|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak się czujecie w 6 miesiącu ciąży?
Cześć Dziewczyny!
Jak sie czujecie pod koniec drugiego trymestru? Odczuwacie juz skurcze? czy są one dla Was bolesne? Ja jestem w 24tc i czuje te skurcze, niby nie bolą ale wcale przyjemne nie są, poza tym ciągle czuje parcie na pęcherz, to strasznie uciążliwe, po prostu szans nie ma na dalsze wycieczki od domku, w ogóle jakoś żle mi się chodzi najlepiej jak siedzę lub leżę.... A jak jest u Was? Pozdrawiam Agi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Witaj!
Ja co prawda jestem w 30 tyg ciazy, ale dolegliwosci mam takie same jak Ty ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Sonia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak się czujecie w 6 miesiącu ciąży?
ja narazie nowych rozstępow nie mam, są tylko dwa po pierwszej ciąży.....
ale wszystko przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Agi4 a pytałas swojego lekarza na temat tych skurczy ??
Ja co prawda jestem dopiero pod koniec 20 t.c. ale mam takie same objawy jak ty i moja lekarka powiedziała, że to źle, że za wczesnie jeszcze, żebym teraz odczuwała skurcze, że co innego w około 30 t.c. ale nie wczesniej. Jestem ciekawa co twój ginekolog na to powiedział ? Pozdr.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jestem w 26tyg ale jeszcze moge normalnie robic wiekszosc rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny. Ja tez jestem w 24mc.
![]() ![]() mam dla was swietna rade-jesli tylko macie możliwość i lekarz nie ma nic przeciwko chodzcie na basen. Ja jestem na nim co 2-3 dni i dzieki temu czuje sie lepiej. nie dość,ze mozna odreagować stres,odpreżyć sie to wzmocnic mięśnie i nie czuje sie juz taka ciezka! wystawczy 15-20min pływania z małymi przerwami, zeby nie przeciązyc organizmu.poza tym mam nadzieje,ze dzieki temu szybciej dojde do formy po porodzie. oczywiście kazdy organizm przyjmie to inaczej. na poczatku dziwnie bylo mi chodzic ze względu na moj brzuszek bo kazdy sie dziwnie patrzyl ale przeciez najwazniejsze jest zdrowie nie wspominając o samopoczuciu! Na kiedy macie wyznaczony termin porodu? mi wypada na 7 grudnia. juz sie nie moge doczekac. Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
chcialabym byc juz na tym etapie co wy,
pozdrawiam
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Głowa do góry Lexika! Przyjdzie i Twoj czas (a tak nawiasem mówiąc to ja chciałabym być juz pod koniec 9-go
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A u mnie podobnie, tylko lekarz co chwilę zmienia termin porodu ![]() Raz jest to 04-12, raz 08-12, raz 12-12 ![]() Ciekawe kiedy bedzie?? Do Gwiazdki chyba się pojawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Przede mną daleka droga...... Dopiero w styczniu będę po wszystkim. Zazdroszczę Wam , które jesteście już w 6 m-cu. Obecnie nie pracuję i strasznie się nudzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem teraz w 21 t.c. nie pracuję, siedze całymi dniami w domu sama i nudzi mi się potwornie. Ja dopiero pod koniec grudnia-24, spodziewam się rozwiązania.
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja też nie pracuje ale całe szczeście mam psa z którym wychodzę często na spacery i tak czas mija... sąsiadka mi mówi,że to dobrze ze siedze w domu a nie w pracy bo teraz jest czas wypoczynku przed tym co nadejdzie. ale bez przesady ile można wypoczywać! czasem mnie szlag trafia z nudów. Wymyślam co mogę aby zabić czas ale nie zawsze to jest takie proste. Mam czasem wrażenie, ze nie wykorzystuje tego okresu tak jak należy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I też mi mówią, że powinnam się cieszyc, że mam tyle wolnego i wypoczywac ile się da, bo jak maleństwo przyjdzie na świat to czasu na wypoczywanie nie bedzie.
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się ze zapomniały jak same były w ciązy.
![]() Czasem mnie strasznie denerwują takie "dobre rady" chociaż traktuje je z przymrużeniem oka bo wiem,ze chca dobrze. nie wiadomo jak my bedziemy sie zachowywać jak już bedziemy po. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
sylwi 2005 ja jestem dopiero w 14stym tygodniu jak jakos mi sie dluzy coraz to bardziej,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Lexika. mi dopiero teraz zaczyna sie dłużyć. Tak samo jak Ty nie mogłam doczekać sie brzuszka,zeby cały świat zobaczył, ze bede miała dzidzie. W końcu brzuszek sie pojawił i wiesz co Ci powiem- lepiej jest bez brzuszka. nie dość ze czuje sie mniej atrakcyjna to troszke mi przeszkadza w codziennych sytuacjach. Czasami szlag mnie trafia, ze kolejne ubranie jest za małe i musi lezec bezużytecznie w szafie a ja nie mam co na siebie włożyc- szczególnie wtedy gdy gdzies wychodze. Oczywiście miło jest czasem poglaskac sie po brzuszku i czuc jak bobas sie wierci ale bede szczesliwa jak juz bedzie po wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
sylwi 2005 wiesz na pewno masz racje i ja ci wierze,ale jakos to czekanie jest silniejsze ode mnie
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Oj jeśli chodzi o te humorki to ja mam je do dzisiaj i robie sie chyba coraz gorsza. jestem taka kaprysna ze az mi glupio.czesto zdarza mi sie poplakac i to najgorsze nie wiem z jakiego powodu. pociesza mnie fakt ze za jakis czas bedzie po wszystkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
ja na samym początku miałam twardniejący brzuch i nie pomogły leki (od lekarza!) i zaczęły sie bóle. Wylądowałam ze skurczami w szpitalu. Teraz muszę się oszczędzać i mało siedzieć aby nie nadwyrężać brzucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.