|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Eliminacje do mistrzostw świata w Dusseldorfie - ABSURD i NIEUCZCIWOŚĆ
Cześć, Dziewczyny! Zarejestrowałam się tutaj specjalnie, żeby podzielić się z Wami moimi smutnymi odkryciami co do ESTHETIC SHOW i polskich eliminacji do Mistrzostw Świata Makijażu w Dusseldorfie. Myślę, że jak najwięcej osób powinno się dowiedzieć, bo społeczne przyzwolenie na takie zachowania pogłębia tylko problem...
Nie jestem wizażystką, ale zachowanie organizatorów ESTHETIC SHOW i polskich eliminacji do Mistrzostw Świata w Dusseldorfie jest dla mnie tak NIEPROFESJONALNE i skandaliczne, że postanowiłam się tym podzielić. Otóż 22.10.15 organizatorzy na wszystkich oficjalnych fanpage’ach zaczęli promować makijaż niejakiej Joanny Stolar. Został on przedstawiony jako obłędny wzór i inspiracja dla pozostałych uczestniczek, autorce pogratulowano talentu i wyobraźni... Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jest również NADESŁANE ZGŁOSZENIE. W dodatku, wbrew regulaminowi, poddane obróbce… Pierwszy raz w zyciu spotkałam się z umieszczaniem i jawnym promowaniem jednej z prac konkursowych, jeszcze W TRAKCIE nadsyłania zgłoszeń. Nie znam się na konkursach wizażu, ale np. w konkursie fotograficznym coś takiego byłoby po prostu SKANDALEM. Zdziwiona absurdem sytuacji, zadałam w komentarzu nurtujące mnie pytania. Czy to oficjalne ogłoszenie jednej z finalistek? Czy nie jest to niesprawiedliwe, wobec innych uczestniczek? Zamieszczam screen komentarza, ponieważ niestety już po kilku minutach ZOSTAŁ ON USUNIĘTY, a ja zostałam ZBANOWANA na wydarzeniu oraz fp MAF. Napisałam do drugiego organizatora, Esthetic Show, z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. I nic, CISZA. Wystarczyło przecież napisać, że praca miała być tylko inspiracją, blablabla, Joanna jest albo nie jest finalistką, blabla – wiecie, typowa oficjalna odpowiedź. I byłoby po problemie. Wniosek jest dla mnie jeden - COŚ JEST NA RZECZY. Organizator jawnie faworyzuje i promuje jedną z uczestniczek… Wy się staracie, a organizator wybiera najlepszą pracę już tydzień przed zakończeniem zgłoszeń. Wiadomo, że ludzie z branży się znają, ale w tym wypadku to dość ciekawy zbieg okoliczności… otóż Joanna Stolar zna się z dyrektor kreatywną konkursu Moniką Fijewską, odpowiedzialną za marketing i PR. Czyżby to ta znajomość gwarantowała taką promocję i awans do mistrzostw? Publikuję to, bo zdenerwowało mnie podejście, że usunięcie komentarza i ban załatwiają sprawę. Przeczytajcie koniecznie to co w załącznikach. Ocenę pozostawiam Wam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Eliminacje do mistrzostw świata w Dusseldorfie - ABSURD i NIEUCZCIWOŚĆ
Masz 100% racji. Albo powinni pokazać wszystkie zgłoszenia, albo nie pokazać nikogo. Zadaje sobie pytanie - jak można przed zakończeniem naboru wogóle pokazywać prace. Dodatkowo raczej jury zwykle ocenia prace anonimowo. Finaliści mają tylko numerki. A tu wielkimi literami imię i nazwisko. A laureatka w znajomych, tak jak pokazałaś ma Panią Organizator. Wokół przebiegu tych mistrzostw słyszałam wiele kontrowersji - od organizacji do wyników. Jak w ogóle eliminacje mogą odbywać się podczas tak podrzędnej imprezy targowej jak Estetic Show? to kolejne pytanie. Jak można mówić tu o prestiżu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ten makijaż w załączniku jest koszmarny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To samo pomyślałam jak tylko go ujrzałam ![]() ![]() Zachowania organizatorów nie będę nawet komentować... ![]() Niestety w tych czasach większość konkursów, już na samym początku ogłoszenia lub nawet przed ma zwycięzcę, szkoda, że prawie wszytsko jest ustawiane. Ludzie, którzy mają prawdziwe talenty i umiejętności nie biorą udziału bo z góry wiedzą, że zwycięzca jest już wytypowany ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
To jest model, czy modelka? Mam wątpliwości.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam. Jedna z moich koleżanek bierze udział w tym żenującym konkursie. Bitwa na lajki..... Coś jest nie tak że jednej z uczestniczek przez kilka dni nie wpada żaden "lajk" a nagle w ciągu 1 dnia ponad 400!!!??? Jest to brak szacunku i poszanowania dla talentu oraz czasu innych uczestników.... Wybrane prace finałowe są beznadziejne, niedopracowane i po prostu "zwykłe" Jest dużo więcej prac które zasługują na przejście dalej. Z resztą, jeżeli przejdzie dalej praca "JOASI" to będzie to złamanie regulaminu (w regulaminie był zapis iż prace mają być nie przerobione - praca JOASI jest "podkoloryzowana". Nie biorę udziału w konkursie ale domyślam się że inne uczestniczki, które walczyły fair play, czują się pokrzywdzone. ŻENADA.............
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.