Pomoc od kogoś znającego się w temacie komputerów :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 19:51   #1
Powerpuff_Girl
Raczkowanie

Pomoc od kogoś znającego się w temacie komputerów :)

Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomóc rozwiązać zagadkę która z baterii jest lepsza:
A) 2-komorowa, 5136 mAh, Li-Polymer
B) 4-komorowa ,2600 mAh, Li-Jonowa

chcę kupić netbooka, jednak nie wiem z którą baterią netbook byłby lepszy.

Czy któraś z Was byłaby w stanie mi jakoś sensownie doradzić ?
Powerpuff_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 20:40   #2
Angel_00
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc od kogoś znającego się w temacie komputerów :)

Cytat:
Napisane przez Powerpuff_Girl Pokaż wiadomość
Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomóc rozwiązać zagadkę która z baterii jest lepsza:
A) 2-komorowa, 5136 mAh, Li-Polymer
B) 4-komorowa ,2600 mAh, Li-Jonowa

chcę kupić netbooka, jednak nie wiem z którą baterią netbook byłby lepszy.

Czy któraś z Was byłaby w stanie mi jakoś sensownie doradzić ?
Zdaniem mojego męża wersja A

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:13   #3
Powerpuff_Girl
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź
A właściwie, to może wrzuce dwa netbooki nad którymi się zastanawiam. Nie mam pojęcia, który wybrać
http://www.x-kom.pl/p/120260-noteboo...-500-win8.html
http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/63155-acer-aspire-one-756-877b2kk-nu-sgyep-003-intel-877-11-6-4gb-500gb-int-noodd-w7h.html

pomocy

Edytowane przez Powerpuff_Girl
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:30
Stary 2013-02-10, 21:33   #4
Angel_00
Zakorzenienie

Raczej ASUS tyle, że Windows 8 jest średni...ale to kwestia gustu.

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:37
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:34   #5
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Powerpuff_Girl Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
A właściwie, to może wrzuce dwa netbooki nad którymi się zastanawiam. Nie mam pojęcia, który wybrać
http://www.x-kom.pl/p/120260-noteboo...-500-win8.html
http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/63155-acer-aspire-one-756-877b2kk-nu-sgyep-003-intel-877-11-6-4gb-500gb-int-noodd-w7h.html

pomocy
Ja bym w ogóle szukała dalej...oba mają błyszczącą, koszmarną matrycę. Z dwojga złego Asus lepszy, ale znów ma wbudowanego Windowsa 8 (a ten drugi ma 7), więc kaszana
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:52   #6
Powerpuff_Girl
Raczkowanie

Cężko jest cokolwiek sensownego znaleźć.
Pierwotnie szukałam czegoś z matową matrycą, ale takich komputerów jest bardzo mało.
Dodatkowo nie wiem czy dobrze robię, ale sugeruję się przekątną ekranu, pamięcią RAM, procesorem i baterią. No i oczywiście ceną, myślę że do 1600 zł dużego wyboru nie mam.
Nie chciałabym żałować po zakupie...
Stary 2013-02-10, 22:51   #7
Aimee_J
Zakorzenienie

Z tych dwóch ja bym skłaniała się ku Acerowi - z tego co wiem Acer i Samsung mają najmniej zwrotów na serwis. Wydaje mi się też, że słabszego procesora nie zauważysz, tym bardziej, ze oba mają dość pokaźną pamięć. Przypuszczam, ze nie bedziesz na nim grać, ani obrabiać grafiki.

Bateria: na pewno litowo-polimerowa.

Z matową matrycą może być problem. Kupowałam ostatnio laptopa, chciałam z matową matrycą. Okazało się, ze niestety, matowych jest mało, więc jeśli ma się jakieś wymagania poza matem, to raczej trzeba się z nim pożegnać i dopisać na ostatnim miejscu na liście.
Nie mogę się oprzeć wrażeniu, ze wszyscy z uporem maniaka robią się na Apple - nie ważne, że niektóre rozwiązania są wyjątkowo durne jak błyszczący plastik czy matryca - widać na tym każdą rysę, odbity palec, oraz nitki na swetrze jak w lustrze
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 22:55   #8
kokosowa_nutella
Raczkowanie

Matowe matryce znajdziesz w mniejszych i troszkę starszych netbookach.
Ja kupiłam 2 miesiące temu ten model:
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...w7s.bhtml#opis
Ma troszkę słabsze parametry ale ma dwurdzeniowy procesor.Nie wiem w jaki sposób będziesz go użytkowała,na uczelni moim zdaniem lepiej sprawdza się 10.
Stary 2013-02-10, 23:00   #9
wyzusia1986
Raczkowanie

Zajmuje się m.in. informatyką i grafiką więc wypowiem się w temacie Rok temu podczas wyboru laptopa miałam ten sam problem, zastanawiałam sie nad Asusem i Acerem. Zdecydowałam się na Asusa ponieważ sprzęt tej firmy uchodzi za lepszy i mniej awaryjny. Acery należą do jednych z najbardziej zawodnych laptopów więc nie chciałam ryzykować mimo, że znajomy informatyk polecał mi Acera. Używam laptopa przez kilkanaście godzin dziennie w pracy, co doprowadziło do całkowitego wyładowania baterii, przez co obecnie laptop działa tylko na zasilaniu. Mam matrycę 17,3, na dużo mniejszych laptopach nie potrafię pracować. Oprócz szybkiego wyczerpania baterii nie miałam z nim żadnych problemów. Kupowałam w sklepie x-komp T.G, którego nie polecam. Nie ma możliwości zobaczenia laptopa na żywo, a zakup kota w worku w takim przypadku jest dla mnie paranoją, mało profesjonalna obsługa, traktująca klienta przedmiotowo, dla której najważniejsza jest kasa z transakcji :/ W tym przypadku skłaniam się przy Asusie, ale decyzja należy do Ciebie. Weź również pod uwagę, że cena tego laptopa jak na jego bardzo małe rozmiary jest stosunkowo wysoka. Nie każdemu potrzebny jest laptop, którego możliwości i parametrów nigdy nie wykorzysta nawet w połowie, a za który słono zapłaci. Do 1600 można kupić wiele dobrych, mniejszych laptopów, dlatego polecam na spokojnie pooglądać i nie spieszyć się z wyborem

Edytowane przez wyzusia1986
Czas edycji: 2013-02-10 o 23:48
wyzusia1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości