|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wypożyczenie sukni ślubnej
Hej dziewczyny. Od lutego rozpoczynam poszukiwanie sukni ślubnej, nastawiam się na wypożyczenie, jednak zastanawiam się jak to jest, czy są możliwe jakieś delikatne przeróbki, dopasowania do figury? Czy po prostu musi pasować taka jaką zmierzę? Jestem dość szczupłą osobą, jednak często mam problem z dopasowaniem ubrań w biuście. Podpowiedzcie dziewczyny jak to wygląda, bo nie wiem na co się nastawić. Mam wypatrzoną jedną wymarzoną sukienkę i boję się, że nie będzie pasowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wypożyczenie sukni ślubnej
Oczywiście, że wypożyczając suknie będzie ona przerabiana i dopasowywana do Twoje figury i wzrostu. Będzie tak samo przerabiana jak do kupna, tylko po prostu kulka dni po ślubie będziesz musiała ją zwrócić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Erudycja
|
jaki masz budżet? Rozumiem ze slub w tym roku?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tak, ślub w tym roku we wrzesniu, sukienka, ktore mam upatrzona (jeszcze nie mierzylam, wiec nie wiem jak w niej bede wygladac, ale bardzo mi sie podoba model) kosztuje 2300 za wypozyczenie i taki budzet mniej wiecej posiadam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja jestem wysoka 180 cm i też wypożyczyłam a w rzeczywistości uszyli dla mnie nową suknię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie myślałaś żeby uszyć suknię? Za tę cenę spokojnie znajdziesz coś dla siebie i co ważne - suknia będzie dopasowana dokładnie do Twoich rozmiarów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witaj ja w sobotę wybrałam suknie i właśnie będę wypożyczać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Erudycja
|
coz, ja kupilam "nówke" na wybredazy za 1100 zł :P 2300 to koszt nowej sukni, a u krawcowj za te pieniądze dostaniesz cuda wianki
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Koszt zakupu mojej sukni to 2600 więc wolałam wypożyczyć za 1100 :P. Były suknie nawet po 600 zł do wypożyczenia ale nie w moim guście
![]()
![]() |
#10 |
zielony stworek
|
Na 2300zł to kupisz nową suknię w salonie.
Jeśli jesteś osobą szczupłą to na Twoim miejscu kupiłabym suknię z wieszaka w salonie,na wyprzedaży,bo spokojnie w tym budżecie się zmieścisz,dopasują w cenie pod Ciebie i nie będziesz się martwić ewentualnymi zniszczeniami. Rozejrzyj się po salonach w Twojej okolicy,często na FB jest info o wyprzedaży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no właśnie chodzi o to, że upatrzyłam sobie sukienkę firmy z "wyższej półki" w takim samym salonie stąd koszt 2300zł za samo wypożyczenie, ale wiecie dziewczyny jak to jest....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja początkowo miałam zamiar wypożyczać, ale gdy okazało się, że większość cen wypożyczonych sukni waha się od 200-400 zł mnie od ceny nowej to sobie odpuściłam. Do tego to "odbierasz w piątek, oddajesz w poniedziałek" mnie przerażało. No i jako, że ślub miałam dopiero w październiku to mogłabym być nawet 2-3 jej "właścicielką" w tym samym roku.
![]() |
#13 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Czasem płaci się tylko za metkę. Idź, mierz suknie,może się okazać,że jeszcze w innej będziesz lepiej się czuła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tą wymarzoną widziałam tylko na zdjęciu, podobno w rzeczywistości wygląda równie pięknie, ale jestem gotowa na to, że może do mnie nie pasować i że w zupełnie innej sukience będę wyglądać dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jeśli interesuje Cię wypożyczenie to może skorzystaj z opcji wypożyczenia sukienki szytej na Ciebie. Ja taka właśnie będę miała za 1700 zł i tydzień po weselu oddaje ją i nie przejmuje się zniszczeniami, zabrudzeniami itd. Jeśli znajdziesz kompetentna krawcową to powinna uszyć Ci taka suknie jaka sobie wymarzyłaś
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja początkowo też chciałam wypożyczyć sukienkę (myślę, że to jest dobra opcja) chociaż ostatecznie kupiłam, bo trafiłam na wyprzedaż (cena zakupu taka sama jak wypożyczenia, a po wyprzedaży zmieniali kolekcję wiec nie mogłam jej wypozyczyć) gdyby nie to na pewno nie kupiłabym sukienki.
Prawda jest taka, że kupując suknie: -płacisz za nią więcej (przy braku wyprzedaży), - po zakupie wisi w domu 5 miesięcy lub więcej (chyba, że jest możliwość "przetrzymania" jej w salonie); - po ślubie nie masz co z nią zrobić, często jest tak, że sprzedajesz za 80% ceny a przy wypożyczeniu: idziesz,wybierasz, przerabiają Ci ją, zabierasz do domu, a po wszystkim oddajesz i masz kłopot z głowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Peyton22 witam ja juz tez pisałam odnosnie wypozyczenia za moja suknie chcieli najpierw 2 tys a potem 2500 ale naszczescie mam krawcowa widzialam i wymarzona moja w salonie i u niej w pracowni jest taka sama wiec warto bo zaplacilam za nia 1300zł po weselu sprzedam ja i bedzie dobrze...zawsze jest ryzyko wypozyczenia a tak to ani niebede sie martwic i nie wyrzuce kasy w bloto bo 2500 za jeden wieczor szkoda troche ... jak chcesz to numer do krawcowej zostawilam w watku wymarzona suknie slubna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Tez zamierzam wypożyczyć sukinę... Zwłaszcza z tego względu, żeby później oddać i mieć problem z głowy. Dobrze, że możliwe są drobne poprawki
![]() Wiecie może, gdzie w Białymstoku można znaleść coś fajnego ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
zatem u mnie dziewczyny sytuacja już sie wyklarowala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
I ile masz na zwrot sukni ?
Musisz uwijać się z plenerkiem ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
niestety tak, zwrot sukni we wtorek czyli tak standardowo, jak w większości salonów. Na tą chwilę myślimy o sesji plenerowej w dniu poprawin w miejscu gdzie będziemy mieli wesele, ponieważ jest to bardzo piękny obiekt, tylko pytanie czy pogoda tego dnia dopisze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Też już niedługo zacznę poszukiwania sukni...i czuję że będzie ciężko. Mam 165cm i rozmiar 36/38
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście wiem czego chcę, tylko boję się że w mojej okolicy tego nie znajdę i czekają mnie dłuższe wyprawy.
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
jeżeli masz upatrzony jakiś konkretny model to możesz podzwonić po salonach i popytać czy go mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Jest tak jak się bałam. W salonach wszystkie suknie są na mnie jakieś 10cm za długie, mierzyłem je na obcasach. A skracać oni nie chcą :/ bo zazwyczaj trzebaby uciąć to co najlepsze
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.