|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-01
Wiadomości: 2
|
Co to jest?
Witam,
Mam nietypowe pytanie. Co wychodzi z mięsa lub ryby podczas obróbki termicznej? Taka maź brunatna. Wygląda mało apetycznie. Zastanawiam się, czy nie jest szkodliwe dla zdrowia. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
|
Dot.: Co to jest?
Podejrzewam, że chodzi o soki zawarte w mięsie/ rybach, czyli np. ścięte białko
![]()
__________________
www.miauczykotek.pl
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
|
Dot.: Co to jest?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomości: 76
|
Dot.: Co to jest?
Bardziej bym obstawiała przy pierwszej opcji czyli soki zawarte w mięsie. Ewentualnie jakieś tłuszcze i inne, które oddziela przy obróbce termicznej. Można jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Miasto Ogrodów
Wiadomości: 3 195
|
Dot.: Co to jest?
białko
__________________
smocza mama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Co to jest?
jak nie lubisz miesa to po prostu go nie jedz i nie przyrządzaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 244
|
Dot.: Co to jest?
Bo to pewno było przesłanie ukryte, haha
![]() Też się raz zastanawiałam, dlaczego zawsze jak gotuję sobie indora, to na powierzchni wody taki jakiś szlam, kurde, się zbiera... jak w jakiejś rzece brudnej... Nie wiem dokładnie co to - może faktycznie, jak już wyżej niektórzy wspomnieli, białko ścięte - ale nie może być szkodliwe... ![]() ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-01
Wiadomości: 2
|
Dot.: Co to jest?
Rzeczywiście, może po prostu krew z sokami. Ale wygląda tak mało apetycznie... blee... W dodatku naczytałam się o hodowli przemysłowej zwierzaków, antybiotykach, paszach i szczerze mówiąć wegetarianizm nie brzmi źle :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.