Zestawienie l'oreal - kosmetyki do włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-27, 13:42   #1
kamikayla
Zadomowienie

Zestawienie l'oreal - kosmetyki do włosów

Zakładam ten wątek aby stworzyć jedno zestawienie kosmetyków do pielęgnacji i stylizacji włosów firmy L'oreal. Aby ułatwić wszystkim wizażankom odnajdywanie kosmetyków tej firmy to właśnie tutaj wypowiadajmy się na ich temat. Oto moje propozycje:

L'oreal INFINIUM - profesjonalny lakier do włosów bardzo mocno utrwalający, nie usztywnia włosów, nadaje im połysk, bezzapachowy.

L'oreal aminexil - produkt przeciwko wypadaniu włosów. Intensywne działanie dwóch połączonych ze sobą składników, które wspomagają przytwierdzenie włosa do skóry głowy. Pod wpływem aminexilu włókno włosa może silniej osadzić się w skórze głowy. Każda ampułka pobudza korzenie włosów co w rezultacie efektywnie zmniejsza wypadanie włosów.

Maska Lumini Contrast - maska rozświetlająca do włosów z pasemkami. Intensywnie regenerująca maska przywraca optymalny poziom lipidów we włóknach włosów oraz dostarcza odpowiednie składniki odżywcze. Maska ta zawiera selektywny polimer, który wykrywa uszkodzone i osłabione pasma włosów i pielęgnuje je bez obciążania reszty włosów.

Maska vitamiono color - chroniąca włosy farbowane oraz trwałość koloru maska. Działa odbudowująco na włosy farbowane. Nadaje im blask oraz odżywia je. Dzięki czemu włosy są zdrowe i błyszczące.

Maska Intense Repair włosy suche - intensywne odżywienie dla suchych włosów.Formuła Cuti Liss System zawiera pochodną kationową, dzięki której uelastycznia a także ułatwia rozczesywanie włosów. Zawiera również pochodne silikonu, nadając włosom lekkość oraz wygładzenie.

Maska Absolut Repair włsoy zniszczone - Maska przeznaczona do włosów suchych, zniszczonych, pozbawionych energii, rozdwojonych, trudnych do rozczesania i zniszczonych różnymi zabiegami chemicznymi. W swoim składzie zawiera AHA Lipid Guard, który regeneruje i odbudowuje mocno uszkodzoną strukturę włosów, natomiast neofibryna nadaje włosom blasku, sprawia, że są elastyczne, sprężyste i lśniące.

L'oreal tecni art a head glue - strukturyzujący żel z mikrowłókienkami - Linia ta została przeznaczona dla tworzenia niezwykłych, fantazyjnych fryzur. Super mocny żel umożliwia wykreowanie najbardziej szalonych fantazji na głowie.

L'oreal serum odżywka absolut repair do włosów suchych i zniszczonych - środek idealny do włosów zniszczonych z rozdwojonymi końcówkami, suchych jak i trudnych do rozczesania. Idealnie odżywia i nawilża włosy nadając im połysk i zdrowy wygląd. Kosmetyk bez spłukiwania.

L'oreal Absolut Repair szampon - regenerujący szampon do włosów zniszczonych z serii Absolut Repair. Wygładza łuski włosów, regeneruje i odbudowuje strukturę włosa. chroni włókna włosów osłabionych, bardzo uszkodzonych i łamliwych. Zawiera ceramidy wzmacniające włókno włosa, substancje wygładzające oraz filtr UV.

L'oreal age densiforce maska - zagęszczająca mska wzmacniająca do spłukiwania. Przywraca włosom witalność, wygładza je dzięki formule Omega 6.

Oceniajcie produkty, piszcie o swoich doświadczeniach. Niebawem dodam kolejne produkty l'oreal.

Edytowane przez kamikayla
Czas edycji: 2008-11-27 o 13:47
kamikayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 16:41   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Zestawienie l'oreal - kosmetyki do włosów

Przecież jest KWC ????

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 16:48   #3
kamikayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Przecież jest KWC ????
No tak ale chciałam zrobić takie zestawienie l'oreal z wypowiedziami i doświadczeniami co do tych kosmetyków... Chciałam ułatwić ale jeśli zrobiłam coś nie tak to przepraszam...
kamikayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 22:51   #4
johnw57
BAN stały

Ja wypowiem się o masce Loreal Absolut Repair-jest cudowna, świetnie nawilża włosy, regeneruje, nabłyszcza,zamyka łuskę włosa. Ale ja nie miałam włosów zniszczonych, tylko przesadziłam trochę z farbami blond, ale nierozjaśniającymi.

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2008-11-27 o 22:52 Powód: błąd
johnw57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 22:16   #5
OlaaaAlex
Przyczajenie

Dobrze wiedzieć, bo zamówiłam sobie właśnie maskę absolut repair oraz kapsułki absolut repair power b, czy jakoś tak. Ostatnio wzięłam się za regenerację swoich włosów
OlaaaAlex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 12:34   #6
confused
Zadomowienie

L'oreal Liss Control (krem-żel wygładzający włosy) - nakłada się go na mokre włosy i suszy modelując bądź pozostawia po prostu Włosy są wygładzone, gładkie, nie puszą się, nie odstaja

L'oreal Air Fix 4 (lakier przeciw wilgoci) - absolutnie nie mogę się bez niego obyć, żaden deszcz czy wilgoć mu niestraszne, włosy po ulewie po wyschnięciu miałam takie same jak przed! Pierwszy raz się spotkałam z tak świtnym lakierem

L'oreal Volume lift (pianka zwiększająca objętość) - jest ok, unosi włosy, trochę przedłuża ich świeżość, ale mogę się bez niej obyć

L'oreal Absolut Repair (olejek) - jest fajny, nadaje połysk włosom, wygładza, jednak moje włosy trochę przetłuszcza...
confused jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 13:58   #7
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez confused Pokaż wiadomość
L'oreal Liss Control (krem-żel wygładzający włosy) - nakłada się go na mokre włosy i suszy modelując bądź pozostawia po prostu Włosy są wygładzone, gładkie, nie puszą się, nie odstaja

L'oreal Air Fix 4 (lakier przeciw wilgoci) - absolutnie nie mogę się bez niego obyć, żaden deszcz czy wilgoć mu niestraszne, włosy po ulewie po wyschnięciu miałam takie same jak przed! Pierwszy raz się spotkałam z tak świtnym lakierem

L'oreal Volume lift (pianka zwiększająca objętość) - jest ok, unosi włosy, trochę przedłuża ich świeżość, ale mogę się bez niej obyć

L'oreal Absolut Repair (olejek) - jest fajny, nadaje połysk włosom, wygładza, jednak moje włosy trochę przetłuszcza...
Mam pytanie, czy lakier Loreal Air Fix 4 wysusza włosy jak to lakier czy też nie i czy je nabłyszcza??
Stary 2008-11-30, 18:32   #8
confused
Zadomowienie

raczej ich nie nabłyszcza, a nawet trochę matowi ja wysuszania nie zauważyłam, ale też nie zwracam na to szczególnie uwagi na pewno nie skleja włosów, tylko lekko usztywnia
confused jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 23:58   #9
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez confused Pokaż wiadomość
raczej ich nie nabłyszcza, a nawet trochę matowi ja wysuszania nie zauważyłam, ale też nie zwracam na to szczególnie uwagi na pewno nie skleja włosów, tylko lekko usztywnia
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
Ja muszę zwracać szczególną uwagę, aby kosmetyk nie wysuszał mi włosów
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości