Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zbiorczy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 10:19   #1
Friese
Zakorzenienie

Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zbiorczy

Język, język i jeszcze raz język... a przy okazji work experience, poznanie kraju, jego kultury i mieszkańców
Oto nasz wątek, w którym:
  • wymieniamy się opiniami na temat konkretnych wyjazdów
  • dzielimy się doświadczeniem
  • wymieniamy poglądy, spostrzeżenia
  • zadajemy nurtujące nas pytania

-------------------------------------------------------------
Przegląd najpopularniejszych wyjazdów:

1. Au Pair - http://happyaupair.pl/
międzynarodowa wymiana kulturowa i edukacyjna, umożliwiająca młodym ludziom pracę w charakterze opiekunki/opiekuna dzieci w zamian za kieszonkowe oraz możliwość nauki języka i poznania kultury danego kraju.

Au pair otrzymuje:
- samodzielny pokój z reguły w osobnej części domu lub samodzielne mieszkanie przeważnie z dostępem do Internetu,
- wyżywienie lub dodatkowe pieniądze na wyżywienie,
- wysokość kieszonkowego zależy od wybranego kraju,
- możliwość uczestniczenia w kursach językowych,
- 2 dni wolne w tygodniu,
- co najmniej 1 pełny wolny weekend w miesiącu,
- opiekę Biura Happy Au Pair oraz biura partnerskiego.

Koszt:
Au Pair Europa : 6 - 12 m-cy : 480 zł
Au Pair Wakacje 1 - 3 m-cy : 580 zł
Au Pair Couple / para : 12 m-cy : 1100 zł / para

2. Work&Study (Australia) - http://www.naukaipraca.pl/news/34_wo...tudy-australia

3. English2Work -

4. Work&Travel

Lista akredytowanych biur pośrednictwa ze strony ambasady USA[6] w ramach programu Summer Work and Travel (SWT):
ADVENTURE CLUB POLSKA
AMERTRAVEL.PL
CAMP AMERICA
ALMATUR
BUSINESS TRAVEL CLUB
CAMP COUNSELORS USA
EMAKOPOL
GO2USA (USŁUGI KONSULTINGOWE)
STUDENT POINT
FOSTER
THE BEST WAY
GOGLOBAL
INTERNATIONAL EXPERIENCE CENTER

5. WORK EXPERIENCE CANADA - http://www.tee.pl/Work-Experience-Canada/

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-04-09 o 10:28
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 11:23   #2
alex171
Raczkowanie

Dot.: Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zb

Swietny watek ! Ja bylam au pair w Dublinie,3 miesiace. Opiekowalam sie dzieckiem 15 miesiecznym u polki i irlandzczyka. Rodzine znalazlam przez forum internetowe au pair, wszystko bylo ok procz godz pracyy-zamiat 8, bylo 12 h. Szukalam nowej rodziny tam,z gumtree , 2 rozmowy kwalifikacyjne jednak mnie nie wybrali.
Potem pojechalam do Francji na praktyki hotelarskie (ze znajomymi,jednak poszlam do tej uczelni i w zeszle wakacje byly to moje prawdziwe praktyki).
Planuje jechac znow za jakis czas... Francja, Kanada, moze work& travel, ale chyba bardziej znow au pair... Zeby poznac jezyk, kulture. Pozdrawiam wszystkie emigrantki Dzielcie sie przezyciami, bo potem mozna tylko brac inspiracje
2014-licencjat
2015- ... ?

http://le-nouveau-chapitre.blogspot.fr/
alex171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 18:25   #3
_sunflower_
Przyczajenie

Dot.: Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zb

Hej, a jest tu ktoś kto w tym roku wybiera się do uk jako aupair?
_sunflower_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:45   #4
medzia104
Zadomowienie

Właśnie zaczęłam odkładać pieniądze na Work&Study w Australii. Myślę, że za 2 lata będę sobie mogła na to pozwolić, po licencjacie.
Któraś z Was może była i podzieli się wrażeniami?

obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem

104-99-96,8...

medzia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 13:18   #5
martag144
Rozeznanie

Hej, mnie też interesuje praca jako demi-pair w Australii. Zamierzam w ciągu roku zaoszczedzić te kilka tysięcy na bilet, wziąć dziekankę, spędzić 756389 godzin w samolocie i na lotnisku czekając na kolejny samolot i w końcu wylądować w pięknej Australii. :

Australia!

03.04.2015 aparatka góra
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 18:49   #6
monpla
Przyczajenie

Cześć

Już od jakiegoś czasu interesuje się tematem programu Work&Travel. W przyszłe wakacje chciałabym wyjechać. Szukam chętnych współtowarzyszy , najlepiej z Krakowa (chociaż inne miasta też ok )
monpla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-13, 15:46   #7
ferryboat
Zadomowienie

Hej! Ja też chcę wyjechać w przyszłym roku, ale z Warszawy. Orientujecie się, czy są może jakieś oferty z Utah? Przeglądam oferty z zeszłego roku, z 2013 i jednak w większości przewijają się podobne.

edit. W-O-W! W marcu była oferta centralnie do San Francisco!

Edytowane przez ferryboat
Czas edycji: 2014-09-13 o 15:47
ferryboat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-17, 13:38   #8
martag144
Rozeznanie

Ja również chcę zostać au pair w Australii! Dopiero za jakieś 2-3 lata, po ukończeniu studiów licencjackich. Nie ma innej opcji - w końcu tam polecę!

Australia!

03.04.2015 aparatka góra
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 07:26   #9
Kamcix
Raczkowanie

Planuję w wakacje za rok pojechać na W&T USA. Jakieś opinie o biurach? Które polecacie, których nie?

Kamcix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-25, 09:31   #10
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamcix Pokaż wiadomość
Planuję w wakacje za rok pojechać na W&T USA. Jakieś opinie o biurach? Które polecacie, których nie?
Hej Też chcę wyjechać w przyszłym roku. Jeżeli chodzi o biura to, z tego co patrzyłam, w porządku są stany.pl i the best way. Moja koleżanka jechała z go2usa i nie za bardzo. Nie było jakoś dramatycznie i i tak popracowała i potem pozwiedzała, ale były pewne zgrzyty... A Ty masz jakieś opinie? Wiesz co byś chciała np. robić, czy od oferty zależy?
Stary 2014-09-25, 10:05   #11
Kamcix
Raczkowanie

ferryboat właśnie też słyszałam, że tbw dobre, a ccusa nie bardzo.
Ja bym chciała najbardziej albo w parku rozrywki albo w parku narodowym Narazie jestem na etapie namawiania znajomych i zdobywania funduszy.
Osobiście nie znam nikogo, kto był na czymś takim

Stary 2014-09-25, 10:20   #12
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamcix Pokaż wiadomość
ferryboat właśnie też słyszałam, że tbw dobre, a ccusa nie bardzo.
Ja bym chciała najbardziej albo w parku rozrywki albo w parku narodowym Narazie jestem na etapie namawiania znajomych i zdobywania funduszy.
Osobiście nie znam nikogo, kto był na czymś takim
CCUSA to stany.pl? Mój kolega był z nimi w kasynie w Atlantic City i chwalił sobie. Ale to było jakieś 2-3 lata temu.

Ja też bym chciała do parku narodowego Najlepiej do Grand Canyon, w Death Valley może być za bardzo piekiełko Z drugiej strony, widziałam w którymś biurze ofertę z tego albo zeszłego roku do Oregonu, tam też bym mogła jechać, a już tak najbardziej to do Waszyngtonu, ale tam jeszcze nic nie wiedziałam niestety.

Moi znajomi są w większości za, ale okaże się, kto się wyłamie jak pojawią się oferty + większość chce raczej w inne miejsca. Ja np. nie chciałabym w kasynie pracować.

edit. Ta moja koleżanka była w parku wodnym w Illinois, a mój inny kolega w tym roku był chyba w parku rozrywki w Cedar Point.
Stary 2014-09-25, 10:32   #13
Kamcix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ferryboat Pokaż wiadomość
CCUSA to stany.pl? Mój kolega był z nimi w kasynie w Atlantic City i chwalił sobie. Ale to było jakieś 2-3 lata temu.

Ja też bym chciała do parku narodowego Najlepiej do Grand Canyon, w Death Valley może być za bardzo piekiełko Z drugiej strony, widziałam w którymś biurze ofertę z tego albo zeszłego roku do Oregonu, tam też bym mogła jechać, a już tak najbardziej to do Waszyngtonu, ale tam jeszcze nic nie wiedziałam niestety.

Moi znajomi są w większości za, ale okaże się, kto się wyłamie jak pojawią się oferty + większość chce raczej w inne miejsca. Ja np. nie chciałabym w kasynie pracować.

edit. Ta moja koleżanka była w parku wodnym w Illinois, a mój inny kolega w tym roku był chyba w parku rozrywki w Cedar Point.
Też myślałam o Grand Canyon albo Yellowstone.
CCUSA to coś innego niż stany.pl Kurcze tak dużo tych biur, że nie sposób to ogarnąć
U mnie też pomysł się ludziom podoba, ale wiadomo jak to jest Jak się mówi o tym to wszyscy chętni, a jak przychodzi co do czego, to sie wszyscy wyłamują.

Stary 2014-09-26, 12:08   #14
natalab
Rozeznanie

Hej Ja też planuję wyjechać na W&t w 2015r. Naczytałam się już sporo i zastanawiam się teraz głównie nad wyborem biura. Rozważam Foster albo BTC. Chciałabym pracować albo w parku rozrywki (np Dorney Park), albo w hotelu, albo w kasynie. Najchętniej zachodnie Stany, np Connecticut, Maine i okolice, ale i na Florydę mogę się przejechać

Moja wymiana:
biżuteria/ubrania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48358050
książki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41932564
natalab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 10:05   #15
natalab
Rozeznanie

Czy ktoś z was jest może z Poznania? Polecacie jakieś biuro?

Moja wymiana:
biżuteria/ubrania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48358050
książki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41932564
natalab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 23:10   #16
Janeczko1993
Przyczajenie

GG do Janeczko1993

Cześć!!
Ja ze szczerego serca polecam Camp Leaders Poland
W te wakacje byłem dzięki nim w Usa od czerwca do września, mega przygoda, podszlifowanie angielskiego, poznana masa nowych ludzi , z którymi przez ten czas człowiek się zżywa tak ,że niektórzy naprawdę na rozstanie płakali.... W każdym większym mieście jest ambasador ,który jest często przypisany na całe województwo także nie ma problemu z kontaktem. W głównym biurze na Polske czyli w Lublinie pracują sami profesjonaliści, którzy pomogą, wytłumaczą i jeśli będzie trzeba to rozbiją koszta na raty.
Cały proces jest dość prosty:
-rejestrujesz się
-wypełniasz aplikację
-osoba z biura ,a następnie lokalny ambasador kontaktują się z Tobą w celach bardziej formalnych. Wytłumaczenia programu, sprawdzenia języka angielskiego.
-wypełnienie i szlifowanie aplikacji do końca
-zatrudnienie
-wizyta w ambasadzie
-Witamy w USA!
Koszt programu to obecnie 1760 złotych ,w których zawiera się:
-zakwaterowanie i wyżywienie
-ubezpieczenie medyczne
-bezpieczny program
-gwarantowane kieszonkowe
oraz co najważniejsze BILET LOTNICZNY W DWIE STRONY!
Także 1760 złotych + 160 $ za wizę + pieniądze na podróż do Warszawy/Krakowa na rozmowę wizową, koszta kuriera w celach formalności paszportowych (30-40 złotych) , zaświadczenie o niekaralności 30 złotych , po czym jeszcze w zależności na jaki program aplikujecie z programu Camp kieszonkowe w granicy 800-1200 $. W ofercie firma obecnie ma także program Resort Leaders tj. wyjazdy na resorty i hotele, gdzie jest to już typowo zarobkowy program Work and Travel , cena programu 2500 złotych+ wiza+ dodatkowe koszta tak jak wyżej. Lecz także macie bilet lotniczy w cenie, co jest ewenementem na rynku. Firma chce po prostu poszerzać idee wyjazdów do Usa i umożliwić w miarę dużej ilości osób chętnych. Gdyż zazwyczaj typowe programy W&T do Usa trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu około 6-7 tysięcy złotych.
Osobiście mega polecam!

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2014-10-24 o 15:02 Powód: reklama link
Janeczko1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości