|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
basen a choroby kobiece
hej mam oytanie odnosnie chodzenia na basen,otoz 2 lata temu mialam nadzerke i to zaraz po przyjsciu z basenu nie wiem czy tam zlapalam jakas bakterie czy przez tabletki hormonalne ale jakos sie to zbieglo w tym samym czasie,teraz wyleczylam nadzerke bo tych 2 latach meczarni ale marzy mi sie pojscie na basen czy sa jakies zabezpieczenia zeby uniknac znowu jakies niemmilej bakteri czy wogole moge isc?wiem ze napewno omine szerokim lukiem dzakuzi papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: basen a choroby kobiece
Nadżerka nie powstaje z bakterii, to pewnego rodzaju "choroba", która powstaje nie wiadomo skąd. U wiekszości kobiet pojawia się nadżerka, jednak nie jest zaraźliwa
![]() Możesz spokojnie iść na basen, jednak nie jedynym ale najczęstszym zakażeniem jakiego, możesz spodziewać się po takim wyjściu jest grzybica.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no tak nadzerka jest choroba ale powstaje czesto na wskutek zakazenia jakas bakteria ktora wlasnie moglam zlapac na basenie nije wiedzialam o tym i sie rozwijal stan zapalny contez wyszlo na cytologi az wkoncu zrobila sie nadzerka tak przynajmniej tlumaczyl mi lekarz,kurcze mam basen pare metrow od domu a panicznie sie boje isc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
asienka- wg lekarzy nadżerkę ma 80% kobiet (w tym i ja) - i na basen chodzą (ja byłam przedwczoraj) - wiec moim zdaniem śmiało mozesz się kąpać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm no tak tyle ze ja przez ta cholerna nadzerke przeszlam koszmar a jak juz ja wyleczylam bo musialam nie chce znowu zlapac jakies infekcji i od owa to cholerstwo nic pijde do lekarza i dogadam sie co i jak,bo chce uniknac juz tych chorobsk okropnych a dziekuje ze odpowiedzialyscie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja akurat wybierałam sie na basen ale nici z niego. podejrzewam ze mam nie nadzerke a rzezaczke.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.