poradnia dla przyszłych małżonków PILNE - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 11:05   #1
meg252
Raczkowanie

Exclamation

poradnia dla przyszłych małżonków PILNE

Czy Warszawianki mogłyby polecić jakąś sensowną poradnię? Bez nawiedzonych pań i konieczności rysowania wykresów?
meg252 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 11:22   #2
ciassteczkowa
Rozeznanie

Dot.: poradnia dla przyszłych małżonków PILNE

nie jestem kochana z Warszawy, ale z tego co wiem jest to raczej nieuniknione (te wykresy), zazwyczaj Panie pracujące w poradniach rodzinnych są bardzo nawiedzone .... i chyba tylko ewentualna "znajomość" może was uchronić przed rysowaniem tych wykresów i wysłuchiwania od Pani o antykoncepcji naturalnej (ktora ma 10 dzieci, lub wogóle jest starą panną)

Ja wypowiem się może na temat poradni z perspektywy nawiedzonych Pań na południu Polski. U nas jest taka sytuacja że mamy znajomą która ma znajomą która pracuje w poradni... i tu nawiedzenie jej widoczne jest najbardziej, bo powiedziała że musimy u niej wysłuchać wszystkich 3 spotkań bo ona CHCE MIEĆ CZYSTE SUMIENIE!!!!!!
ciassteczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 11:51   #3
dezire
Zakorzenienie

kurcze pieczone, kolejny watek o tym jak odbębnic spotkania w poradni rodzinnej i jakie te kobiety sa nieprzyjemne to jakis mit.
Spotkania byly bardzo przyjemne - naturalne metody planowania rodziny sa wyjasniana, ale w naprawde w dobry sposob na poziomie - jesli nawet nie zdecydujecie sie na ich stosowanie to warto sie tego nauczyc w przypadku przyszylych problemow w zajsciem w ciaze - nigdy nic nie wiadomo, ale metody pozwalaja okreslic dni plodne.
Miedzy jednym a drugim spotkaniem prowadzi sie tzw. samoobserwacje i u mnie np wyszlo, ze niestety metody naturalne obserwacji sluzu nie sa dla mnie - mina osoby prowadzacej bezcenna Po prostu czasami biologia umyka wszelkich wzorcom.
Ale sa tez metody temperatury. To naprawde fajna sprawa nauczyc sie troche reakcji wlasnego ciala.
na koniec dostalam rady gdzie pojsc jak dziecko bedzie mialo problemy z tym, z tym i jeszcze z tamtym - i dostalam polecenie zeby sie odezwac po slubie, bo chce zlozyc gratulacje

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 12:20   #4
ciassteczkowa
Rozeznanie

Oczywiście masz rację, mi chodzi o sposób prowadzenia tych spotkań....

U nas nie są parami tylko grupowo... i wg mnie pytanie zadane przez Panią, przed salą pełną obcych dla mnie ludzi, o to jaki mam śluz jest dla nietaktem, i brakiem kultury.... Można oczywiście zadać to pytanie gdy są zajęcia parami... choć jak dla mnie i tak to jest krępujące bo spowiadam się jakieś starej purze która jest mi całkiem obca a która docieka takich spraw co najlepszy ginekolog?? no nie jak dla mnie jest to nie do przyjęcia....

Mam prawo do tego by nikt obcy nie wchodził w moje tak intymne sprawy... każdy z nas ma inną tolerancję do osób obcych.... dla mnie jest to porównywalne do sytuacji gdzie w autobusie pełnym osób jakaś Pani pyta się mnie jaki mam śluz dzisiaj?? ta sama sytuacja... dla mnie obca osoba, w gronie nieznajomych pyta się mnie o intymne życie?? Jak dla mnie nie do przyjęcia
ciassteczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 13:10   #5
dezire
Zakorzenienie

Hmmm nie wiedzialam ze jest cos takiego jak spotkania grupowe - w kilku miejscach do ktorych dzwonilismy wszyscy nam odpowiadali ze mamy sie kontaktowac z osoba prowadzaca bo to indywidualnie ustalane spotkania.

nikt tez nie zadawal pytan wprost, o ludzie, raczej to bylo ogolnie kobieta to ma tak i siak., wiec z zwiazku z tym - obserwacja byla na kartce kodem wiec tez nic strasznego

Stary 2013-01-23, 13:35   #6
meg252
Raczkowanie

a moze jakies namiary konkretne ...?teren warszawa czy na wilanowie moga osoby uczeszczac ktore zamieszkuja tam ..???
Stary 2013-01-23, 13:46   #7
dezire
Zakorzenienie

zerknij tutaj http://www.draw.warszawa.opoka.org.pl/ppr-glowna.htm

z wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...20#post1528920

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 20:44   #8
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiedzialam ze jest cos takiego jak spotkania grupowe - w kilku miejscach do ktorych dzwonilismy wszyscy nam odpowiadali ze mamy sie kontaktowac z osoba prowadzaca bo to indywidualnie ustalane spotkania.

nikt tez nie zadawal pytan wprost, o ludzie, raczej to bylo ogolnie kobieta to ma tak i siak., wiec z zwiazku z tym - obserwacja byla na kartce kodem wiec tez nic strasznego
spotkanie są indywidualne, tj. Ty i Twój partner + osoba prowadząca. Mi się upiekło, bo trafiłam na zajęcia do byłego współpracownika (ale nie będącego znajomym, z którym mówiłabym sobie po imieniu) i temat został lekko poruszony, ale nie omawiany.
Usłyszałam tylko, że taka metoda istnieje, ale to długotrwały proces polegający na obserwacji i przeszliśmy dalej bez ciągnięcia tematu.
Inne pary mające wykład w sali obok z drugim prowadzącym ślęczały nad wykresem Współczułam im bardzo, bo według mnie to zbyt krępująca sytuacja
Stary 2013-01-24, 09:05   #9
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg252 Pokaż wiadomość
Czy Warszawianki mogłyby polecić jakąś sensowną poradnię? Bez nawiedzonych pań i konieczności rysowania wykresów?
My mieliśmy bardzo fajnego pana Co prawda wykresy rysowałam, aczkolwiek pan mówił, że "radzi" zacząć prowadzić samoobserwację, a nie, że "trzeba" - ja jednak wolałam na wszelki wypadek przynieść wykres, żeby nie było potem dyskusji czemu go nie mam I w sumie dobrze, że to zrobiłam, bo pan wszystko dokładnie omówił w przystępny sposób i sporo się dowiedziałam
Poza tym o seksie opowiadał w cudowny, zachęcający sposób i w ogóle widać było, że ma powołanie do tej pracy Nawet mój TŻ był tym panem zachwycony, a podchodził wcześniej bardzo sceptycznie do tego, że "Kościół chce się mieszać do seksu"

Ale nie wiem czy przyda Ci się namiar na tego pana, bo piszesz, że to pilna sprawa, a u niego trzeba czekać ok. miesiąca na jedno spotkanie.
Stary 2013-01-24, 09:47   #10
meg252
Raczkowanie

mozesz odac namiar na tego miłego pana , do kwietnia musimy to miec zrobione...bylabym ci wdzieczna
Stary 2013-01-27, 16:56   #11
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
My mieliśmy bardzo fajnego pana Co prawda wykresy rysowałam, aczkolwiek pan mówił, że "radzi" zacząć prowadzić samoobserwację, a nie, że "trzeba" - ja jednak wolałam na wszelki wypadek przynieść wykres, żeby nie było potem dyskusji czemu go nie mam I w sumie dobrze, że to zrobiłam, bo pan wszystko dokładnie omówił w przystępny sposób i sporo się dowiedziałam
Poza tym o seksie opowiadał w cudowny, zachęcający sposób i w ogóle widać było, że ma powołanie do tej pracy Nawet mój TŻ był tym panem zachwycony, a podchodził wcześniej bardzo sceptycznie do tego, że "Kościół chce się mieszać do seksu"

Ale nie wiem czy przyda Ci się namiar na tego pana, bo piszesz, że to pilna sprawa, a u niego trzeba czekać ok. miesiąca na jedno spotkanie.
hej. jeśli Pan jest z Warszawy to i ja poproszę o kontakt
poradnia darmowa czy trzeba coś płacić?

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości