|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zestawienie l'oreal - kosmetyki do włosów
Zakładam ten wątek aby stworzyć jedno zestawienie kosmetyków do pielęgnacji i stylizacji włosów firmy L'oreal. Aby ułatwić wszystkim wizażankom odnajdywanie kosmetyków tej firmy to właśnie tutaj wypowiadajmy się na ich temat. Oto moje propozycje:
L'oreal INFINIUM - profesjonalny lakier do włosów bardzo mocno utrwalający, nie usztywnia włosów, nadaje im połysk, bezzapachowy. L'oreal aminexil - produkt przeciwko wypadaniu włosów. Intensywne działanie dwóch połączonych ze sobą składników, które wspomagają przytwierdzenie włosa do skóry głowy. Pod wpływem aminexilu włókno włosa może silniej osadzić się w skórze głowy. Każda ampułka pobudza korzenie włosów co w rezultacie efektywnie zmniejsza wypadanie włosów. Maska Lumini Contrast - maska rozświetlająca do włosów z pasemkami. Intensywnie regenerująca maska przywraca optymalny poziom lipidów we włóknach włosów oraz dostarcza odpowiednie składniki odżywcze. Maska ta zawiera selektywny polimer, który wykrywa uszkodzone i osłabione pasma włosów i pielęgnuje je bez obciążania reszty włosów. Maska vitamiono color - chroniąca włosy farbowane oraz trwałość koloru maska. Działa odbudowująco na włosy farbowane. Nadaje im blask oraz odżywia je. Dzięki czemu włosy są zdrowe i błyszczące. Maska Intense Repair włosy suche - intensywne odżywienie dla suchych włosów.Formuła Cuti Liss System zawiera pochodną kationową, dzięki której uelastycznia a także ułatwia rozczesywanie włosów. Zawiera również pochodne silikonu, nadając włosom lekkość oraz wygładzenie. Maska Absolut Repair włsoy zniszczone - Maska przeznaczona do włosów suchych, zniszczonych, pozbawionych energii, rozdwojonych, trudnych do rozczesania i zniszczonych różnymi zabiegami chemicznymi. W swoim składzie zawiera AHA Lipid Guard, który regeneruje i odbudowuje mocno uszkodzoną strukturę włosów, natomiast neofibryna nadaje włosom blasku, sprawia, że są elastyczne, sprężyste i lśniące. L'oreal tecni art a head glue - strukturyzujący żel z mikrowłókienkami - Linia ta została przeznaczona dla tworzenia niezwykłych, fantazyjnych fryzur. Super mocny żel umożliwia wykreowanie najbardziej szalonych fantazji na głowie. L'oreal serum odżywka absolut repair do włosów suchych i zniszczonych - środek idealny do włosów zniszczonych z rozdwojonymi końcówkami, suchych jak i trudnych do rozczesania. Idealnie odżywia i nawilża włosy nadając im połysk i zdrowy wygląd. Kosmetyk bez spłukiwania. L'oreal Absolut Repair szampon - regenerujący szampon do włosów zniszczonych z serii Absolut Repair. Wygładza łuski włosów, regeneruje i odbudowuje strukturę włosa. chroni włókna włosów osłabionych, bardzo uszkodzonych i łamliwych. Zawiera ceramidy wzmacniające włókno włosa, substancje wygładzające oraz filtr UV. L'oreal age densiforce maska - zagęszczająca mska wzmacniająca do spłukiwania. Przywraca włosom witalność, wygładza je dzięki formule Omega 6. Oceniajcie produkty, piszcie o swoich doświadczeniach. Niebawem dodam kolejne produkty l'oreal. ![]() Edytowane przez kamikayla Czas edycji: 2008-11-27 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zestawienie l'oreal - kosmetyki do włosów
Przecież jest KWC ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja wypowiem się o masce Loreal Absolut Repair-jest cudowna, świetnie nawilża włosy, regeneruje, nabłyszcza,zamyka łuskę włosa. Ale ja nie miałam włosów zniszczonych, tylko przesadziłam trochę z farbami blond, ale nierozjaśniającymi.
Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-11-27 o 22:52 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dobrze wiedzieć, bo zamówiłam sobie właśnie maskę absolut repair oraz kapsułki absolut repair power b, czy jakoś tak. Ostatnio wzięłam się za regenerację swoich włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
L'oreal Liss Control (krem-żel wygładzający włosy) - nakłada się go na mokre włosy i suszy modelując bądź pozostawia po prostu
![]() ![]() L'oreal Air Fix 4 (lakier przeciw wilgoci) - absolutnie nie mogę się bez niego obyć, żaden deszcz czy wilgoć mu niestraszne, włosy po ulewie po wyschnięciu miałam takie same jak przed! Pierwszy raz się spotkałam z tak świtnym lakierem ![]() L'oreal Volume lift (pianka zwiększająca objętość) - jest ok, unosi włosy, trochę przedłuża ich świeżość, ale mogę się bez niej obyć ![]() L'oreal Absolut Repair (olejek) - jest fajny, nadaje połysk włosom, wygładza, jednak moje włosy trochę przetłuszcza...
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
raczej ich nie nabłyszcza, a nawet trochę matowi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja muszę zwracać szczególną uwagę, aby kosmetyk nie wysuszał mi włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.