|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak tuszować ropne pryszcze?
Od czasu do czasu na mojej twarzy pojawiają się ropne pryszcze. Jak je tuszować? Korektor służący do krycia czerwonych przebarwień nie sprawdza się w tym przypadku. A poza tym te pryszcze wystają ponad powierzchnię skóry.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak tuszować ropne pryszcze?
Dziewczyny!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam często ten sam problem, a obecnie leczę "cudo" które ma chyba ponad pół centymetra!!!!!! Mój sposób to nakładanie punktowo make-up'u Dermacol na podkład. Jest gęsty i dobrze kryje, jednak wystający pryszcz zawsze będzie widoczny choć w innym kolorze....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Osobiście wydaje mi się ze najlepiej zatuszować takie wypryski zielonym korektorem - nakłąda się pod podkład. Bardzo dobrze tuszuje wszelkie zaczerwienia, a takie wypryski zazwyczaj sa czerwone. Na sam podkład jeszcze możen aewnetualnie nłozyć nieco normalnego korektora, jesli coś się odznacza. Najlepiej kupić taki korektor specjalnie do krostek, który będzie miał jakieś właściwiości antybakteryjne.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
znam to,zwykłe korektory są beznadziejne,wypróbowałam prawie wszystko i gorąco polecam podkład mocno kryjący z max faktora,ja w przypadkach "kryzysowych" używam go w formie korektora,jest naprawdę świetny,jedyna jego wada to cena ok30 zł.,ale za to starcza na b.b.długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.