|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dodatkowe ubezpieczenie
Witam
z mężem planujemy dzidziusia. Oboje pracujemy, ubezpieczenie w pracy podstawowe w PZU. Wiadomo na lekarzy państwowo długo się czeka, usg pewnie też dodatkowo płatne. Może możecie polecić jakieś dodatkowe ubezpieczenie. Woj. mazowieckie (Warszawa).
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dodatkowe ubezpieczenie
ja bym sie zastanowila nam wykupieniem jakiegos pakietu w placowce medycznej typu lux led. W Warszawie na pewno jest tez sporo innych tego typu. Płacisz abonament miesieczny i masz dostep do lekarzy i badan. Ja w ciazy bardzo duzo z tego korzystalam.
Moze mąż czy ktos z rodziny, dobrych przejaciol pracuje w firmie, ktora ma wykupiony taki pakiet dla pracownikow, wtedy ta osoba moze za oplata dopisac kogos z rodziny lub bliska osobe. Wtedy na pewno taki pakiet jest duzo tanszy niz placony indywidualnie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oprócz dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego jak radzi ptysza warto też pomyśleć nad ubezpieczeniem z tytułu urodzenia dziecka (chyba do ubezpieczenia na życie jest taki dodatek) oraz od pobytu w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
mi taniej wychodziły same badania i usg niż abonament
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;39533818]mi taniej wychodziły same badania i usg niż abonament[/QUOTE]
ja za abonament placilam cos okolo 70 zł wtedy miesiecznie jakbym miala chodzic prywatnie to sama wizyta kosztowala by wiecej nic ten abonament nie mowiac juz o badaniach lab czy usg ale to zalezy co się komu uda zalatwic, tzn za jaka kwote i czy ciaza okaze sie zagrozona czy nie, moja sie taka okazala, i bywalo ze u lekarza bylam co tydzien, w ramach abonamentu mialam duzo badan zalecanych ale nie refundowanych przez nfz, jakbym miala to podliczyc to bym duzo duzo wiecej zaplacila za lekarzy
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy mam jakies wyjątkowe miejsce zamieszkania bo do lekarz na nfz czeka sie max. 3 tygodnie, wszelkie ciążowe badania są robione na miejscu i bez błatnie,
Badanie krwi/moczu na skierowanie, usg ile lekarz chce robi, itp A zamiast dodatkowego ubez. wolałabym założyć dziecku jakąś lokatę albo kupić mieszkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale w wawie ośrodków zdrowia jest też więcej więc nie wiem gdzie problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja i tak bede chwalic takie pakiety, na wiekszosc specjalistow trzeba bylo czekac max 2-3 dni, dziecko ci zagoraczkuje - dzwonie i do 24 godz mam w ramach pakietu wizyte domowa pediatry, ktora we wroclawiu kosztuje 100-150 zł, sprzet na jakim pracuja lekarze jest duzo nowoczesniejszy niz na nfz, ostatnio bylo glosno ile sie czeka na wizyte u endokrynologa we wroclawiu ![]() ja sie moge umowic na przyszly tydzien ![]() i jakos ta osluga jest milsza
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2013-03-07 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarze z pakietu przyjmuja tez z tym samym sprzetem w klinice na NFZ, co do bycia miłym to nie moge potwierdzić, aby pakiet sprawiał cuda w tej kwestii ![]() Pewnie jak ktoś choruje/leczy sie przewlekle to oplaca sie takie pakiet wykupić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.