![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wstydliwa intymna sprawa;/
Witam,
mam strasznie wstydliwy problem.. ale nie mam z kim o tym porozmawiać bo zwyczajnie się wstydzę.... Mianowicie.. mam okropne opławy... leje się ze mnie jak bym miala okres tylko że albo przezroczysty albo bialy;p nie wiem czy z tym isc do ginekologa bo może już tak mam i tyle... Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wstydliwa intymna sprawa;/
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
To może być stan zapalny pochwy. Idź jak najszybciej do ginekologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Leje sie caly cykl, czy tylko w dni plodne?
Swedzi cos, boli, piecze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No wlasnie bez zapachu jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Po prostu idź do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Leję się najwięcej w dni plodne... bo czasem jest mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mysle ze taka twoja uroda, wobec tego...
Ja w dni plodne czasem tez sie dziwie ile tego moze byc, bo czasem mam wrazenie ze jakims cudem dostalam okres. Mimo to na wszelki wypadek poszlabym do ginekologa, zeby wykluczyc jakies nieprawidlowosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
do ginekologa szybko się zapisz my ci tutaj nie pomożemy ani cię nie zbadamy... nie ma się czego bac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Po prostu w dni płodne organizm przygotowuje Cie do zapłodnienia,zwiekszając nawilżenie pochwy,wiele kobiet tak ma.Jesli nie ma przykrego zapachu,ani dziwnego wygladu to nic sie nie dzieje.a jesli tak bardzo to Cie męczy to możesz isć do lekarza.Nigdy nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Grzybica objawia się też białym śluzem i raczej nie ma nieprzyjemnego zapachu. Nic Cie nie swędzi i nie piecze? Jaki jest ten śluz? Taki biały jakby grudkowaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Do gina.
Choćby na kontrolę, nie mówię, że to od razu grzybica jest, bo tego przez neta nie stwierdzimy. Ale jeśli już, to zaniedbywana długo może prowadzić do przykrych konsekwencji. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może czas poszukać męskiego ginekologa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
w każdym zawodzie znajdą się zarówno dobrzy jak i źli lekarze i takie podziały na to, że faceci są lepsi od kobiet są idiotycznie. Wystarczy chociazby zajrzeć na wątek o złych ginekologach. Poza tym wśród męzczyzn ginekologów jest zdecydowanie większy wybór, wiec jakby to sprawdzić statystycznie to pewnie wyszłoby na to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Dlaczego uważasz, że żadna kobieta nie może być dobrym, lubianym ginekologiem? W jaki sposób posiadanie penisa (ew. jaka cecha mężczyzny) sprawia, że mężczyzna jest lepszym ginekologiem niż kobieta? "Tak słyszałem" jest kiepską odpowiedzią. Cytat:
Strzelam - to ginekolog cierpiący na brak pacjentek lub skrajny szownista ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znowu jakieś stereotypy o kobietach ginach. To jeszcze napiszcie jacy dermatolodzy, dentyści, interniści, itp. są lepsi - faceci czy babki.... No bo posiadanie penisa przecież warunkuje wykonywanie danej profesji... dżizaz... Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2013-01-18 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
mam tak samo i zakładałam kiedyś taki wątek ale został podpięty pod upławy co mnie strasznie wkurzyło bo to upławy nie są
rozmawiałam o tym z gin, badała mnie, robiłam dodatkowo płatne badanie śluzu w laboratorium i wszystko superhipermegazdrowe. I fajnie i nie bo nic z tym zrobić się nie da. Ja po prostu za każdym razem w toalecie zmieniam wkładkę. Chciałabym móc nosić bieliznę bez wkładek ale nie jest to możliwe to jesteśmy dwie, ciekawe czy ktoś jeszcze ma taki problem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wiem ze to uciążliwe, bo kiedyś tak miałam. Zaczne od tego, że miałam grzybice, wyleczyłam się, potem po leczeniu miałam taki śluz jaki opisujecie. Ginekolog stwierdził, że po prostu troszke "przedobrzyliśmy" z leczeniem. Po prostu dobre ph pochwy, spożywałam probiotyki by polepszyć stan flory pochwy i tak się stało. Wówczas ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, aby to znormalizować, bo mi przeszkadzało. Za dużo pałeczek kwasu mlekowego. Edytowane przez solange421 Czas edycji: 2013-01-18 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Musisz iść do gina, my Ci na odległośc nie pomożemy. Jeli coś Cię zastanawia i myślisz ze to nie jest normalne,to już jest sygnał zeby zglosic się do specjalisty
![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już nie masz tego problemu? u mnie zaczęło się od tego że miałam nadżerkę i myślałam że to jest powodem, więc zgodziłam się na wypalankę bo myślałam że problem po tym zniknie, ale jednak nie to było przyczyną bo nic to nie zmieniło. Więc zrobiłam to badanie śluzu, wyszło że jest ok wszystko więc w ogóle dałam sobie spokój bo nic więcej nie wymyśliłam co można jeszcze zrobić w każdym razie - to nie są upławy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie masz dużo tych pałeczek ![]() Już nie mam tak jak wtedy, chociaż sporadycznie się zdarzy więcej tego śluzu, ale wtedy to miałam na co dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
To ja nawet nie wiedziałam, że ich może być 'za dużo' i mogą takie objawy powodować
![]() Mam już rozwiązanie swoich wcześniejszych problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie nie ma czego się wstydzić, to nie jest choroba ani nic z tych rzeczy, także myślę, że trzeba znaleźć na to sposób, np jak ja zmieniać wkładki przy wizycie w toalecie i można czuć się komfortowo cały dzień. Wygląda na to że z wiekiem problem maleje i to jest jakiś plus |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Całkiem ciekawych rzeczy się dowiedziałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Też tak mam
![]() Skoro nie ma nieprzyjemnego zapachu, dziwnej konsystencji i koloru, to nie ma się czym martwić. Niektóre kobiety tak po prostu mają. Sama zauważyłam że czasem jest tego śluzu więcej, czasem mniej... pewnie ma to związek z tymi dniami płodnymi, nie wiem, szczerze to jestem za leniwa żeby kalendarzyk prowadzić ![]() A tak btw, to ma jakiś związek z czymkolwiek, płodnością na przykład? Że jesteśmy bardziej/mniej płodne? Czy raczej to w ogóle niczego nie dotyczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.