|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Shan Guisinger - przyczyny anoreksji
Hej,
Przez ostatnie dni tłumaczyłam badania Shan Guisinger - doktora psychologii klinicznej z 25-letnim doświadczeniem i publikacjami w "American Psychologist" czy "Psychological Review". Jako, że jeden z artykułów jej autorstwa został napisany lekko i przyjemnie (czyt. bez zyliarda naukowych słów i nieskończonych odniesień do historii psychologii), a może wiele spraw rozjaśnić, postanowiłam go przetłumaczyć i udostępnić tu: c h o m i k u j.pl /fitinyourarms/ Dokumenty (oczywiście adres bez spacji). Tl;dr: anoreksja ma zupełnie inne przyczyny, niż powszechnie się uważa. Dla anglojęzycznych strona S. Guisinger: http://www.shanguisinger.org/ - referencje, badania, bardziej naukowe artykuły mam nadzieję, że ten artykuł okaże się w jakikolwiek sposób pomocny dla którejkolwiek z Was - tak jak był dla mnie. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shan Guisinger - przyczyny anoreksji
Jestem bardzo ciekawa, ale za nic w świecie nie chce mi się otworzyć :/
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Shan Guisinger - przyczyny anoreksji
Już wrzuciłam w formacie .doc
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.