Wstydliwa intymna sprawa;/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 19:31   #1
Dianusia94
Raczkowanie

Unhappy

Wstydliwa intymna sprawa;/

Witam,
mam strasznie wstydliwy problem.. ale nie mam z kim o tym porozmawiać bo zwyczajnie się wstydzę.... Mianowicie.. mam okropne opławy... leje się ze mnie jak bym miala okres tylko że albo przezroczysty albo bialy;p nie wiem czy z tym isc do ginekologa bo może już tak mam i tyle... Co o tym sądzicie?
Dianusia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:36   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Wstydliwa intymna sprawa;/

Cytat:
Napisane przez Dianusia94 Pokaż wiadomość
Witam,
mam strasznie wstydliwy problem.. ale nie mam z kim o tym porozmawiać bo zwyczajnie się wstydzę.... Mianowicie.. mam okropne opławy... leje się ze mnie jak bym miala okres tylko że albo przezroczysty albo bialy;p nie wiem czy z tym isc do ginekologa bo może już tak mam i tyle... Co o tym sądzicie?
A wydzielina ma przykry (ostry, rybi) zapach, dziwną konsystencję? Bo jeśli tak, to koniecznie do ginekologa (możesz mieć infekcję dróg rodnych). Jeśli natomiast wydzielina jest normalna, ma neutralny zapach, nie ma domieszki ropy i jest konsystencji białka jaja kurzego a nie np. serowata, to po prostu noś wkładki higieniczne i je zmieniaj co kilka godzin. Dyskomfort będzie mniejszy Ale jeśli Cię to niepokoi to zawsze warto iść do lekarza, żeby sprawdził, czy wszystko ok.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:46   #3
201610170910
Konto usunięte

To może być stan zapalny pochwy. Idź jak najszybciej do ginekologa
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:56   #4
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Leje sie caly cykl, czy tylko w dni plodne?
Swedzi cos, boli, piecze?
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:58   #5
Dianusia94
Raczkowanie

No wlasnie bez zapachu jest Ale jest na serio obfity a wkładki na dlugo nie starczają xD
Stary 2013-01-15, 20:01   #6
Nyappy
Rozeznanie

Po prostu idź do ginekologa.
Nyappy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 20:03   #7
Dianusia94
Raczkowanie

Leję się najwięcej w dni plodne... bo czasem jest mniej Ale bardzo rzadko i nie śmierdzi;p jest neutralny, nie ma zabarwienia wygląda normalnie tylko męczy mnie ta ilość tego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 20:06   #8
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Mysle ze taka twoja uroda, wobec tego...
Ja w dni plodne czasem tez sie dziwie ile tego moze byc, bo czasem mam wrazenie ze jakims cudem dostalam okres.
Mimo to na wszelki wypadek poszlabym do ginekologa, zeby wykluczyc jakies nieprawidlowosci.
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 20:08   #9
Kohnelia20
Zakorzenienie

do ginekologa szybko się zapisz my ci tutaj nie pomożemy ani cię nie zbadamy... nie ma się czego bac
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 20:10   #10
Dianusia94
Raczkowanie

No wlasnie... nie cierpie mojej ginekolog ;D dlatego omijam ją szerokim łukiem xD Ale no cóż Dziękuję za podpowiedź Zacznę szukać innego lekarza po prostu
Stary 2013-01-15, 20:11   #11
aiden81
Raczkowanie

Po prostu w dni płodne organizm przygotowuje Cie do zapłodnienia,zwiekszając nawilżenie pochwy,wiele kobiet tak ma.Jesli nie ma przykrego zapachu,ani dziwnego wygladu to nic sie nie dzieje.a jesli tak bardzo to Cie męczy to możesz isć do lekarza.Nigdy nie zaszkodzi
aiden81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 20:32   #12
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Grzybica objawia się też białym śluzem i raczej nie ma nieprzyjemnego zapachu. Nic Cie nie swędzi i nie piecze? Jaki jest ten śluz? Taki biały jakby grudkowaty?
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:00   #13
Ciocia Mroczne Widmo
Raczkowanie

Do gina.
Choćby na kontrolę, nie mówię, że to od razu grzybica jest, bo tego przez neta nie stwierdzimy. Ale jeśli już, to zaniedbywana długo może prowadzić do przykrych konsekwencji.

Powodzenia
Ciocia Mroczne Widmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:20   #14
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
Ja mam to samo. Nic z tym nie zrobisz raczej ja bynajmniej wiem że zawsze potem dostane @.

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:35   #15
KaerbEmEvig
BAN stały

Cytat:
No wlasnie... nie cierpie mojej ginekolog ;D dlatego omijam ją szerokim łukiem xD Ale no cóż Dziękuję za podpowiedź Zacznę szukać innego lekarza po prostu
Rzuciło mi się w oczy wytłuszczone. Kobietą nie jestem, ale wydało mi się dziwne, że chodzisz do damskiej ginekolog. Nie wydało mi się natomiast dziwne, że jej nie lubisz. Słyszałem wiele złych uwag na temat jakości usług świadczonych przez kobiety w tym zawodzie.

Może czas poszukać męskiego ginekologa?
KaerbEmEvig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:48   #16
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

w każdym zawodzie znajdą się zarówno dobrzy jak i źli lekarze i takie podziały na to, że faceci są lepsi od kobiet są idiotycznie. Wystarczy chociazby zajrzeć na wątek o złych ginekologach. Poza tym wśród męzczyzn ginekologów jest zdecydowanie większy wybór, wiec jakby to sprawdzić statystycznie to pewnie wyszłoby na to samo.
Stary 2013-01-15, 22:17   #17
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaerbEmEvig Pokaż wiadomość
Rzuciło mi się w oczy wytłuszczone. Kobietą nie jestem, ale wydało mi się dziwne, że chodzisz do damskiej ginekolog. Nie wydało mi się natomiast dziwne, że jej nie lubisz. Słyszałem wiele złych uwag na temat jakości usług świadczonych przez kobiety w tym zawodzie.

Byłam u kobiet ginekologów, u facetów - żadna różnica, lekarz to lekarz. To kto ma chodzić do ,,damskiej ginekolog" jak nie kobiety? Bo dla mnie to się wydało dziwne.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:19   #18
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez KaerbEmEvig Pokaż wiadomość

Co jest dziwnego w tym, że ma kobietę-ginekologa?
Dlaczego uważasz, że żadna kobieta nie może być dobrym, lubianym ginekologiem?
W jaki sposób posiadanie penisa (ew. jaka cecha mężczyzny) sprawia, że mężczyzna jest lepszym ginekologiem niż kobieta?
"Tak słyszałem" jest kiepską odpowiedzią.

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
w każdym zawodzie znajdą się zarówno dobrzy jak i źli lekarze i takie podziały na to, że faceci są lepsi od kobiet są idiotycznie. Wystarczy chociazby zajrzeć na wątek o złych ginekologach. Poza tym wśród męzczyzn ginekologów jest zdecydowanie większy wybór, wiec jakby to sprawdzić statystycznie to pewnie wyszłoby na to samo.
Mężczyzna piszący o zasłyszanej jakości usług ginekologicznych, wielce zdziwiony tym, że kobiety wybierają inne kobiety jako ginekokologów i polecający wybieranie lekarza ze względu na płeć jest dla mnie dziwny.

Strzelam - to ginekolog cierpiący na brak pacjentek lub skrajny szownista
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:08   #19
Dianusia94
Raczkowanie

Cytat:
Grzybica objawia się też białym śluzem i raczej nie ma nieprzyjemnego zapachu. Nic Cie nie swędzi i nie piecze? Jaki jest ten śluz? Taki biały jakby grudkowaty?
Taki normalny bez grudek .... czasem się jeje a czasem ciąągniee ... ale z tego co wiem co w dni plodne tak jest a jeśli chodzi o płeć ginekologa to wybralam kobietę bo do facetow nie mam zaufania sprawa prywatna i nie sądzę że dziwna;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 16:18   #20
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Co jest dziwnego w tym, że ma kobietę-ginekologa?
Dlaczego uważasz, że żadna kobieta nie może być dobrym, lubianym ginekologiem?
W jaki sposób posiadanie penisa (ew. jaka cecha mężczyzny) sprawia, że mężczyzna jest lepszym ginekologiem niż kobieta?
"Tak słyszałem" jest kiepską odpowiedzią.

Mężczyzna piszący o zasłyszanej jakości usług ginekologicznych, wielce zdziwiony tym, że kobiety wybierają inne kobiety jako ginekokologów i polecający wybieranie lekarza ze względu na płeć jest dla mnie dziwny.

Strzelam - to ginekolog cierpiący na brak pacjentek lub skrajny szownista

znowu jakieś stereotypy o kobietach ginach. To jeszcze napiszcie jacy dermatolodzy, dentyści, interniści, itp. są lepsi - faceci czy babki.... No bo posiadanie penisa przecież warunkuje wykonywanie danej profesji... dżizaz...

Edytowane przez preetamsingh
Czas edycji: 2013-01-18 o 16:21
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:47   #21
solange421
Zakorzenienie

Cytat:
Taki normalny bez grudek .... czasem się jeje a czasem ciąągniee ... ale z tego co wiem co w dni plodne tak jest a jeśli chodzi o płeć ginekologa to wybralam kobietę bo do facetow nie mam zaufania sprawa prywatna i nie sądzę że dziwna;p
wiec podejrzewam, że nic Ci nie jest
Stary 2013-01-18, 17:30   #22
eelmirka
Zadomowienie

mam tak samo i zakładałam kiedyś taki wątek ale został podpięty pod upławy co mnie strasznie wkurzyło bo to upławy nie są

rozmawiałam o tym z gin, badała mnie, robiłam dodatkowo płatne badanie śluzu w laboratorium i wszystko superhipermegazdrowe. I fajnie i nie bo nic z tym zrobić się nie da. Ja po prostu za każdym razem w toalecie zmieniam wkładkę. Chciałabym móc nosić bieliznę bez wkładek ale nie jest to możliwe

to jesteśmy dwie, ciekawe czy ktoś jeszcze ma taki problem
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 18:50   #23
solange421
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
mam tak samo i zakładałam kiedyś taki wątek ale został podpięty pod upławy co mnie strasznie wkurzyło bo to upławy nie są

rozmawiałam o tym z gin, badała mnie, robiłam dodatkowo płatne badanie śluzu w laboratorium i wszystko superhipermegazdrowe. I fajnie i nie bo nic z tym zrobić się nie da. Ja po prostu za każdym razem w toalecie zmieniam wkładkę. Chciałabym móc nosić bieliznę bez wkładek ale nie jest to możliwe

to jesteśmy dwie, ciekawe czy ktoś jeszcze ma taki problem
po prostu jesteś zdrowa
ja wiem ze to uciążliwe, bo kiedyś tak miałam. Zaczne od tego, że miałam grzybice, wyleczyłam się, potem po leczeniu miałam taki śluz jaki opisujecie. Ginekolog stwierdził, że po prostu troszke "przedobrzyliśmy" z leczeniem. Po prostu dobre ph pochwy, spożywałam probiotyki by polepszyć stan flory pochwy i tak się stało. Wówczas ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, aby to znormalizować, bo mi przeszkadzało. Za dużo pałeczek kwasu mlekowego.

Edytowane przez solange421
Czas edycji: 2013-01-18 o 18:52
Stary 2013-01-18, 18:57   #24
bijkora
Rozeznanie

Musisz iść do gina, my Ci na odległośc nie pomożemy. Jeli coś Cię zastanawia i myślisz ze to nie jest normalne,to już jest sygnał zeby zglosic się do specjalisty

Włosomaniaczka

Stary 2013-01-19, 09:06   #25
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
po prostu jesteś zdrowa
ja wiem ze to uciążliwe, bo kiedyś tak miałam. Zaczne od tego, że miałam grzybice, wyleczyłam się, potem po leczeniu miałam taki śluz jaki opisujecie. Ginekolog stwierdził, że po prostu troszke "przedobrzyliśmy" z leczeniem. Po prostu dobre ph pochwy, spożywałam probiotyki by polepszyć stan flory pochwy i tak się stało. Wówczas ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, aby to znormalizować, bo mi przeszkadzało. Za dużo pałeczek kwasu mlekowego.
o właśnie z mojej analizy wynikło że mam pałeczki kwasu mlekowego i to bardzo dobrze (zaznaczam że nie wiem czy wszyscy je mają) a może faktycznie o to chodzi że jest ich dużo i na tym to polega

już nie masz tego problemu?

u mnie zaczęło się od tego że miałam nadżerkę i myślałam że to jest powodem, więc zgodziłam się na wypalankę bo myślałam że problem po tym zniknie, ale jednak nie to było przyczyną bo nic to nie zmieniło. Więc zrobiłam to badanie śluzu, wyszło że jest ok wszystko więc w ogóle dałam sobie spokój bo nic więcej nie wymyśliłam co można jeszcze zrobić

w każdym razie - to nie są upławy
Stary 2013-01-19, 18:48   #26
solange421
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
o właśnie z mojej analizy wynikło że mam pałeczki kwasu mlekowego i to bardzo dobrze (zaznaczam że nie wiem czy wszyscy je mają) a może faktycznie o to chodzi że jest ich dużo i na tym to polega

już nie masz tego problemu?

u mnie zaczęło się od tego że miałam nadżerkę i myślałam że to jest powodem, więc zgodziłam się na wypalankę bo myślałam że problem po tym zniknie, ale jednak nie to było przyczyną bo nic to nie zmieniło. Więc zrobiłam to badanie śluzu, wyszło że jest ok wszystko więc w ogóle dałam sobie spokój bo nic więcej nie wymyśliłam co można jeszcze zrobić

w każdym razie - to nie są upławy
No tak, to nie są upławy.
Widocznie masz dużo tych pałeczek to akurat bardzo pozytywne, wiele kobiet specjalnie łyka probiotyki z pałeczkami czy zmienia diete na produkty które je mają, bo to nas zabezpiecza przed infekcjami pochwy.
Już nie mam tak jak wtedy, chociaż sporadycznie się zdarzy więcej tego śluzu, ale wtedy to miałam na co dzień.
Stary 2013-01-19, 19:09   #27
magda170325
Wtajemniczenie

To ja nawet nie wiedziałam, że ich może być 'za dużo' i mogą takie objawy powodować
Mam już rozwiązanie swoich wcześniejszych problemów
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 11:49   #28
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
No tak, to nie są upławy.
Widocznie masz dużo tych pałeczek to akurat bardzo pozytywne, wiele kobiet specjalnie łyka probiotyki z pałeczkami czy zmienia diete na produkty które je mają, bo to nas zabezpiecza przed infekcjami pochwy.
Już nie mam tak jak wtedy, chociaż sporadycznie się zdarzy więcej tego śluzu, ale wtedy to miałam na co dzień.
Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
To ja nawet nie wiedziałam, że ich może być 'za dużo' i mogą takie objawy powodować
Mam już rozwiązanie swoich wcześniejszych problemów
u mnie też teraz wygląda to lepiej niż kiedyś, ale na pewno nie jest tak że majtki będą suche. Lekarka oceniając moje wyniki badania śluzu powiedziała "o są nawet pałeczki mlekowe, bardzo dobra flora" nie za dużo, tylko że są i to bardzo dobrze

ogólnie nie ma czego się wstydzić, to nie jest choroba ani nic z tych rzeczy, także myślę, że trzeba znaleźć na to sposób, np jak ja zmieniać wkładki przy wizycie w toalecie i można czuć się komfortowo cały dzień. Wygląda na to że z wiekiem problem maleje i to jest jakiś plus
Stary 2013-01-22, 19:57   #29
Dianusia94
Raczkowanie

Całkiem ciekawych rzeczy się dowiedziałam Ale cieszę, że nie jestem sama i nie jestem chora jak tak albo jakaś dziwna dziękuję dziewczyny za podpowiedzi ulżyło mi
Stary 2013-01-23, 15:14   #30
Pani Barokowa
Rozeznanie

Też tak mam
Skoro nie ma nieprzyjemnego zapachu, dziwnej konsystencji i koloru, to nie ma się czym martwić. Niektóre kobiety tak po prostu mają.
Sama zauważyłam że czasem jest tego śluzu więcej, czasem mniej... pewnie ma to związek z tymi dniami płodnymi, nie wiem, szczerze to jestem za leniwa żeby kalendarzyk prowadzić
A tak btw, to ma jakiś związek z czymkolwiek, płodnością na przykład? Że jesteśmy bardziej/mniej płodne? Czy raczej to w ogóle niczego nie dotyczy?
Pani Barokowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości