|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zbiorczyJęzyk, język i jeszcze raz język... a przy okazji work experience, poznanie kraju, jego kultury i mieszkańców Oto nasz wątek, w którym:
------------------------------------------------------------- Przegląd najpopularniejszych wyjazdów: ------------------------------------------------------------- 1. Au Pair - http://happyaupair.pl/ międzynarodowa wymiana kulturowa i edukacyjna, umożliwiająca młodym ludziom pracę w charakterze opiekunki/opiekuna dzieci w zamian za kieszonkowe oraz możliwość nauki języka i poznania kultury danego kraju. Au pair otrzymuje: - samodzielny pokój z reguły w osobnej części domu lub samodzielne mieszkanie przeważnie z dostępem do Internetu, - wyżywienie lub dodatkowe pieniądze na wyżywienie, - wysokość kieszonkowego zależy od wybranego kraju, - możliwość uczestniczenia w kursach językowych, - 2 dni wolne w tygodniu, - co najmniej 1 pełny wolny weekend w miesiącu, - opiekę Biura Happy Au Pair oraz biura partnerskiego. Koszt: Au Pair Europa : 6 - 12 m-cy : 480 zł Au Pair Wakacje 1 - 3 m-cy : 580 zł Au Pair Couple / para : 12 m-cy : 1100 zł / para ------------------------------------------------------------- 2. Work&Study (Australia) - http://www.naukaipraca.pl/news/34_wo...tudy-australia ------------------------------------------------------------- 3. English2Work - ------------------------------------------------------------- 4. Work&Travel Lista akredytowanych biur pośrednictwa ze strony ambasady USA[6] w ramach programu Summer Work and Travel (SWT): ADVENTURE CLUB POLSKA AMERTRAVEL.PL CAMP AMERICA ALMATUR BUSINESS TRAVEL CLUB CAMP COUNSELORS USA EMAKOPOL GO2USA (USŁUGI KONSULTINGOWE) STUDENT POINT FOSTER THE BEST WAY GOGLOBAL INTERNATIONAL EXPERIENCE CENTER ------------------------------------------------------------- 5. WORK EXPERIENCE CANADA - http://www.tee.pl/Work-Experience-Canada/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-04-09 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zb
Swietny watek ! Ja bylam au pair w Dublinie,3 miesiace. Opiekowalam sie dzieckiem 15 miesiecznym u polki i irlandzczyka. Rodzine znalazlam przez forum internetowe au pair, wszystko bylo ok procz godz pracyy-zamiat 8, bylo 12 h. Szukalam nowej rodziny tam,z gumtree , 2 rozmowy kwalifikacyjne jednak mnie nie wybrali.
Potem pojechalam do Francji na praktyki hotelarskie (ze znajomymi,jednak poszlam do tej uczelni i w zeszle wakacje byly to moje prawdziwe praktyki). Planuje jechac znow za jakis czas... Francja, Kanada, moze work& travel, ale chyba bardziej znow au pair... Zeby poznac jezyk, kulture. Pozdrawiam wszystkie emigrantki ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Work Experience: W&T, Au Pair, Demi Pair, Work&Study, English2Work, i inne - zb
Hej, a jest tu ktoś kto w tym roku wybiera się do uk jako aupair?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Właśnie zaczęłam odkładać pieniądze na Work&Study w Australii. Myślę, że za 2 lata będę sobie mogła na to pozwolić, po licencjacie.
Któraś z Was może była i podzieli się wrażeniami? ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hej, mnie też interesuje praca jako demi-pair w Australii. Zamierzam w ciągu roku zaoszczedzić te kilka tysięcy na bilet, wziąć dziekankę, spędzić 756389 godzin w samolocie i na lotnisku czekając na kolejny samolot i w końcu wylądować w pięknej Australii. :
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Już od jakiegoś czasu interesuje się tematem programu Work&Travel. W przyszłe wakacje chciałabym wyjechać. Szukam chętnych współtowarzyszy , najlepiej z Krakowa (chociaż inne miasta też ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hej! Ja też chcę wyjechać w przyszłym roku, ale z Warszawy.
![]() ![]() edit. W-O-W! W marcu była oferta centralnie do San Francisco!
Edytowane przez ferryboat Czas edycji: 2014-09-13 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja również chcę zostać au pair w Australii! Dopiero za jakieś 2-3 lata, po ukończeniu studiów licencjackich.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Planuję w wakacje za rok pojechać na W&T USA. Jakieś opinie o biurach? Które polecacie, których nie?
![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ferryboat właśnie też słyszałam, że tbw dobre, a ccusa nie bardzo.
Ja bym chciała najbardziej albo w parku rozrywki albo w parku narodowym ![]() Osobiście nie znam nikogo, kto był na czymś takim ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciała do parku narodowego ![]() ![]() Moi znajomi są w większości za, ale okaże się, kto się wyłamie jak pojawią się oferty + większość chce raczej w inne miejsca. Ja np. nie chciałabym w kasynie pracować. edit. Ta moja koleżanka była w parku wodnym w Illinois, a mój inny kolega w tym roku był chyba w parku rozrywki w Cedar Point.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
CCUSA to coś innego niż stany.pl Kurcze tak dużo tych biur, że nie sposób to ogarnąć ![]() U mnie też pomysł się ludziom podoba, ale wiadomo jak to jest ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś z was jest może z Poznania? Polecacie jakieś biuro?
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cześć!!
Ja ze szczerego serca polecam Camp Leaders Poland W te wakacje byłem dzięki nim w Usa od czerwca do września, mega przygoda, podszlifowanie angielskiego, poznana masa nowych ludzi , z którymi przez ten czas człowiek się zżywa tak ,że niektórzy naprawdę na rozstanie płakali.... W każdym większym mieście jest ambasador ,który jest często przypisany na całe województwo także nie ma problemu z kontaktem. W głównym biurze na Polske czyli w Lublinie pracują sami profesjonaliści, którzy pomogą, wytłumaczą i jeśli będzie trzeba to rozbiją koszta na raty. Cały proces jest dość prosty: -rejestrujesz się -wypełniasz aplikację -osoba z biura ,a następnie lokalny ambasador kontaktują się z Tobą w celach bardziej formalnych. Wytłumaczenia programu, sprawdzenia języka angielskiego. -wypełnienie i szlifowanie aplikacji do końca -zatrudnienie -wizyta w ambasadzie -Witamy w USA! Koszt programu to obecnie 1760 złotych ,w których zawiera się: -zakwaterowanie i wyżywienie -ubezpieczenie medyczne -bezpieczny program -gwarantowane kieszonkowe oraz co najważniejsze BILET LOTNICZNY W DWIE STRONY! Także 1760 złotych + 160 $ za wizę + pieniądze na podróż do Warszawy/Krakowa na rozmowę wizową, koszta kuriera w celach formalności paszportowych (30-40 złotych) , zaświadczenie o niekaralności 30 złotych , po czym jeszcze w zależności na jaki program aplikujecie z programu Camp kieszonkowe w granicy 800-1200 $. W ofercie firma obecnie ma także program Resort Leaders tj. wyjazdy na resorty i hotele, gdzie jest to już typowo zarobkowy program Work and Travel , cena programu 2500 złotych+ wiza+ dodatkowe koszta tak jak wyżej. Lecz także macie bilet lotniczy w cenie, co jest ewenementem na rynku. Firma chce po prostu poszerzać idee wyjazdów do Usa i umożliwić w miarę dużej ilości osób chętnych. Gdyż zazwyczaj typowe programy W&T do Usa trzeba liczyć się z wydatkiem rzędu około 6-7 tysięcy złotych. Osobiście mega polecam!
<ciach_reklama> Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2014-10-24 o 15:02 Powód: reklama link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.