
![]() |
#10 |
damn good coffee
|
na mojej studniówce jedna dziewczyna była z chłopakiem znacznie od niej starszym - i naprawdę było to widać (niestety nie wiem ile dokładnie, na oko tak z 10lat różnicy), wyglądało jakby przyszła z ojcem... Ale widać było że świetnie się bawili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Eeee tam moja koleżanka ma faceta o 10 lat starszego i była z nim n studniówce swojej i chyba dobrze się bawili. Ja zostałam wychowana wsród starszych odemnie osób i nie jest to problem. Zalezy jak on się bedzie czuł, ale skoro chce to czemu miałby nie iść 28 lat to nie tragedia ....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To nie jest kwestia wieku, tylko nastawienia.
Jeśli chłopak nie chce iść i daje Ci wyraźne sygnały, to ja bym sobie odpuściła.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Może powiedział, że pójdzie żeby nie sprawić Ci przykrości. W rzeczywistości faktycznie może się źle czuć w takim gronie. Nie naciskałabym bo po co ma się męczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na swojej studniowce byłam z partnerem,który miał 29 lat i wszystkie koleżanki myslaly, ze to mój chlopak
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Też myślę, że to bardziej zależy od nastawienia, niż od wieku, znam jedną parę, co dziewczyna w tym roku ma studniówkę, a jej partner jest o 9 lat starszy, był już z nią rok temu na półmetku, chodził na osiemnastki, ale on się bardzo dobrze czuje wśród nastolatków, bo jest instruktorem jazdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() Więc wszystko się już wyjaśniło. Nie oto chodziło ,że nie chciał ,bo właśnie bardzo chciał tylko myślał,że JA będę skrępowana ,że między nami jest taka różnica wieku i ,że moi znajomi go nie polubią. On po prostu martwił się o mnie, a nie ,że nie chciał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
I bardzo dobrze. Cieszę się
![]() I bawcie sie dobrze .
![]() |
#19 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Napisze wam potem jak się udała studniówka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.