|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Strefa śmierci/Skazane na zabijanie...
Po obejrzeniu angielskiego filmu dok. ”Strefa śmierci” zupełnie inaczej patrzę na Palestynę. Palestyna to nie tylko terroryści, to też normalni ludzi chcący godnie żyć. Nigdy już nie spojrzę na tłum Palestyńczyków jak na chorych ludzi opętanych fanatyczną religią, bo przeważnie są to ludzie w rozpaczy protestujący przeciwko przemocy. Jak można się dziwić ludziom, których dzieci giną w szkołach, na ulicy? No jak? Jak można nie rozumieć ich rozpaczy i chęci zemsty? Brzydzę się przemocą, ale cały czas się zastanawiam… cały czas się zastanawiam, co ja bym zrobiła na ich miejscu…
Dlaczego media tak mało mówią o zbrodniach popełnionych przez wojsko Izraelskie? Dlaczego Czeczenia jest sama? Bez pomocy? Ile jest jeszcze takich zakątków na świecie, o których jest cicho w mediach? Pytania bez odpowiedzi? Nie chcę nikogo usprawiedliwiać. Chcę tylko przypomnieć, że zawsze są dwie strony medalu i nigdy nie można uogólniać. Trzeba poznać wszystkie fakty, żeby wydać wyrok. Skazane na zabijanie… http://kobieta.interia.pl/news?inf=656956 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Strefa śmierci/Skazane na zabijanie...
popieram, zawsze sie mowi o tym co wyrzadzili zamachowcy a nie o wydarzeniaxch przed tym dramatycznym wyborem...
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
on niedawno na jedynce był ?jeśli chodzi o ten dokument to byłam wstrząśnięta...była chyba 1 w nocy a ja wyganiałam rodziców z pokoju gdzie śpią bo z taką ciekawością go ogladałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, o tym filmie pisałam. Był w śr. na tvp1.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Też oglądałam i byłam w szoku. Wszystko było pokazane z perspektywy zwykłych ludzi. Przeraziło mnie to jak dzieci pokazywały ślady po kulach na budynku szkolnym , gdzie podczas zajęć zginęła mała dziewczynka dla tych ludzi a zwłaszcza małych dzieci wystrzały z broni czołgi itp. są normalnym stanem rzeczy to jest ich codzienność ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
amistad.k.m.s nie oglądałam tego filmu ale mam te same odczucia już od dawna , jak można wogóle przyglądać się temu wszystkiemu i nic nie robić !!!! gdzie do cholery są głowy państw bogadszych , które mogą pomóc bo przecież mają wpływy , żyjemy na tej samej planecie i powinniśmy nabrac wiekszej pokory i zrozumienia dla innych nacji i ich obyczajów , wstrząsa mnie to ze media niepokazują ofiar wojny i tego co ona za sobą niesie!!! czasami myślę ze ZŁO wygrya jak dotąd , myślę niestety ze lecimy w dół ,prawie apokaliptyczne czasy nastały .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.