![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Zwi±zek, seks, przysz³o¶æ
Witam wszystkich,
Od jakiego¶ czasu borykam sie z my¶lami, szukaj±c odpowiedzi na nurtuj±ce mnie pytania. Sprawa jest nastêpuj±ca, mam narzeczona, oboje pracujemy, szykujemy sie do ¶lubu, marzymy o wspólnej przysz³o¶ci i rodzinie. Jest jednak ma³y szkopu³ od od d³u¿szego czasu nasze ¿ycie seksualne praktycznie nie istnieje. Jeste¶my razem ju¿ od kilku lat, od pocz±tku naszego zwi±zku ¶wietnie nam siê uk³ada³o w tych sprawach. Mogli¶my siê kochaæ nawet i kilka razy dziennie, ale niestety po jaki¶ dwóch latach jakby cos pêk³o. I powoli kochali¶my siê coraz rzadziej a¿ dosz³o do sytuacji ze kochamy siê mniej wiêcej raz w miesi±cu. Moja narzeczona od pocz±tku podnieca³a mnie zawsze, zawsze za ni± szala³em a z roku na rok szaleje za ni± coraz bardziej, a najbardziej podnieca mnie my¶l ze ju¿ za kilka miesiêcy bêdzie moja ¿ona. Ona sama dostrzega to co dzieje siê miedzy nami, dostrzega to ja rzadko siê kochamy, ¿e tak naprawdê to ten raz w miesi±cu jest te¿ niejako ¿e ja zacznê wszystko. Nie chce te¿ na ni± naciskaæ ¿eby nie by³o jej przykro ¿e nie mo¿esz zaspokoiæ swojego partnera. Mówi ze mnie kocha ze j± podniecam ale po prostu nie czuje potrzeby seksu. Od kilku lat próbuje co¶ zmieniæ, jako¶ ja rozgrzewaæ, masa¿e, kolacje przy ¶wiecach wino, romantyczne spacery, my¶la³em ze mo¿e sta³em siê nie atrakcyjny dla niej wiêc zacz±³em biegaæ, chodziæ na si³ownie basen itd. lecz jak na razie nie daje to efektów. Na to mo¿e mieæ tez wp³yw fakt i¿ bierze pigu³ki antykoncepcyjne co ma wp³yw na libido kobiet (tzn. tak czyta³em), ostatnio zdecydowali¶my siê aby jednak odstawi³a tabletki na jaki¶ czas aby sprawdziæ czy to mo¿e przez to tak jest. Jednak po odstawieniu tabletek nadal by³o jak wcze¶niej zupe³ny bark ochoty na jakiekolwiek zbli¿enia intymne. Próbowa³em wielu rzeczy rozmawiali¶my o tym wielokrotnie, byli¶my u lekarza, i powiem szczerze ze powoli koñcz± mi siê pomys³y. Wiem ze to jest kobieta mojego ¿ycia z która chce spêdziæ resztê ¿ycia, nie chce jej zdradzaæ , nigdy nawet na my¶l mi to nie przysz³o. Mam tylko nadzieje ze ona nie znalaz³a sobie kogo¶ na boku, ufam jej w 100%, ale po prostu siê tego boje. Kiedy¶ mówi³a ze jak siê zarêczymy to na pewno wszystko siê zmieni, teraz ze jak we¼miemy ¶lub, ale boje siê ze bêdzie tak jak do tej pory. Chcia³bym to wszystko jako¶ odwróciæ, nie mowie ¿eby¶my kochali siê jak na pocz±tku bo to raczej nie mo¿liwe w tedy oboje byli¶my na studiach wiec by³o zupe³nie inaczej teraz wiadomo praca, stres i wiêksze problemy. Ale my¶lê i¿ gdyby zamiast raz w miesi±cu by³o to 1-2 razy w tygodniu to nie oczekiwa³ bym zbyt wiele. Naprawdê ju¿ sam nie wiem co my¶leæ i robiæ, dlatego chyba tez wyl±dowa³em tutaj. My¶licie ze ona mo¿e mieæ na boku kogo¶, w sumie nigdy nie da³a mi jakiejkolwiek podstawy abym tak sadzi³. Nie chce jej zdradzaæ, chcia³bym po prostu kochaæ siê ze swoj± przysz³± ¿ona i cieszyæ siê wspólnymi intymnymi chwilami, bo zawsze w ³ó¿ku by³o nam cudownie razem. Oboje zawsze miêli¶my orgazm, a seks z ni± jest wspania³y. Kurcze trochê na wspomnienia mnie tknê³o. Sam nie wiem jednak ja zaradziæ tej sytuacji. A jakie jest wasze zdanie w tym temacie, mo¿e kto¶ mia³ kiedy¶ podobn± sytuacje? Dziêkuje za wszystkie odpowiedzi Pozdrawia, Gustavson |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Dot.: Zwi±zek, seks, przysz³o¶æ
Cytat:
Cytat:
Poza tym, czy cokolwiek, poza seksem, zmieni³o siê w Waszym zwi±zku? Czy obecnie brakuje tylko seksu, czy te¿ nie ma ze strony dziewczyny blisko¶ci? Czy dziewczyna choruje na co¶, przyjmuje jakie¶ leki?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Wstrzymaj sie ze slubem.
Idzcie do seksuologa, albo niech pojdzie sama. Lekarz nie gryzie a wasza sytuacja jesy powazna. Niech pokaze ze chce walczyc o wasze wspolne szczescie.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie nie choruje na nic, ani tez nie przyjmuje ¿adnych leków. Czy cos siê zmieni³o, poza brakiem seksu odczuwam pewien brak blisko¶æ np. rzadko siê ca³ujemy czy przytulamy (nie mowie o poca³unkach na dzieñ dobry czy przed wyj¶ciem do pracy ale o takich namiêtnych), a jak ¶pimy razem to ka¿dy pod osobna ko³dr±, nie chce ¿ebym siê do niej przytula w nocy itp. Nie wiem mo¿e to ja za du¿o oczekuje? Mówi ¿e mnie kocha i nie wyobra¿a sobie ¿ycia bezemnie, ¿e ja podniecam, tylko ze nie czuje potrzeby zbli¿ania siê. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Byli¶my ju¿ lekarzy seksuologa, ginekologa wszystko w normie, lekarz nie stwierdzi³ nic niepokoj±cego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Chyba nie, kiedy¶ nie mia³a z tym zupe³nie ¿adnych problemów, jak byli¶my w pocz±tkowej fazie zwi±zku by³o zupe³nie normalnie, a i ona nie nale¿y do jaki¶ zagorza³ych katolików którzy biegaj± do ko¶cio³a. By³a otwarta na nowe pozycje, techniki itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
![]() Ponawiam te¿ pytanie o to, na jak d³ugo dziewczyna odstawi³a tabletki. Jej naturalna gospodarka hormonalna zd±¿y³a wróciæ do siebie?
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawet jak nie widzimy siê kilka dni np. przez jaki¶ wyjazd z firmy jej czy mój, to po powrocie jest tak jakbym wróci³ z Biedronki naprzeciwko. Zawsze nie mogê doczekaæ siê powrotu ¿eby byæ z ni± blisko, my¶l±c ¿e taka roz³±ka trochê j± rozbudzi i bêdzie potrzebowa³a blisko¶ci, ale zawsze jest tak samo buziak w polik i koniec. Za ka¿dym razem mam nadzieje ze bêdzie inaczej, niestety nigdy tak nie by³o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jestes gotowy ozenic sie z nia i cierpiec tak dalej?
![]() Poza tym jezeli seksuolog nic nie stwierdzil to podejrzane. Nie jest normalne ab zdrowa dorosla kbieta ne odczuwala pozadania w zwiazku z facetem ktorego ponoc kocha. Pisze ponoc bo jest szansa ze ona juz cie nie kocha..moze mowic co innego ale to tylko slowa. Czemu jej nie przycisniesz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Kwestia ze to przez ko¶ció³ naprawdê chyba odpada, jej zdanie na temat ko¶ció³ i ksiê¿y jest normalne. A ¶lub w ko¶ciele to chyba raczej jako tradycje traktuje. Lekarz mówi³ ¿e po tabletkach wszystko wróci³o do normy, a wróci³a do nich z obaw przed ci±¿±. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Nie chodzi o zadatki, po prostu jest cudowna kobieta tylko ze nie uk³ada siê nam w tych sprawach, nie wiem czy postawiæ na szali wszystkie inne rzeczy które wchodz± w sk³ad wspólnego ¿ycia a na drugiej sprawy ³ó¿kowe. One te¿ s± bardzo wa¿ne, ale sam nie wiem. Poza tym jeste¶my ju¿ kilka lat razem i krotko mówi±c wszyscy ju¿ nas traktuje jak mê¿a i ¿onê. Wiem ¿e to nie mo¿e mieæ znaczenia w takiej sytuacji. A ca³y czas ¿yjê nadziej± ze kiedy¶ siê to zmieni, tylko ze trwa to ju¿ ponad 5 lat. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Bra³aby ¶lub z kim¶ kogo nie kocha? Dlaczego z przyzwyczajenia, dlatego ze nie znajdzie innego? Na pewno nie wchodz± w grê pieni±dze na pewno, bo oboje nie pochodzimy z bogatych domów, ale ciê¿ko pracowali¶my ¿eby¶ cos osi±gn±æ i to osi±gnêli¶my a zagrabimy podobnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Lale nie mwie co: zostaw ja. Ja mowie : wstrzymaj sie ze slubem i przycisnij ja. Nic nie napisales czy ona cokolwiek robi w tym kierunku. Tak sie nie zachowujekochaja kobieta.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 684
|
Ja uwazam ze o wszystkim mozna rozmawiac. I naklonic kobiete do zblizenia naprawde nie jest trudno. Wkrotce walentynki, wiec mozecie wybrac sie na jakis romantyczny wypad, bez stresow itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;38908953]Ja uwazam ze o wszystkim mozna rozmawiac. I naklonic kobiete do zblizenia naprawde nie jest trudno. Wkrotce walentynki, wiec mozecie wybrac sie na jakis romantyczny wypad, bez stresow itp[/QUOTE]
Rozumiem co masz na my¶li, na ka¿de walentynki jak gdzie¶ zabieram tak aby czu³a siê jak królowa, lecz bez efektów ale próbuje tego czêsto jaki¶ romantycznych wypadów i nadal nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Powiedz ze martwi cie brak seksu. Ze zastanawiasz sie nad sensem slubu bo boisz sie ze nic sie nie zmienia i cierpisz. Powiedz ze chcesz od niej czynowww a nie tylko slow o milosci.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Próbowa³em takiej rozmowy, za ka¿dym razem mówi³ ze siê stara siê to zmieniæ, i potrzebuje czasu. Kiedy¶ przesz³o mi przez my¶l jakie¶ swego rodzaju ultimatum, ze jak to siê nie zmieni to siê rozstaniemy. Ale nie wiem czy to dobry pomys³, mo¿e w tedy jeszcze gorzej by siê zrobi³o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 60 422
|
Seks seksem, ale ona w ogóle przesta³a odczuwaæ jak±kolwiek potrzebê blisko¶ci. Dla mnie to dziwne. Po¿±danie mo¿e os³abn±æ z ró¿nych powodów, ale np. przytulenie na dobranoc powinno byæ ukojeniem po ciê¿kim dniu, a ona od tego zwyczajnie ucieka. Wiêc problem nie tkwi w samym seksie. Ja bym siê zastanowi³a nad tym wszystkim porz±dnie, porozmawiaj z ni±, wy³ó¿ kawê na ³awê.
![]() |
#18 | ||
ma zielone pojêcie
|
Chyba? Nie rozmawiali¶cie nigdy o tym?
A je¿eli faktycznie dziewczyna traktuje ¶lub ko¶cielny tylko jako tradycjê (i Ty, jak rozumiem, masz tak samo), to nie wiem po co ten ¶lub braæ. Trochê dziwnie braæ ¶lub katolicki, skoro nie chce siê ¿yæ po katolicku… No ale nie to jest g³ównym tematem w±tku. Cytat:
![]() Czy dziewczyna robi³a jakie¶ badania pod k±tem swojego braku libido? Je¶li nie, warto zbadaæ hormony p³ciowe i hormony tarczycy. Jakie podej¶cie ogólnie ma dziewczyna do swojego niskiego libido? Próbuje co¶ z nim zrobiæ? Czy te¿ uznaje, ¿e „tak ma, i tyle”? Cytat:
Je¶li masz braæ ¶lub, to lepiej z my¶l±, ¿e nawet jak jej siê nie odmieni, to bêdziesz to akceptowa³.
![]() |
![]() |
#19 | |
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W³a¶nie tez pomy¶la³em ze potrzebuje wstrz±su, mo¿e gdy bêdzie sprawa na ostrzu no¿a mo¿e u¶wiadomiæ sobie ze roz³am jest blisko. Czasami przechodzi mi przez my¶l czy mo¿e ma kogo¶ na boku, ale z drugiej strony czy mo¿na siê tak idealnie ukrywaæ z tym, ze nic nie da siê zauwa¿yæ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Bia³a Dama
|
Teoretycznie mo¿na. Ale jak nie zauwa¿y³e¶ niczego niepokoj±cego do tej pory to nie ma sobie co wkrêcaæ. Chyba po prostu dla niej to nie jest a¿ taki problem jak dla Ciebie i nie chce jej siê porz±dnie za rozwi±zanie go wzi±æ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie raz o tym rozmawiali¶my nie boi siê ci±¿y, wrêcz przeciwnie bardzo chce mieæ dzieci. Je¶li chodzi o badanie tarczyc to nie jestem pewnie czy takie przeprowadzali¶my. Bêdê musia³ sprawdziæ . Podej¶cie ma takie i¿ nie „mówi ze tak ma i tyle” ale tez nie robi nic jako¶ z w³asnej inicjatywy wszystko ja robie w tej kwestii czy wyci±gam ja do lekarza czy jakie¶ poradni. Jakie¶ uatrakcyjnienia w sypialni tez s± z mojej inicjatywy. Je¶li wezmê z ni± ¶lub to na pewno z tego faktu siê nie rozwiodê, wa³czê o to ¿eby siê to zmieni³o ale je¶li wyczerpie wszystkie pomys³y i mo¿liwo¶ci, to zaakceptuje to i po prostu pogodzê siê z tym. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Byæ mo¿e masz racjê, i teraz nie wiem czy dalej cos zmieniac czy daæ ju¿ sobie na luz. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Mysle ze to chyba normalne mieæ chêc i potrzebe przytulania i calowania sie ze swoim partnerem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 883
|
sam sobie po czesci odpowiadasz na pytanie czy dac sobie spokoj/zaakceptowac czy probowac cos zmienic lub nawet odejsc. chyba 2 razy wspomniales o zdradzie-swojej, wiec gdzies w podswiadomosci ta mysl kielkuje. z wlasnymi potrzebami nie wygrasz, nie uspisz libido.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 60 422
|
Nienormalne jest jej nie mieæ. Wiêc tu chodzi o co¶ wiêcej ni¿ niskie libido
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Chlopie to nie tylko ty masz walczyc. ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 290
|
Mo¿e ona go ju¿ nie kocha?
![]() |
![]() |
#27 | |
Bia³a Dama
|
I pakuje sie w slub?
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Przykre ze sama ze swojej inicjatywy nic z tym nie robi ale moze wlasnie czegos sie obawia. Ja bym na Twoim miejscu jej powiedziala ze zaakceptujesz stan rzeczy ale dopiero jak sprobujecie wszystkiego i wszystko zawiedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 148
|
Wyló¼ jej kawe na ³awê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 168
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | |||
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
Choæ faktycznie, ma³a szansa, ¿e to w³a¶nie to jest problemem. Gdyby obawia³a siê ci±¿y, to unika³aby seksu pochwowego, ale nie ucieka³aby od namiêtnych poca³unków itp.. Cytat:
Cytat:
Bywa i tak, niestety.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.