|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Premia za sprzedaż w banku a L4
Pomocy !
Pracuję w banku. Moje wynagrodzenie jest uzależnione w większości od własnej sprzedaży. W miesiącu marcu zrealizowałam 110 % swojego planu ( już w pierwszych 2 tygodniach pracy) po prostu część pracy z lutego została zrealizowana właśnie początkiem miesiąca .Zawsze tak to wygląda. Po prostu w taki sposób pracuję iż sama nakładam sobie swój indywidualny system pracy i realizuję plany od 15 - go każdego miesiąca do 15 następnego . W ten sposób nie martwię się i nie stresuję że jest koniec miesiąca a ja nie mam 100 % wykonanego planu. Piszę to wszystko aby zrozumieć mój problem. Jestem oddanym pracownikiem i nie choruję - tym razem zaniemogłam i niestety musiałam wyleżeć chorobę. Niestety w połowie następnego miesiąca nie otrzymałam premii- mimo że zrealizowałam plan zgodnie z regulaminem. Czy pracodawca mógł tak postąpić? Jeśli chodzi o premię to nie małe są kwoty i jest to 80 % więcej z podstawy a żyć za coś trzeba żyć. Czy mogę oddać sprawę do PIP-u ? Nie chcę stracić pracy ale także chcę odzyskać pieniądze za sprzedaż którą zrealizowałam. Pracodawca tłumaczy się faktem iż na L4 nie mam prawa otrzymać premii- ale w regulaminie nic na ten temat nie jest napisane. Na L4 byłam tylko 5 dni a pozostałe dni ciężko pracowałam - dlaczego ? Proszę poradźcie mi co mam zrobić. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Premia za sprzedaż w banku a L4
U mojego chłopaka w firmie jest tak samo - L4 wyklucza możliwość premii, a że mają tak skonstruowane umowy, że podstawa to sa jakieś mega ochłapy, to nikt na L4 nie chodzi. Wypłaty z premiami są całkiem ok. Przypuszczam, że jest to legalne.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Premia za sprzedaż w banku a L4
Jaki to bank?
U mnie bywało podobnie. Niestety takie praktyki są niemal w każdym banku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.