|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pomocy... dokad jechac na wakacje?
Potrzebuje pomocy… zawsze jak mam podjac jakas decyzje to zajmuje mi to wieki, a teraz jest dobry czas na rezerwowanie wakacji i musze w koncu zdecydowac.
Ogolnie lubimy po prostu odpoczywac w duzych hotelach AI z ladna plaza i gdzie sa fajne animmacje, ale tez zawsze staramy sie cos zobaczyc. Nie tyle zalezy mi na zwiedzaniu zabytkow, co na ciekawych miejscach i krajobrazach i atrakcjach typu aquapark czy jeepy. Chcialabym pojechac w dwa miejsca 4+10 dni. Mam do dyzpozycji dwa tygodnie na przelomie sierpnia i wrzesnia. Po przwertowaniu calej siatki poloczen lotniczych doszlam do kilku opcji: 1) Mediolan (jezioro COMO/GARDA) + Teneryfa albo Gran Canaria 2) Mediolan (jezioro COMO/GARDA) + Ibiza 3) Mediolan (jezioro COMO/GARDA) + Zante 4) Santorini + Kreta 5) Okolice Lizbony + Ibiza 6) Sycylia + Ibiza Co wybrac?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy... dokad jechac na wakacje?
Wow, ciekawe plany...ciężko wybrać jedną rzecz, wszystkie ja to bym chciała od razu i naraz zobaczyć
![]() Byłam nad Como Lake - na pewno nie będziesz żałować - cudowne miejsce!!! Garda tez jest piękna, ale taka bardziej do plażowania i kąpania ![]() Mediolan ma swój klimat, ale nie powala na kolana, byłam też w Bergamo - niedaleko Mediolanu- absolutnie urocze, typowo z włoskim klimatem miasteczko warto zobaczyć ![]() a reszta nie wiem, nie byłam ![]() Edytowane przez Cashmeere Czas edycji: 2013-01-13 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja bym wybrala 5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nad jeziorem Garda (od strony wschodnio-południowej) jestem często, ale mam wrażenie, że to raczej idealne miejse campingowe... Być może nie zwracałam szczególnej uwagi na hotele, ale jakoś nie kojarzę tam takich miejsc... Raczej małe hoteliki lub pensjonaty, no i głównie campingi.
Strona północno-zachodnia jeziora ma stromą linię brzegową i być może tam jest bardziej rozwinięty biznes typowo hotelowy. Wszędzie pełno jest uroczych zakątków ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
a może Maroko na własną rękę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja bylam w Maroku 3 razy sama= podobalo mi sie
ale Sycylia jest lepsza!!!
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja bym wybrała chyba którąś opcję z Mediolanem. Jest zdecydowanie bliżej niż Santorini czy Lizbona, więc lepiej spożytkujesz tak krótki czas
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
W Mediolanie to zwiedzania jest na jeden dzień, max dwa
![]() ![]() Ładne miasto, ale nie padłam na kolana niestety, byłam 3 dni, trzeciego już nie było co oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
dzieki za rady, chyba zdecydujemy sie na Portugalie (Lizbona + Algarve, 4 dni), a potem Ibiza. Teraz probuje to jakos zorganizowac i ciezko mi znalesc fajny hotel na Ibizie, ale bede szukac. Z Londynu jest blisko, ok 2.5 godz lotu.
Szkoda mi troche Santorini + Kreta i pozostalych miejsc, ale moze za rok. Tyle jest do zobaczenia, a do tego teraz taki natlok informacji w necie, ze mozna zwariowac z nadmairu ![]() Poki co w sobote wyruszam do Mexyku.
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Kurczę... zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.