|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Coś pysznego dla Lubego .
A więc tak, z racji tego, że mój Ukochany pojechał na tydzień na urlop, już planuję co zrobię mu do jedzenia gdy wróci. Chciałabym go czym pysznym zaskoczyć. Przejrzałam forum, różne wątki, ale nic nie mogę znaleźć odpowiedniego... Same przepisy z rybami (za którymi nie przepada), ryżem (jemy dość często), kurczakiem (również często), owoce morza (całkiem odpadają)... A ja chciałabym go czymś innym zaskoczyć ;-) ale nie mam żadnego, kompletnie żadnego pomysłu. Chciałabym zrobić chyba coś czego jeszcze nie jedliśmy :P a co może być smaczne... Jedyne co mi się spodobało to papryka nadziewana i zapiekana, ale to jeszcze nie to...
Macie jakieś pomysły? Coś nie skomplikowane, dobrego... Czekam na propozycje ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coś pysznego dla Lubego .
A może cottage pie, casserole lub zupa gulaszowa ??? Ja z każdej potrawy byłbym zadowolony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A to ma być elegancka kolacja? Czy może elegancja nie ważna, ale ma być przede wszystkim smacznie? Bo jak to drugie, to może właśnie jakaś zapiekanka z makaronem albo lazania/cannelloni? A może własnoręcznie robiona pizza? Nie znam faceta, który by się z tego nie ucieszył
![]() ![]() Edytowane przez justysiaaa Czas edycji: 2013-04-06 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ugotuj jego ulubione danie, które lubi wraz z winkiem i świecami :0 Takie wspólne jedzenie. Romantycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za pomysły
![]() ![]() Tylko, że problem tkwi w tym, że ma to być kolacja dla nas dwojga, a ja jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o jedzenie, więc będzie cieżko... Edytowane przez ewelinamack Czas edycji: 2013-04-07 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487317 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=32861 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=649413 Może tu coś znajdziesz? ![]() A może na słodko? Crêpes Suzette? Wdzięczne są zapiekanki, może faktycznie canneloni albo lasagne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skoro to dla was dwojga to chyba wiesz co lubisz i to zrób w czym problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Problem niby żaden, tylko chodzi o to, że chciałabym go czymś innym zaskoczyć niż na co dzień się je... Coś specjalnego, czego jeszcze nie robiłam. Nie chcę żeby to było zwykłe jedzenie typu kotlet i ziemniaki....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tylko trochę ciężko doradzić, jak z jednej strony piszesz, że ma być coś wyjątkowego, czego jeszcze nigdy nie robiłaś. A z drugiej mówisz, że jesteś wybredna i ma być coś prostego. Nie wiemy, co lubisz a czego nie. Wiemy za to, co na codzień robisz - ale zaznaczasz, że ma być coś innego. Może napisz, co lubisz i wtedy będziemy kombinować coś na tej podstawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może pójdźmy w stronę kurczaka ;> może być jakaś sałatka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A co powiedziałabyś na spagetti w sosie śmietanowym z kurczakiem? Niby takie banalne ale potrafi zachwycić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jako, że dziewczyny rzuciły już fajnymi propozycjami na 1 i 2 danie, to ja może deserkiem rzucę: własnoręcznie wykonane lody (tylko radzę unikać zwrotów w stylu "zrobię Ci loda"
![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe43248.html Gotową masę rozdzieliłam, część zostawiłam bez zmian, do drugiej części dałam czekolady, do trzeciej truskawek. 2 litry lodów w 3 smakach.Śmietanę polecam President, bo poprzednia próba mi kompletnie nie wyszła przez złą śmietanę. Natomiast moje autorskie lody to 2 banany, prawie cała puszka ananasa, likier (akurat miałam migdałowy), trochę cukru pudru, jogurt naturalny (niekwaśny - w Lidlu taki mają). Całość potraktowana blenderem. Również pyszne. Na alkoholu (wersja oczywiście nie dla dzieci) lody wychodzą świetne, bo nie zamarzają na kamień i nie robią się kryształki lodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Naczelna Nastolatka
|
ja bym zrobiła wołowinkę w sosie śliwkowo-piernikowym, łatwo się robi a efekt super.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Podaliście mi mnóstwo świetnych przepisów! Jednak bardzo do gustu przypadły mi roladki, które zaproponował Wianeczek, no i ten ryż kolorowy! Smacznie się prezentuje ;-) chyba na to się skuszę, nie jest trudne do zrobienia, a wygląda i pewnie smakuje wyśmienicie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.