|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zapytać się czy jest cos między nami ?
hej, Julka 21 lat. Mam problem z kolegą na roku. To trwa już od października 2012. Nie wiem nawet jak to nazwać, zerka na mnie ja na niego od początku, peszymy się bardzo. Rozmawiałam z paroma osobami i mówiły, że to widać ze między nami jest coś dziwnego, a nawet pytali czy miedzy nami jest coś więcej. Ja też to zaczęłam zauważać, i się w nim szaleńczo.... może nie zakochałam ale to tez nie jest zauroczenie. Nie wiem co z tym fantem zrobić, bo to już jest bardzo uciążliwe i męczące, zbliżają się wakacje, on ma za dwa dni urodziny i myślałam żeby napisać do niego smsa z życzeniami, takimi od serca a na końcu napisać ze pod koniec egzaminów chciałabym z nim porozmawiać i wyjaśniś z nim pewna sprawę, która nie daje mi spokoju. Chce to zrobić przed samymi wakacjami bo jak da mi do zrozumienia ze nic nie bedzie to mam 3 miesiące na wyleczenie się z tego,a uda mi się to tylko wtedy gdy nie będę go widywała. Pisze tu dlatego, bo nie wiem czy to dobry pomysł, a może szukam jakiejś wymówki żeby jednak z nim o tym nie rozmawiać, ponieważ najzwyczajniej boje się odrzucenia i tego, że zrobię z siebie idiotkę. Jesteśmy razem na roku i nie chce kolejnych lat tak znosić w niepewności ale też bardzo się boje tego, że będziemy się mijać jeszcze tyle czasu. a ja będę miała świadomość ze mnie np nie chciał. Nie chce się pytać wprost czy coś z nami będzie, tylko chce zapytać czy to co inni zauwżyli i ja, to tylko jest to co ja chce widzię czy naprawdę coś jest. Proszę o pomoc, dziękuje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapytać się czy jest cos między nami ?
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-06-05 o 17:43 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wy tylko tak na siebie zerkacie czy rozmawiacie?
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie
z opisu autorki wynika że tylko na siebie zerkają, jeśli tak jest to zawsze możesz do niego zagadać. Jeśli ze sobą rozmawiacie to powiedz mu szczerze o swoich uczuciach.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
zaryzykuj, bo możesz za parę lat żałować, że tego nie zrobiłaś
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej umów się z nim kiedyś na kawę i po prostu porozmawiajcie,może On boi się zrobić pierwszy krok,jeśli Ci się podoba to działaj!i nie wstydź się
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Zagadaj do niego jakoś, nie wiem, może poproś go o jakies notatki, małe korepetycje itd., podejmij rozmowę o studiach, egzaminach, mozesz pochwalić go za coś, skomplementować, daj dyskretny znak, że jesteś nim zainteresowana, wymuś sytuację, abyś mogła znaleźć się z nim sam na sam i bliżej go poznać. Wtedy będziesz wiedzieć, czy to co między wami jest, to coś więcej niż tylko patrzenie na siebie ukradkiem miłością platoniczną
. Nie pytaj się go wprost, bo jest prawie pewne, że się wystraszy i zaprzeczy, a Ty będziesz musiała do końca studiów "znosić" jego obecność. Miałam podobną sytuację na I roku. Przez pół roku jakby coś się "rodziło" pomiędzy nami, spojrzenia ukradkiem, gdzieś przypadkowy dotyk, uśmiech itp., ale po paru dniach spędzonych sam na sam (byliśmy duetem w pewnym projekcie), gdy poznaliśmy się bliżej, jakoś tak czar jego osoby prysł, te chemia między nami gdzieś się ulotniła A gdybym tak z mostu miała podejść do niego i oznajmić, że mi się podoba, to bym się później przez 4 lata chyba ze wstydu paliła
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-06-05 o 17:44 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sądzisz, że to trochę dziwne? Nie lepiej spróbować go zaprosić na urodzinowe piwo albo kawę?? Na pewno mniej krępujące i bezpośrednie, a będziesz miała szansę zobaczyć na czym stoisz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to za dużo owijania w bawełnę w Twojej wypowiedzi: zapytać, czy jest coś między nami, ale jednak nie tak między nami, tylko w tym co inni zauważyli...
A nie lepiej po prostu umówić się z nim na kawę?
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Rozmaawiamy , nawet mi sie zwierzał , ale zawsze jak sie cos rodziło to potem nagle gdzies sie to gubilo i tak co jakis czas
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
to po prostu z nim porozmawiaj, bo takim dziwnym smsem to chłopaka przestraszysz
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
zalatwilam mu bilety na system of a down , spelnienie jego marzen , tez chyba pojade, pisal na fb publicznie ze to wszystko dzieki mnie i ze spelnilam jego marzenia, nie ma dnia zeby mi nie dziekowal ale to bylo niedawno, to tylko nawet na jakis czas jeszcze bardziej nas od siebie odsunęło ale od 1.5 miesiąca znowu zaczeły sie zerkania, spogladania, ale zawsze to ja inicjowałam rozmowy na fb i w pewnym momencie przestalam bo nie chcialam sie narzucać, na poczatku znajomości nawet w wiadomosciach od niego pojawilo sie słowo piękna. wiele osob pytalam o zdanie szczegolnie zaufane kolezanki z roku i mowily ze cos jest ale on jest taki jakby niezdecydowany
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
pisalam ze to są zaufane 3 przyjaciolki, to one to zauwazyly i mi o tym powiedzialy a potem obce mi osoby z roku z ktorymi nie utrzymuje kontaktu sie raz zapytaly czy ja z nim jestem i czy to ukrywamy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
napisalaś "wiele osób" ale dobra nie czepiam się. Obce osoby do ciebie podchodzą i pytają o twoje sprawy sercowe? dziwne
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
on jest bardzo przystojny i przykuwa uwagę, i najwraźniej są bardzo spostrzegawcze i to byla peewnie czysta ciekawość zeby miec o czym plotkować
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
i nie mozesz po prostu z nim wyjasnic sytuacji? od tylu miesięcy?
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
boje sie ze mnie odrzuci, że sie wyprze a ja zrobie tylko z siebie pośmiewisko
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiajcie jak dwoje dorosłych ludzi. Nie musisz walić prosto z mostu, zahacz jakoś o temat i juz
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
pogadam z nim ale poczekam z tym do konca sesji jesli nic sie nie zmieni miedzy nami
|
|
|
|
|
#22 | |||
|
maskott
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nikt nie będzie robił z tego żartów do końca życia. przestań rozmyślać a zacznij działać!!
|
|||
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma co czekać, postaraj się załatwić temat już, jak ma coś być to niech będzie, a jak nie to szkoda czasu jak mawiała moja babcia tego kwiatu to pół światu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ahhh czemu ja na to tak nie patrze jak Wy
dziekuje za pomoc i zagadam jak sie odwarze
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli serio się wstydzisz zagadać wprost ale jesteście w miarę dobrych kontaktach to zaproś go na urodzinowe piwo. Zacznij od neutralnych tematów: sesja, plany na wakacje ble ble, a później zapytaj żartobliwie o to czy Tobie się tylko wydaje czy może On chciałby od Ciebie coś więcej. Nawet jeśli zaprzeczy, zawsze możesz przeprosić i wytłumaczyć, że piwko trochę na Ciebie wpłynęło i gadasz bzdury
Wtedy nie zrobisz z siebie pośmiewiska że palnęłaś ot tak takie pytanie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

z opisu autorki wynika że tylko na siebie zerkają, jeśli tak jest to zawsze możesz do niego zagadać. Jeśli ze sobą rozmawiacie to powiedz mu szczerze o swoich uczuciach.
. Nie pytaj się go wprost, bo jest prawie pewne, że się wystraszy i zaprzeczy, a Ty będziesz musiała do końca studiów "znosić" jego obecność.