|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() poradnia dla przyszłych małżonków PILNE
Czy Warszawianki mogłyby polecić jakąś sensowną poradnię? Bez nawiedzonych pań i konieczności rysowania wykresów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: poradnia dla przyszłych małżonków PILNE
nie jestem kochana z Warszawy, ale z tego co wiem jest to raczej nieuniknione (te wykresy), zazwyczaj Panie pracujące w poradniach rodzinnych są bardzo nawiedzone .... i chyba tylko ewentualna "znajomość" może was uchronić przed rysowaniem tych wykresów i wysłuchiwania od Pani o antykoncepcji naturalnej (ktora ma 10 dzieci, lub wogóle jest starą panną)
Ja wypowiem się może na temat poradni z perspektywy nawiedzonych Pań na południu Polski. U nas jest taka sytuacja że mamy znajomą która ma znajomą która pracuje w poradni... i tu nawiedzenie jej widoczne jest najbardziej, bo powiedziała że musimy u niej wysłuchać wszystkich 3 spotkań bo ona CHCE MIEĆ CZYSTE SUMIENIE!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kurcze pieczone, kolejny watek o tym jak odbębnic spotkania w poradni rodzinnej i jakie te kobiety sa nieprzyjemne
![]() Spotkania byly bardzo przyjemne - naturalne metody planowania rodziny sa wyjasniana, ale w naprawde w dobry sposob na poziomie - jesli nawet nie zdecydujecie sie na ich stosowanie to warto sie tego nauczyc w przypadku przyszylych problemow w zajsciem w ciaze - nigdy nic nie wiadomo, ale metody pozwalaja okreslic dni plodne. Miedzy jednym a drugim spotkaniem prowadzi sie tzw. samoobserwacje i u mnie np wyszlo, ze niestety metody naturalne obserwacji sluzu nie sa dla mnie - mina osoby prowadzacej bezcenna ![]() Ale sa tez metody temperatury. To naprawde fajna sprawa nauczyc sie troche reakcji wlasnego ciala. na koniec dostalam rady gdzie pojsc jak dziecko bedzie mialo problemy z tym, z tym i jeszcze z tamtym - i dostalam polecenie zeby sie odezwac po slubie, bo chce zlozyc gratulacje ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Oczywiście masz rację, mi chodzi o sposób prowadzenia tych spotkań....
U nas nie są parami tylko grupowo... i wg mnie pytanie zadane przez Panią, przed salą pełną obcych dla mnie ludzi, o to jaki mam śluz jest dla nietaktem, i brakiem kultury.... Można oczywiście zadać to pytanie gdy są zajęcia parami... choć jak dla mnie i tak to jest krępujące bo spowiadam się jakieś starej purze która jest mi całkiem obca a która docieka takich spraw co najlepszy ginekolog?? no nie jak dla mnie jest to nie do przyjęcia.... Mam prawo do tego by nikt obcy nie wchodził w moje tak intymne sprawy... każdy z nas ma inną tolerancję do osób obcych.... dla mnie jest to porównywalne do sytuacji gdzie w autobusie pełnym osób jakaś Pani pyta się mnie jaki mam śluz dzisiaj?? ta sama sytuacja... dla mnie obca osoba, w gronie nieznajomych pyta się mnie o intymne życie?? Jak dla mnie nie do przyjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hmmm nie wiedzialam ze jest cos takiego jak spotkania grupowe - w kilku miejscach do ktorych dzwonilismy wszyscy nam odpowiadali ze mamy sie kontaktowac z osoba prowadzaca bo to indywidualnie ustalane spotkania.
nikt tez nie zadawal pytan wprost, o ludzie, raczej to bylo ogolnie kobieta to ma tak i siak., wiec z zwiazku z tym - obserwacja byla na kartce kodem wiec tez nic strasznego ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a moze jakies namiary konkretne ...?teren warszawa czy na wilanowie moga osoby uczeszczac ktore zamieszkuja tam ..???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zerknij tutaj http://www.draw.warszawa.opoka.org.pl/ppr-glowna.htm
z wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...20#post1528920
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usłyszałam tylko, że taka metoda istnieje, ale to długotrwały proces polegający na obserwacji i przeszliśmy dalej bez ciągnięcia tematu. Inne pary mające wykład w sali obok z drugim prowadzącym ślęczały nad wykresem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym o seksie opowiadał w cudowny, zachęcający sposób i w ogóle widać było, że ma powołanie do tej pracy ![]() ![]() Ale nie wiem czy przyda Ci się namiar na tego pana, bo piszesz, że to pilna sprawa, a u niego trzeba czekać ok. miesiąca na jedno spotkanie.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mozesz odac namiar na tego miłego pana , do kwietnia musimy to miec zrobione...bylabym ci wdzieczna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poradnia darmowa czy trzeba coś płacić?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.