|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() potrzeba motywacji
hej kochane
![]() ostatnio mam chandrę i zauważyłam, że mam poważny problem ![]() Otóż do wszystkiego zawsze potrzebuje motywacji :/ niczego nie jestem w stanie zrobić tak normalnie dla siebie ![]() chcę się nauczyć tańca brzucha - brak motywacji, kontynuować naukę języków obcych - brak motywacji, robic prace domowe - brak sił i motywacji..., kocham gotowanie - brak motywacji No bo przecież po co? dla kogo? nie mam partnera, nikt w domu tego nie doceni, nie mam dzieci, uczyć sie? i tak wyląduje na zmywaku ![]() Nie wiem co ze mną nie tak ![]() Owszem próbuje i zaczynam ale sił brak ![]() Też tak macie, że musicie mieć do wszystkiego motywację? jeśli tak to jak sobie z tym radzicie ? jak nie, to co ze mną nie tak? ![]() proszę o pomoc ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzeba motywacji
A jesteś z natury leniwa?
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-03-22 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Beznadziejne podejście. Ucz się dla siebie, ćwicz, żeby się cieszyć fajnym ciałem i kondycją. Pamiętaj, że nawet jeśli trafisz na zmywak, prezentując coś sobą, masz szansę na awans a po jakimś czasie możesz zostać nawet menadżerem restauracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Też mnie coś takiego dopadło ostatnio. Nie wiem czy to się może ciągnąć jeszcze po grypie, czy może mam anemię (jestem w grupie ryzyka, bo mam inną poważną chorobę). Oczywiście nie mam sił (a może motywacji?) żeby iść i zbadać krew
![]() Dodatkowo zawsze lekarze (nawet pierwszego kontaktu i nawet niepytani o zdanie) informowali mnie, że mam depresję. Więc może w tę stronę szukaj też. Zrób podstawowe badania, a jak wyjdą dobre, to może to depresja tylko jakaś lżejsza forma lub maskowana ciągłym zmęczeniem? ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- tylko jeszcze trzeba rozróznić czy to faktycznie brak motywacji czy brak sił. Bo to chyba jednak trochę co innego. Jak masz tylko brak motywacji, to nie robisz tego co powinnaś ale jesteś w stanie intensywnie robić co innego. Jak jesteś slaba to prawei nic nie możesz robić, bo nie masz na nic sił |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no tak najlepiej powiedziec ''weź się schowaj leniu odwieczny'' co za rady :/
no mam tak od jakiegos czasu tzn max pół roku, dopiero zauważyłam, ze jest coś nie tak jak już sporo zaniedbałam (ważne wizyty u lekarza np) może rzeczywiście to depresja ![]() ![]() po prostu brak mi sił ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Tak, to pewnie depresja ALE ALE ALE śmigaj po skierowanie na TSH i przynajmniej fT4, bo równie dobrze może to być niedoczynność tarczycy. Pewnie nie jest, ale u mnie ostatnio wyszło i gdyby ktoś mi to powiedział dawno temu, że jest taka możliwość, to bym się nie męczyła przez tyle miesięcy na antydepresantach.
Osoby, które nigdy nie miały depresji przez zaserwowaniem innym rad w stylu "weź się w garść i nie użalaj się nad sobą" powinny zostać na jeden dzień wrzucone do basenu wypełnionego gęstym kisielem przy zgaszonym świetle z lecącym w tle "Mad world" Julesa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ale tak jest ze jak ktos czegos sam na własnej skórze nie doświadczy to nie zrozumie ![]() ![]() z tą niedoczynnością dałaś mi do myślenia bo moja mama ma problemy z tarczycą ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
To leć do lekarza, bo to się bardzo często lubi przewijać w rodzinie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.