|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomoc od kogoś znającego się w temacie komputerów :)
Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomóc rozwiązać zagadkę która z baterii jest lepsza:
A) 2-komorowa, 5136 mAh, Li-Polymer B) 4-komorowa ,2600 mAh, Li-Jonowa chcę kupić netbooka, jednak nie wiem z którą baterią netbook byłby lepszy. ![]() Czy któraś z Was byłaby w stanie mi jakoś sensownie doradzić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc od kogoś znającego się w temacie komputerów :)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() A właściwie, to może wrzuce dwa netbooki nad którymi się zastanawiam. Nie mam pojęcia, który wybrać ![]() http://www.x-kom.pl/p/120260-noteboo...-500-win8.html http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/63155-acer-aspire-one-756-877b2kk-nu-sgyep-003-intel-877-11-6-4gb-500gb-int-noodd-w7h.html pomocy ![]() Edytowane przez Powerpuff_Girl Czas edycji: 2013-02-10 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Raczej ASUS
![]()
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-02-10 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cężko jest cokolwiek sensownego znaleźć.
Pierwotnie szukałam czegoś z matową matrycą, ale takich komputerów jest bardzo mało. Dodatkowo nie wiem czy dobrze robię, ale sugeruję się przekątną ekranu, pamięcią RAM, procesorem i baterią. No i oczywiście ceną, myślę że do 1600 zł dużego wyboru nie mam. Nie chciałabym żałować po zakupie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z tych dwóch ja bym skłaniała się ku Acerowi - z tego co wiem Acer i Samsung mają najmniej zwrotów na serwis. Wydaje mi się też, że słabszego procesora nie zauważysz, tym bardziej, ze oba mają dość pokaźną pamięć. Przypuszczam, ze nie bedziesz na nim grać, ani obrabiać grafiki.
Bateria: na pewno litowo-polimerowa. Z matową matrycą może być problem. Kupowałam ostatnio laptopa, chciałam z matową matrycą. Okazało się, ze niestety, matowych jest mało, więc jeśli ma się jakieś wymagania poza matem, to raczej trzeba się z nim pożegnać i dopisać na ostatnim miejscu na liście. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze wszyscy z uporem maniaka robią się na Apple - nie ważne, że niektóre rozwiązania są wyjątkowo durne jak błyszczący plastik czy matryca - widać na tym każdą rysę, odbity palec, oraz nitki na swetrze jak w lustrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Matowe matryce znajdziesz w mniejszych i troszkę starszych netbookach.
Ja kupiłam 2 miesiące temu ten model: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...w7s.bhtml#opis Ma troszkę słabsze parametry ale ma dwurdzeniowy procesor.Nie wiem w jaki sposób będziesz go użytkowała,na uczelni moim zdaniem lepiej sprawdza się 10. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zajmuje się m.in. informatyką i grafiką więc wypowiem się w temacie
![]() ![]() Edytowane przez wyzusia1986 Czas edycji: 2013-02-10 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.