|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Korea Północna
Wpadłam dziś przypadkowo na bardzo ciekawy wątek na forum GW - dotyczy podróży jednego z forumowiczów do Korei Płn. Ciekawe zdjęcia i żywa relacja z pobytu, naprawdę warto zajrzec. Tym bardziej, że Korea to kraj żelaznego reżimu, bardzo skrzywdzony i osamotniony. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...207&a=24924207
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Korea Północna
juz to widzialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A ja tego nie widziałam wcześniej. Właśnie czytam i wszystko bardzo ciekawe, ale jednocześnie smutne...
Dzięki za linka, Kid ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czy jest na forum ktoś zainteresowany tematyką Korei Północnej? W szerokim tego słowa znaczeniu.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio oglądałam parę filmów dokumentalnych właśnie o korei pn. Szczerze powiem, że wiedziałam, że tam jest źle, ale dopiero po oglądnięciu tych filmów doszło do mnie, że tam jest bardzo źle. Wszyscy ludzie udają szczęśliwych, wesołych. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja z filmów obejrzałam chyba wszystko co jest dostępne na yt.
Teraz czytam książkę Barbary Demick "Światu nie mamy czego zazdrościć". Są w niej opisane szkolenia propagandowe i to całe "pranie mózgów". Niektórzy ludzie naprawdę wierzą i miłują wodza, a inni (zdecydowana mniejszość) po prostu się nie odzywają. Dla bezpieczeństwa swojego i rodziny. Pochłonął mnie ten temat strasznie, właściwie nawet nie wiem kiedy. Szkoda, że tak ciężko dostać literaturę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.