foto obraz na 20-stą rocznicę ślubu rodziców - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 10:56   #1
manieczka56
Przyczajenie

foto obraz na 20-stą rocznicę ślubu rodziców

Witam koleżanki

wielkimi krokami zbliża się rocznica ślubu moich rodziców i chociaż chciałabym dać im wycieczkę do jakiegoś egzotycznego kraju to mój budżet tego nie ogarnie i szukam czegoś tańszego.

Na pewno będzie jakaś kolacja i szampan ale chciałabym dać im też jakiś trwalszy prezent. Przekopałam fora i ze wszystkich pomysłów najbardziej przemawia do mnie fotoobraz (lub dwa) ze zdjęciem/zdjęciami rodziców z wakacji z zeszłego roku.

Dawał już ktoś może taki prezent rodzicom? Jak myślicie, spodoba się?
manieczka56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 17:58   #2
WhoRunTheWorld
Raczkowanie

Dot.: foto obraz na 20-stą rocznicę ślubu rodziców

Ja myślę, że zamiast ich zdjęcia powinnaś zrobić zdjęcie dzieci, małżonków dzieci i wnucząt Twoich rodziców. To na nich będą chcieli patrzeć a nie na siebie. A jeszcze jak mama źle wyjdzie i takie coś będzie musiała zawiesić na ścianę i patrzeć na to codziennie

Edytowane przez WhoRunTheWorld
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:01
WhoRunTheWorld jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 18:09   #3
_ema_
Zakorzenienie

Nie wiem do końca co masz na myśli pisząc fotoobraz, chodzi Ci o zdjęcie wywołane w dużym formacie oprawione w ramy, czy zdjęcie nadrukowane na płótnie czy jeszcze coś innego?

Jesli chodzi o te pierwsze, to sama obdarowałam kiedyś takim rodziców oraz robiłam takie na zamówienie (powiększenie starego, czarnobiałego zdjęcia slubnego do formatu A3). Obdarowani byli zadowoleni, zwłaszcza jesli nie posiadali wczesniej takiego typowego portretu ślubnego, a tylko małe pamiątkowe fotki, więc jak najbardziej polecam taki prezent
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 20:09   #4
Precious things
Rozeznanie

Ja i rodzice na 50-tą rocznicę ślubu dziadków zrobiliśmy tak : Znaleźliśmy jakieś zdjęcie pary młodej ( chyba z katalogu sukni ślubnych czy czegoś takiego ), wycieliśmy głowy, i na ich miejsce wstawiliśmy głowy dziadków ( aktualne, z tamtejszych lat ) , a obok był wiersz, o tym jak się dziadkowie poznali i ichsze perypetie. Poźniej na obiedzie mama czytała ten wiersz i obydwoje się popłakali ze wzruszenia, więc myślę że im się podobało.
Na 60 - tą rocznicę dostali ( tym razem już nie od nas ) duże zdjęcie swojego zdjęcia ślubnego oprawione w ramy. Też im się bardzo podobało, bo nie mieli dużego.
Jeśli o kolaż chodzi to proponuję zrobić coś takiego samemu ( zresztą , ja bym duże zdjęcie też sama oprawiła i zrezygnowała z foto obrazu ) - kupić dużą antyramę, dać tło , wywołać kilka - kilkanaście zdjęć ( żeby mieć z czego wybierać ) rodziców i nakleić na tło ( np. kilka jak są razem, kilka mamy solo, kilka taty solo ), dać na to ramki np. z kolorowego papieru ( polecam jeden kolor, raczej stonowany ) + np. sznurek czy jakąś tasiemkę nakleić gdzieniegdzie i voila .
Ja wolę rzeczy własnoręcznie zrobione ( na ile zdolności mi pozwalają ) . Tych wszystkich foto - kubków, poduszek, kalendarzy itp. nie trawię.
Odpowiadając na pytanie - uważam, że Twója idea jest ok.

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 07:29   #5
manieczka56
Przyczajenie

WhoRunTheWorld: dobry pomysł z tym żeby to było zdjęcie rodziny, dzięki

mówiąc o foto obrazie myślałam o nadrukowaniu zdjęcia na płótno, coś w tym stylu:
http://www.designdecor.pl/obraz--47113206?id_kat_s=17
w budżecie się mieszczę, a mama coś wspominała o zawieszeniu jakiegoś obrazu u siebie w salonie (niedawno remontowany) i stąd drążę ten temat żeby to było coś bardziej osobistego
manieczka56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:33   #6
crippled
Wtajemniczenie

Ja kupiłabym bilet do teatru / opery itp zamiast zdjęcia
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 13:48   #7
galaksy
Raczkowanie

Ja dałam swoim rodzicom błogosławieństwo od Papieża i to ich totalnie zaskoczyło i zachwyciło. Każdy musi sam rozważyć, co dla jego najbliższych może być ważne.
galaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości