Zwi±zek, seks, przysz³o¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-01-28, 16:01   #1
Gustavson
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Zwi±zek, seks, przysz³o¶æ

Witam wszystkich,

Od jakiego¶ czasu borykam sie z my¶lami, szukaj±c odpowiedzi na nurtuj±ce mnie pytania.

Sprawa jest nastêpuj±ca, mam narzeczona, oboje pracujemy, szykujemy sie do ¶lubu, marzymy o wspólnej przysz³o¶ci i rodzinie. Jest jednak ma³y szkopu³ od od d³u¿szego czasu nasze ¿ycie seksualne praktycznie nie istnieje. Jeste¶my razem ju¿ od kilku lat, od pocz±tku naszego zwi±zku ¶wietnie nam siê uk³ada³o w tych sprawach. Mogli¶my siê kochaæ nawet i kilka razy dziennie, ale niestety po jaki¶ dwóch latach jakby cos pêk³o. I powoli kochali¶my siê coraz rzadziej a¿ dosz³o do sytuacji ze kochamy siê mniej wiêcej raz w miesi±cu. Moja narzeczona od pocz±tku podnieca³a mnie zawsze, zawsze za ni± szala³em a z roku na rok szaleje za ni± coraz bardziej, a najbardziej podnieca mnie my¶l ze ju¿ za kilka miesiêcy bêdzie moja ¿ona. Ona sama dostrzega to co dzieje siê miedzy nami, dostrzega to ja rzadko siê kochamy, ¿e tak naprawdê to ten raz w miesi±cu jest te¿ niejako ¿e ja zacznê wszystko. Nie chce te¿ na ni± naciskaæ ¿eby nie by³o jej przykro ¿e nie mo¿esz zaspokoiæ swojego partnera. Mówi ze mnie kocha ze j± podniecam ale po prostu nie czuje potrzeby seksu. Od kilku lat próbuje co¶ zmieniæ, jako¶ ja rozgrzewaæ, masa¿e, kolacje przy ¶wiecach wino, romantyczne spacery, my¶la³em ze mo¿e sta³em siê nie atrakcyjny dla niej wiêc zacz±³em biegaæ, chodziæ na si³ownie basen itd. lecz jak na razie nie daje to efektów. Na to mo¿e mieæ tez wp³yw fakt i¿ bierze pigu³ki antykoncepcyjne co ma wp³yw na libido kobiet (tzn. tak czyta³em), ostatnio zdecydowali¶my siê aby jednak odstawi³a tabletki na jaki¶ czas aby sprawdziæ czy to mo¿e przez to tak jest. Jednak po odstawieniu tabletek nadal by³o jak wcze¶niej zupe³ny bark ochoty na jakiekolwiek zbli¿enia intymne. Próbowa³em wielu rzeczy rozmawiali¶my o tym wielokrotnie, byli¶my u lekarza, i powiem szczerze ze powoli koñcz± mi siê pomys³y. Wiem ze to jest kobieta mojego ¿ycia z która chce spêdziæ resztê ¿ycia, nie chce jej zdradzaæ , nigdy nawet na my¶l mi to nie przysz³o. Mam tylko nadzieje ze ona nie znalaz³a sobie kogo¶ na boku, ufam jej w 100%, ale po prostu siê tego boje. Kiedy¶ mówi³a ze jak siê zarêczymy to na pewno wszystko siê zmieni, teraz ze jak we¼miemy ¶lub, ale boje siê ze bêdzie tak jak do tej pory. Chcia³bym to wszystko jako¶ odwróciæ, nie mowie ¿eby¶my kochali siê jak na pocz±tku bo to raczej nie mo¿liwe w tedy oboje byli¶my na studiach wiec by³o zupe³nie inaczej teraz wiadomo praca, stres i wiêksze problemy. Ale my¶lê i¿ gdyby zamiast raz w miesi±cu by³o to 1-2 razy w tygodniu to nie oczekiwa³ bym zbyt wiele. Naprawdê ju¿ sam nie wiem co my¶leæ i robiæ, dlatego chyba tez wyl±dowa³em tutaj. My¶licie ze ona mo¿e mieæ na boku kogo¶, w sumie nigdy nie da³a mi jakiejkolwiek podstawy abym tak sadzi³. Nie chce jej zdradzaæ, chcia³bym po prostu kochaæ siê ze swoj± przysz³± ¿ona i cieszyæ siê wspólnymi intymnymi chwilami, bo zawsze w ³ó¿ku by³o nam cudownie razem. Oboje zawsze miêli¶my orgazm, a seks z ni± jest wspania³y. Kurcze trochê na wspomnienia mnie tknê³o. Sam nie wiem jednak ja zaradziæ tej sytuacji.

A jakie jest wasze zdanie w tym temacie, mo¿e kto¶ mia³ kiedy¶ podobn± sytuacje?
Dziêkuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawia,
Gustavson
Gustavson jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 17:38   #2
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401
Dot.: Zwi±zek, seks, przysz³o¶æ

Cytat:
Napisane przez Gustavson Poka¿ wiadomo¶æ
Na to mo¿e mieæ tez wp³yw fakt i¿ bierze pigu³ki antykoncepcyjne co ma wp³yw na libido kobiet (tzn. tak czyta³em), ostatnio zdecydowali¶my siê aby jednak odstawi³a tabletki na jaki¶ czas aby sprawdziæ czy to mo¿e przez to tak jest. Jednak po odstawieniu tabletek nadal by³o jak wcze¶niej zupe³ny bark ochoty na jakiekolwiek zbli¿enia intymne.
Na jak d³ugo dziewczyna odstawi³a tabletki?

Cytat:
Próbowa³em wielu rzeczy rozmawiali¶my o tym wielokrotnie, byli¶my u lekarza, i powiem szczerze ze powoli koñcz± mi siê pomys³y.
Czy lekarz robi³ jakie¶ badania? Jakie by³y wyniki?

Poza tym, czy cokolwiek, poza seksem, zmieni³o siê w Waszym zwi±zku? Czy obecnie brakuje tylko seksu, czy te¿ nie ma ze strony dziewczyny blisko¶ci?
Czy dziewczyna choruje na co¶, przyjmuje jakie¶ leki?
Stary 2013-01-28, 17:49   #3
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401
Wstrzymaj sie ze slubem.
Idzcie do seksuologa, albo niech pojdzie sama. Lekarz nie gryzie a wasza sytuacja jesy powazna. Niech pokaze ze chce walczyc o wasze wspolne szczescie.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 18:21   #4
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Na jak d³ugo dziewczyna odstawi³a tabletki?

By³o to kilka miesiêcy je¶li dobrze pamiêtam, pó¼niej wróci³a do nich poniewa¿ ba³a siê ze zajdzie w ci±¿e (je¶li chodzi o mnie to bym by³ szczê¶liwy). I przez to tez nie kochali¶my siê tzn. tak mówi³a. Dodam jeszcze ze kilka razy zmienia³a tabletki próbowa³a tak¿e plastry, zawsze za konsultacja z lekarzem. Jednak bez zmian.

Czy lekarz robi³ jakie¶ badania? Jakie by³y wyniki?

Tak lekarz robi³a badania lecz nie wynika³o z nich nic niepokoj±cego. Wszystko w normie.

Poza tym, czy cokolwiek, poza seksem, zmieni³o siê w Waszym zwi±zku? Czy obecnie brakuje tylko seksu, czy te¿ nie ma ze strony dziewczyny blisko¶ci?

Nie nie choruje na nic, ani tez nie przyjmuje ¿adnych leków.

Czy cos siê zmieni³o, poza brakiem seksu odczuwam pewien brak blisko¶æ np. rzadko siê ca³ujemy czy przytulamy (nie mowie o poca³unkach na dzieñ dobry czy przed wyj¶ciem do pracy ale o takich namiêtnych), a jak ¶pimy razem to ka¿dy pod osobna ko³dr±, nie chce ¿ebym siê do niej przytula w nocy itp. Nie wiem mo¿e to ja za du¿o oczekuje? Mówi ¿e mnie kocha i nie wyobra¿a sobie ¿ycia bezemnie, ¿e ja podniecam, tylko ze nie czuje potrzeby zbli¿ania siê.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Poka¿ wiadomo¶æ
Wstrzymaj sie ze slubem.
Idzcie do seksuologa, albo niech pojdzie sama. Lekarz nie gryzie a wasza sytuacja jesy powazna. Niech pokaze ze chce walczyc o wasze wspolne szczescie.
Wstrzymaæ siê ze ¶lubem raczej nie mo¿emy wszystko ju¿ ustalone ko¶ció³, zespól, sala itp.

Byli¶my ju¿ lekarzy seksuologa, ginekologa wszystko w normie, lekarz nie stwierdzi³ nic niepokoj±cego.
Stary 2013-01-28, 18:49   #5
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Nie nie choruje na nic, ani tez nie przyjmuje ¿adnych leków.

Czy cos siê zmieni³o, poza brakiem seksu odczuwam pewien brak blisko¶æ np. rzadko siê ca³ujemy czy przytulamy (nie mowie o poca³unkach na dzieñ dobry czy przed wyj¶ciem do pracy ale o takich namiêtnych), a jak ¶pimy razem to ka¿dy pod osobna ko³dr±, nie chce ¿ebym siê do niej przytula w nocy itp. Nie wiem mo¿e to ja za du¿o oczekuje? Mówi ¿e mnie kocha i nie wyobra¿a sobie ¿ycia bezemnie, ¿e ja podniecam, tylko ze nie czuje potrzeby zbli¿ania siê.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Wstrzymaæ siê ze ¶lubem raczej nie mo¿emy wszystko ju¿ ustalone ko¶ció³, zespól, sala itp.

Byli¶my ju¿ lekarzy seksuologa, ginekologa wszystko w nocastagnusrmie, lekarz nie stwierdzi³ nic niepokoj±cego.
Jak napisa³e¶ o tym ko¶ciele, to mi przysz³o do g³owy, ¿e mo¿e dziewczyna nie chce uprawiaæ seksu z powodów religijnych? (Zak³adam, ¿e chodzi o ¶lub w ko¶ciele katolickim).
Stary 2013-01-28, 18:55   #6
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Jak napisa³e¶ o tym ko¶ciele, to mi przysz³o do g³owy, ¿e mo¿e dziewczyna nie chce uprawiaæ seksu z powodów religijnych? (Zak³adam, ¿e chodzi o ¶lub w ko¶ciele katolickim).
Chyba nie, kiedy¶ nie mia³a z tym zupe³nie ¿adnych problemów, jak byli¶my w pocz±tkowej fazie zwi±zku by³o zupe³nie normalnie, a i ona nie nale¿y do jaki¶ zagorza³ych katolików którzy biegaj± do ko¶cio³a. By³a otwarta na nowe pozycje, techniki itp.
Stary 2013-01-28, 19:07   #7
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Chyba nie, kiedy¶ nie mia³a z tym zupe³nie ¿adnych problemów, jak byli¶my w pocz±tkowej fazie zwi±zku by³o zupe³nie normalnie, a i ona nie nale¿y do jaki¶ zagorza³ych katolików którzy biegaj± do ko¶cio³a. By³a otwarta na nowe pozycje, techniki itp.
Ja bym jednak radzi³a wybadaæ podej¶cie do religii (je¶li jednak faktycznie dziewczyna do bardzo wierz±cych nie nale¿y, to warto przemy¶leæ, czy jest sens braæ ¶lub w ko¶ciele katolickim ). Wbrew pozorom podej¶cie mo¿e siê zmieniæ, a obecne zachowanie dziewczyny nawet pasowa³oby do takiej sytuacji (co nie znaczy, ¿e tak jest, mo¿e byæ milion innych przyczyn zmiany w jej zachowaniu).

Ponawiam te¿ pytanie o to, na jak d³ugo dziewczyna odstawi³a tabletki. Jej naturalna gospodarka hormonalna zd±¿y³a wróciæ do siebie?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 19:13   #8
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:

Nawet jak nie widzimy siê kilka dni np. przez jaki¶ wyjazd z firmy jej czy mój, to po powrocie jest tak jakbym wróci³ z Biedronki naprzeciwko. Zawsze nie mogê doczekaæ siê powrotu ¿eby byæ z ni± blisko, my¶l±c ¿e taka roz³±ka trochê j± rozbudzi i bêdzie potrzebowa³a blisko¶ci, ale zawsze jest tak samo buziak w polik i koniec. Za ka¿dym razem mam nadzieje ze bêdzie inaczej, niestety nigdy tak nie by³o.
Stary 2013-01-28, 19:23   #9
kennedy
Zakorzenienie

Jestes gotowy ozenic sie z nia i cierpiec tak dalej? zeby nie stracic zadatkw na sale itd?
Poza tym jezeli seksuolog nic nie stwierdzil to podejrzane. Nie jest normalne ab zdrowa dorosla kbieta ne odczuwala pozadania w zwiazku z facetem ktorego ponoc kocha. Pisze ponoc bo jest szansa ze ona juz cie nie kocha..moze mowic co innego ale to tylko slowa. Czemu jej nie przycisniesz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
Stary 2013-01-28, 19:35   #10
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Ja bym jednak radzi³a wybadaæ podej¶cie do religii (je¶li jednak faktycznie dziewczyna do bardzo wierz±cych nie nale¿y, to warto przemy¶leæ, czy jest sens braæ ¶lub w ko¶ciele katolickim ). Wbrew pozorom podej¶cie mo¿e siê zmieniæ, a obecne zachowanie dziewczyny nawet pasowa³oby do takiej sytuacji (co nie znaczy, ¿e tak jest, mo¿e byæ milion innych przyczyn zmiany w jej zachowaniu).

Ponawiam te¿ pytanie o to, na jak d³ugo dziewczyna odstawi³a tabletki. Jej naturalna gospodarka hormonalna zd±¿y³a wróciæ do siebie?

Kwestia ze to przez ko¶ció³ naprawdê chyba odpada, jej zdanie na temat ko¶ció³ i ksiê¿y jest normalne. A ¶lub w ko¶ciele to chyba raczej jako tradycje traktuje.

Lekarz mówi³ ¿e po tabletkach wszystko wróci³o do normy, a wróci³a do nich z obaw przed ci±¿±.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Jestes gotowy ozenic sie z nia i cierpiec tak dalej? zeby nie stracic zadatkw na sale itd?

Nie chodzi o zadatki, po prostu jest cudowna kobieta tylko ze nie uk³ada siê nam w tych sprawach, nie wiem czy postawiæ na szali wszystkie inne rzeczy które wchodz± w sk³ad wspólnego ¿ycia a na drugiej sprawy ³ó¿kowe. One te¿ s± bardzo wa¿ne, ale sam nie wiem. Poza tym jeste¶my ju¿ kilka lat razem i krotko mówi±c wszyscy ju¿ nas traktuje jak mê¿a i ¿onê. Wiem ¿e to nie mo¿e mieæ znaczenia w takiej sytuacji. A ca³y czas ¿yjê nadziej± ze kiedy¶ siê to zmieni, tylko ze trwa to ju¿ ponad 5 lat.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Poza tym jezeli seksuolog nic nie stwierdzil to podejrzane. Nie jest normalne ab zdrowa dorosla kbieta ne odczuwala pozadania w zwiazku z facetem ktorego ponoc kocha. Pisze ponoc bo jest szansa ze ona juz cie nie kocha..moze mowic co innego ale to tylko slowa. Czemu jej nie przycisniesz

Bra³aby ¶lub z kim¶ kogo nie kocha? Dlaczego z przyzwyczajenia, dlatego ze nie znajdzie innego? Na pewno nie wchodz± w grê pieni±dze na pewno, bo oboje nie pochodzimy z bogatych domów, ale ciê¿ko pracowali¶my ¿eby¶ cos osi±gn±æ i to osi±gnêli¶my a zagrabimy podobnie.
Stary 2013-01-28, 19:35   #11
kennedy
Zakorzenienie

Lale nie mwie co: zostaw ja. Ja mowie : wstrzymaj sie ze slubem i przycisnij ja. Nic nie napisales czy ona cokolwiek robi w tym kierunku. Tak sie nie zachowujekochaja kobieta.
Stary 2013-01-28, 19:40   #12
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Lale nie mwie co: zostaw ja. Ja mowie : wstrzymaj sie ze slubem i przycisnij ja. Nic nie napisales czy ona cokolwiek robi w tym kierunku. Tak sie nie zachowujekochaja kobieta.

Przycisn±æ, ale jak? Nie mam ju¿ w ogóle pomys³ów.
Stary 2013-01-28, 19:41   #13
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 684

Ja uwazam ze o wszystkim mozna rozmawiac. I naklonic kobiete do zblizenia naprawde nie jest trudno. Wkrotce walentynki, wiec mozecie wybrac sie na jakis romantyczny wypad, bez stresow itp
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 19:47   #14
Gustavson
Przyczajenie

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;38908953]Ja uwazam ze o wszystkim mozna rozmawiac. I naklonic kobiete do zblizenia naprawde nie jest trudno. Wkrotce walentynki, wiec mozecie wybrac sie na jakis romantyczny wypad, bez stresow itp[/QUOTE]

Rozumiem co masz na my¶li, na ka¿de walentynki jak gdzie¶ zabieram tak aby czu³a siê jak królowa, lecz bez efektów ale próbuje tego czêsto jaki¶ romantycznych wypadów i nadal nic.
Stary 2013-01-28, 19:47   #15
kennedy
Zakorzenienie

Powiedz ze martwi cie brak seksu. Ze zastanawiasz sie nad sensem slubu bo boisz sie ze nic sie nie zmienia i cierpisz. Powiedz ze chcesz od niej czynowww a nie tylko slow o milosci.
Stary 2013-01-28, 20:29   #16
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Powiedz ze martwi cie brak seksu. Ze zastanawiasz sie nad sensem slubu bo boisz sie ze nic sie nie zmienia i cierpisz. Powiedz ze chcesz od niej czynowww a nie tylko slow o milosci.

Próbowa³em takiej rozmowy, za ka¿dym razem mówi³ ze siê stara siê to zmieniæ, i potrzebuje czasu.
Kiedy¶ przesz³o mi przez my¶l jakie¶ swego rodzaju ultimatum, ze jak to siê nie zmieni to siê rozstaniemy. Ale nie wiem czy to dobry pomys³, mo¿e w tedy jeszcze gorzej by siê zrobi³o.
Stary 2013-01-28, 20:35   #17
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 422

Seks seksem, ale ona w ogóle przesta³a odczuwaæ jak±kolwiek potrzebê blisko¶ci. Dla mnie to dziwne. Po¿±danie mo¿e os³abn±æ z ró¿nych powodów, ale np. przytulenie na dobranoc powinno byæ ukojeniem po ciê¿kim dniu, a ona od tego zwyczajnie ucieka. Wiêc problem nie tkwi w samym seksie. Ja bym siê zastanowi³a nad tym wszystkim porz±dnie, porozmawiaj z ni±, wy³ó¿ kawê na ³awê.
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 20:35   #18
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
A ¶lub w ko¶ciele to chyba raczej jako tradycje traktuje.
Chyba? Nie rozmawiali¶cie nigdy o tym?
A je¿eli faktycznie dziewczyna traktuje ¶lub ko¶cielny tylko jako tradycjê (i Ty, jak rozumiem, masz tak samo), to nie wiem po co ten ¶lub braæ. Trochê dziwnie braæ ¶lub katolicki, skoro nie chce siê ¿yæ po katolicku…
No ale nie to jest g³ównym tematem w±tku.

Cytat:
Lekarz mówi³ ¿e po tabletkach wszystko wróci³o do normy, a wróci³a do nich z obaw przed ci±¿±.
A mo¿e dziewczyna po prostu panicznie boi siê ci±¿y?

Czy dziewczyna robi³a jakie¶ badania pod k±tem swojego braku libido? Je¶li nie, warto zbadaæ hormony p³ciowe i hormony tarczycy.

Jakie podej¶cie ogólnie ma dziewczyna do swojego niskiego libido? Próbuje co¶ z nim zrobiæ? Czy te¿ uznaje, ¿e „tak ma, i tyle”?

Cytat:
Nie chodzi o zadatki, po prostu jest cudowna kobieta tylko ze nie uk³ada siê nam w tych sprawach, nie wiem czy postawiæ na szali wszystkie inne rzeczy które wchodz± w sk³ad wspólnego ¿ycia a na drugiej sprawy ³ó¿kowe. One te¿ s± bardzo wa¿ne, ale sam nie wiem. Poza tym jeste¶my ju¿ kilka lat razem i krotko mówi±c wszyscy ju¿ nas traktuje jak mê¿a i ¿onê. Wiem ¿e to nie mo¿e mieæ znaczenia w takiej sytuacji. A ca³y czas ¿yjê nadziej± ze kiedy¶ siê to zmieni, tylko ze trwa to ju¿ ponad 5 lat.
Przestañ ¿yæ z³udzeniami, bo w obecnej sytuacji mo¿e to tylko zaszkodziæ. Nie bierz ¶lubu z my¶l±, ¿e dziewczynie siê odmieni, bo co jak siê nie odmieni? Rozwód?
Je¶li masz braæ ¶lub, to lepiej z my¶l±, ¿e nawet jak jej siê nie odmieni, to bêdziesz to akceptowa³.
Stary 2013-01-28, 20:41   #19
_Matilde_
Bia³a Dama

Wiadomo¶ci: 6 434

Cytat:
Próbowa³em takiej rozmowy, za ka¿dym razem mówi³ ze siê stara siê to zmieniæ, i potrzebuje czasu.
Kiedy¶ przesz³o mi przez my¶l jakie¶ swego rodzaju ultimatum, ze jak to siê nie zmieni to siê rozstaniemy. Ale nie wiem czy to dobry pomys³, mo¿e w tedy jeszcze gorzej by siê zrobi³o.
No ale nie wiesz w koñcu jak bêdzie. Po samym ¶lubie nic siê magicznie raczej nie odmieni, a problem jest spory. Jakby¶ siê zacz±³ zastanawiaæ g³o¶no w rozmowie z ni± czy nie odwo³aæ na razie ¶lubu, bo ona nic nie robi z powa¿nym problemem miêdzy Wami to mo¿e by sobie w koñcu to wziê³a do serca i zaczê³a co¶ konkretnie dzia³aæ, bo póki co ona sobie to olewa i bez jakiego¶ wstrz±su bêdzie olewaæ dalej

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:49   #20
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Poka¿ wiadomo¶æ
No ale nie wiesz w koñcu jak bêdzie. Po samym ¶lubie nic siê magicznie raczej nie odmieni, a problem jest spory. Jakby¶ siê zacz±³ zastanawiaæ g³o¶no w rozmowie z ni± czy nie odwo³aæ na razie ¶lubu, bo ona nic nie robi z powa¿nym problemem miêdzy Wami to mo¿e by sobie w koñcu to wziê³a do serca i zaczê³a co¶ konkretnie dzia³aæ, bo póki co ona sobie to olewa i bez jakiego¶ wstrz±su bêdzie olewaæ dalej

W³a¶nie tez pomy¶la³em ze potrzebuje wstrz±su, mo¿e gdy bêdzie sprawa na ostrzu no¿a mo¿e u¶wiadomiæ sobie ze roz³am jest blisko. Czasami przechodzi mi przez my¶l czy mo¿e ma kogo¶ na boku, ale z drugiej strony czy mo¿na siê tak idealnie ukrywaæ z tym, ze nic nie da siê zauwa¿yæ?
Stary 2013-01-28, 20:56   #21
_Matilde_
Bia³a Dama

Teoretycznie mo¿na. Ale jak nie zauwa¿y³e¶ niczego niepokoj±cego do tej pory to nie ma sobie co wkrêcaæ. Chyba po prostu dla niej to nie jest a¿ taki problem jak dla Ciebie i nie chce jej siê porz±dnie za rozwi±zanie go wzi±æ

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-28, 21:06   #22
Gustavson
Przyczajenie

Cytat:
Chyba? Nie rozmawiali¶cie nigdy o tym?
A je¿eli faktycznie dziewczyna traktuje ¶lub ko¶cielny tylko jako tradycjê (i Ty, jak rozumiem, masz tak samo), to nie wiem po co ten ¶lub braæ. Trochê dziwnie braæ ¶lub katolicki, skoro nie chce siê ¿yæ po katolicku…
No ale nie to jest g³ównym tematem w±tku.

A mo¿e dziewczyna po prostu panicznie boi siê ci±¿y?

Czy dziewczyna robi³a jakie¶ badania pod k±tem swojego braku libido? Je¶li nie, warto zbadaæ hormony p³ciowe i hormony tarczycy.

Jakie podej¶cie ogólnie ma dziewczyna do swojego niskiego libido? Próbuje co¶ z nim zrobiæ? Czy te¿ uznaje, ¿e „tak ma, i tyle”?

Przestañ ¿yæ z³udzeniami, bo w obecnej sytuacji mo¿e to tylko zaszkodziæ. Nie bierz ¶lubu z my¶l±, ¿e dziewczynie siê odmieni, bo co jak siê nie odmieni? Rozwód?
Je¶li masz braæ ¶lub, to lepiej z my¶l±, ¿e nawet jak jej siê nie odmieni, to bêdziesz to akceptowa³.

Nie raz o tym rozmawiali¶my nie boi siê ci±¿y, wrêcz przeciwnie bardzo chce mieæ dzieci.

Je¶li chodzi o badanie tarczyc to nie jestem pewnie czy takie przeprowadzali¶my. Bêdê musia³ sprawdziæ .

Podej¶cie ma takie i¿ nie „mówi ze tak ma i tyle” ale tez nie robi nic jako¶ z w³asnej inicjatywy wszystko ja robie w tej kwestii czy wyci±gam ja do lekarza czy jakie¶ poradni. Jakie¶ uatrakcyjnienia w sypialni tez s± z mojej inicjatywy.

Je¶li wezmê z ni± ¶lub to na pewno z tego faktu siê nie rozwiodê, wa³czê o to ¿eby siê to zmieni³o ale je¶li wyczerpie wszystkie pomys³y i mo¿liwo¶ci, to zaakceptuje to i po prostu pogodzê siê z tym.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Teoretycznie mo¿na. Ale jak nie zauwa¿y³e¶ niczego niepokoj±cego do tej pory to nie ma sobie co wkrêcaæ. Chyba po prostu dla niej to nie jest a¿ taki problem jak dla Ciebie i nie chce jej siê porz±dnie za rozwi±zanie go wzi±æ

Byæ mo¿e masz racjê, i teraz nie wiem czy dalej cos zmieniac czy daæ ju¿ sobie na luz.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Poka¿ wiadomo¶æ
Seks seksem, ale ona w ogóle przesta³a odczuwaæ jak±kolwiek potrzebê blisko¶ci. Dla mnie to dziwne. Po¿±danie mo¿e os³abn±æ z ró¿nych powodów, ale np. przytulenie na dobranoc powinno byæ ukojeniem po ciê¿kim dniu, a ona od tego zwyczajnie ucieka. Wiêc problem nie tkwi w samym seksie. Ja bym siê zastanowi³a nad tym wszystkim porz±dnie, porozmawiaj z ni±, wy³ó¿ kawê na ³awê.

Mysle ze to chyba normalne mieæ chêc i potrzebe przytulania i calowania sie ze swoim partnerem.
Stary 2013-01-28, 21:09   #23
Jagoda1982
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 883

sam sobie po czesci odpowiadasz na pytanie czy dac sobie spokoj/zaakceptowac czy probowac cos zmienic lub nawet odejsc. chyba 2 razy wspomniales o zdradzie-swojej, wiec gdzies w podswiadomosci ta mysl kielkuje. z wlasnymi potrzebami nie wygrasz, nie uspisz libido.
Jagoda1982 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 22:19   #24
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 422

Cytat:
Mysle ze to chyba normalne mieæ chêc i potrzebe przytulania i calowania sie ze swoim partnerem.
Nienormalne jest jej nie mieæ. Wiêc tu chodzi o co¶ wiêcej ni¿ niskie libido
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-28, 22:31   #25
kennedy
Zakorzenienie

Chlopie to nie tylko ty masz walczyc. ...
Stary 2013-01-28, 22:32   #26
Ines_Ines
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 290

Mo¿e ona go ju¿ nie kocha?

Blogi o zwi±zkach i seksie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672894

(zapraszam do wrzucania linków do ciekawych blogów i postów)

Ines_Ines jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-29, 07:15   #27
_Matilde_
Bia³a Dama

Cytat:
Napisane przez Ines_Ines Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e ona go ju¿ nie kocha?
I pakuje sie w slub?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Nie raz o tym rozmawiali¶my nie boi siê ci±¿y, wrêcz przeciwnie bardzo chce mieæ dzieci.

Je¶li chodzi o badanie tarczyc to nie jestem pewnie czy takie przeprowadzali¶my. Bêdê musia³ sprawdziæ .

Podej¶cie ma takie i¿ nie „mówi ze tak ma i tyle” ale tez nie robi nic jako¶ z w³asnej inicjatywy wszystko ja robie w tej kwestii czy wyci±gam ja do lekarza czy jakie¶ poradni. Jakie¶ uatrakcyjnienia w sypialni tez s± z mojej inicjatywy.

Je¶li wezmê z ni± ¶lub to na pewno z tego faktu siê nie rozwiodê, wa³czê o to ¿eby siê to zmieni³o ale je¶li wyczerpie wszystkie pomys³y i mo¿liwo¶ci, to zaakceptuje to i po prostu pogodzê siê z tym.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Byæ mo¿e masz racjê, i teraz nie wiem czy dalej cos zmieniac czy daæ ju¿ sobie na luz.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Hej, ale jak tak pomyslalam o niej to ona sie nie boi ze Ty ja zdradzasz? Moze przed slubem nie szuka pomocy bo sie boi ze ja zostawisz, nie zaakceptujesz jesli sie tego nie da zmienic. A po slubie trudniej odejsc na ogol.
Przykre ze sama ze swojej inicjatywy nic z tym nie robi ale moze wlasnie czegos sie obawia.
Ja bym na Twoim miejscu jej powiedziala ze zaakceptujesz stan rzeczy ale dopiero jak sprobujecie wszystkiego i wszystko zawiedzie

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-01-29, 07:20   #28
Bad_Man
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 148

Wyló¼ jej kawe na ³awê.
Bad_Man jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-29, 07:31   #29
apows
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 168

Cytat:
Witam wszystkich,

Od jakiego¶ czasu borykam sie z my¶lami, szukaj±c odpowiedzi na nurtuj±ce mnie pytania.

Sprawa jest nastêpuj±ca, mam narzeczona, oboje pracujemy, szykujemy sie do ¶lubu, marzymy o wspólnej przysz³o¶ci i rodzinie. Jest jednak ma³y szkopu³ od od d³u¿szego czasu nasze ¿ycie seksualne praktycznie nie istnieje. Jeste¶my razem ju¿ od kilku lat, od pocz±tku naszego zwi±zku ¶wietnie nam siê uk³ada³o w tych sprawach. Mogli¶my siê kochaæ nawet i kilka razy dziennie, ale niestety po jaki¶ dwóch latach jakby cos pêk³o. I powoli kochali¶my siê coraz rzadziej a¿ dosz³o do sytuacji ze kochamy siê mniej wiêcej raz w miesi±cu. Moja narzeczona od pocz±tku podnieca³a mnie zawsze, zawsze za ni± szala³em a z roku na rok szaleje za ni± coraz bardziej, a najbardziej podnieca mnie my¶l ze ju¿ za kilka miesiêcy bêdzie moja ¿ona. Ona sama dostrzega to co dzieje siê miedzy nami, dostrzega to ja rzadko siê kochamy, ¿e tak naprawdê to ten raz w miesi±cu jest te¿ niejako ¿e ja zacznê wszystko. Nie chce te¿ na ni± naciskaæ ¿eby nie by³o jej przykro ¿e nie mo¿esz zaspokoiæ swojego partnera. Mówi ze mnie kocha ze j± podniecam ale po prostu nie czuje potrzeby seksu. Od kilku lat próbuje co¶ zmieniæ, jako¶ ja rozgrzewaæ, masa¿e, kolacje przy ¶wiecach wino, romantyczne spacery, my¶la³em ze mo¿e sta³em siê nie atrakcyjny dla niej wiêc zacz±³em biegaæ, chodziæ na si³ownie basen itd. lecz jak na razie nie daje to efektów. Na to mo¿e mieæ tez wp³yw fakt i¿ bierze pigu³ki antykoncepcyjne co ma wp³yw na libido kobiet (tzn. tak czyta³em), ostatnio zdecydowali¶my siê aby jednak odstawi³a tabletki na jaki¶ czas aby sprawdziæ czy to mo¿e przez to tak jest. Jednak po odstawieniu tabletek nadal by³o jak wcze¶niej zupe³ny bark ochoty na jakiekolwiek zbli¿enia intymne. Próbowa³em wielu rzeczy rozmawiali¶my o tym wielokrotnie, byli¶my u lekarza, i powiem szczerze ze powoli koñcz± mi siê pomys³y. Wiem ze to jest kobieta mojego ¿ycia z która chce spêdziæ resztê ¿ycia, nie chce jej zdradzaæ , nigdy nawet na my¶l mi to nie przysz³o. Mam tylko nadzieje ze ona nie znalaz³a sobie kogo¶ na boku, ufam jej w 100%, ale po prostu siê tego boje. Kiedy¶ mówi³a ze jak siê zarêczymy to na pewno wszystko siê zmieni, teraz ze jak we¼miemy ¶lub, ale boje siê ze bêdzie tak jak do tej pory. Chcia³bym to wszystko jako¶ odwróciæ, nie mowie ¿eby¶my kochali siê jak na pocz±tku bo to raczej nie mo¿liwe w tedy oboje byli¶my na studiach wiec by³o zupe³nie inaczej teraz wiadomo praca, stres i wiêksze problemy. Ale my¶lê i¿ gdyby zamiast raz w miesi±cu by³o to 1-2 razy w tygodniu to nie oczekiwa³ bym zbyt wiele. Naprawdê ju¿ sam nie wiem co my¶leæ i robiæ, dlatego chyba tez wyl±dowa³em tutaj. My¶licie ze ona mo¿e mieæ na boku kogo¶, w sumie nigdy nie da³a mi jakiejkolwiek podstawy abym tak sadzi³. Nie chce jej zdradzaæ, chcia³bym po prostu kochaæ siê ze swoj± przysz³± ¿ona i cieszyæ siê wspólnymi intymnymi chwilami, bo zawsze w ³ó¿ku by³o nam cudownie razem. Oboje zawsze miêli¶my orgazm, a seks z ni± jest wspania³y. Kurcze trochê na wspomnienia mnie tknê³o. Sam nie wiem jednak ja zaradziæ tej sytuacji.

A jakie jest wasze zdanie w tym temacie, mo¿e kto¶ mia³ kiedy¶ podobn± sytuacje?
Dziêkuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawia,
Gustavson
Witaj, powodów mo¿e byæ wiele. Byæ mo¿e to przez pigu³ki, które u wielu kobiet powoduj± znaczny spadek libido. Byæ mo¿e to brak ochoty na Ciebie. A bra³e¶ pod uwagê zdradê, podwójne ¿ycie. Czesto tak jest, ¿e unikamy seksu, a deklarujemy sw± mi³o¶æ, bo mamy wyrzuty sumienia, a skoñczyæ z kochankiem czy kochank± nie potrafimy. Radzi³abym szczer± rozmowê, a najlepiej wizytê u seksuologa. Co bêdzie po slubie? Warto o tym my¶leæ ju¿ teraz.
Stary 2013-01-29, 08:03   #30
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Ale nie chce ich mieæ teraz (z jakiego¶ powodu wróci³a do tabletek antykoncepcyjnych).
Choæ faktycznie, ma³a szansa, ¿e to w³a¶nie to jest problemem. Gdyby obawia³a siê ci±¿y, to unika³aby seksu pochwowego, ale nie ucieka³aby od namiêtnych poca³unków itp..

Cytat:
Sprawd¼. Chodzi o TSH (nie powinno byæ wy¿sze ni¿ 1,5!).

Cytat:
Pogód¼ siê z tym, ¿e to ju¿ siê najprawdopodobniej nie zmieni. A to dlatego, ¿e dziewczyna nie chce niczego zmieniæ. Sam widzisz, ¿e jej obecny stan rzeczy nie przeszkadza.

Cytat:
I pakuje sie w slub?
Bywa i tak, niestety.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.