Kosmiczne ceny perfum w Polsce - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 06:16   #1
Ibermaxx
BAN stały

GG do Ibermaxx Send a message via Skype™ to Ibermaxx

Kosmiczne ceny perfum w Polsce

Czy jeszcze ktoś przy zdrowych zmysłach kupuje perfumy w Polsce?
Kosztują dokładnie dwa razy tyle ile w zachodnich krajach. Nie rozumiem jak te sklepy egzystują. Ale my Polacy lubimy przepłacać i być nabijani w butelkę...
Ibermaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 07:19   #2
vesenka
Zakorzenienie

Dot.: Kosmiczne ceny perfum w Polsce

Cytat:
Napisane przez Ibermaxx Pokaż wiadomość
Kosztują dokładnie dwa razy tyle ile w zachodnich krajach. Nie rozumiem jak te sklepy egzystują. Ale my Polacy lubimy przepłacać i być nabijani w butelkę...

Mam wrażenie,że coś Ci się pomyliło. Jakie dwa razy tyle?
Prosty przykład:
niemiecki Douglas-Coco Mademoiselle EDP 35ml-cena 53 Euro. 1Euro=4,51PLN ; 53x4,51=239,03 PLN. Nie wiem jakie jest Twoje pojęcie o cenach w Polsce, ale ja się jeszcze nie spotkałam z 35ml Coco M. po 478,06PLN.
Przykład2:
Noa 30ml-Douglas Niemcy-35EUR=157,85PLN (kurs euro z wczoraj)
Douglas Polska-ok. 150PLN.
Gdy euro kosztowało trzy zł z hakiem to w innych europejskich krajach faktycznie było taniej. Ale teraz nie widzę specjalnej różnicy. A już na pewno nie dwukrotnej.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-02-04 o 07:31
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 09:50   #3
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Ibermaxx Pokaż wiadomość

No z rok temu to była prawda...teraz już nie...niestety. Nawet Niszówki są tańsze w Quality niż na stronach producenta ...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 09:56   #4
laurencja
Raczkowanie

a co ludzie z polski maja jezdzic za granice specialnie po perfumy? to dopiero sie nie kalkuluje
laurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 10:18   #5
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez laurencja Pokaż wiadomość
a co ludzie z polski maja jezdzic za granice specialnie po perfumy? to dopiero sie nie kalkuluje
no jeździś nie koniecznie,przeciez sklepy zwykle wysylają.....
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:36   #6
martwa papuga
Zakorzenienie

"W zachodnich krajach" to trochę na wyrost powiedziane, ale fakt, że w USA perfumy są wciąż tańsze niż u nas - nawet mimo tego, że przez ostatnie pół roku dolar wzrósł niemal o 100%.
O relatywnej cenie, w stosunku do średniej wys. pensji, faktycznie nawet szkoda gadać.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:59   #7
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

a w moim "zachodnim kraju" perfumy sa drozsze nizli w Polsce

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 14:13   #8
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Ja doszukiwałabym się większej rozbieżności cenowej niekoniecznie między Polską a 'zagramanicą'. Raczej między cenami w sklepach internetowych ( tu niezależnie, czy to perfumeria.pl czy inne Fragrantexy ) a cenami w sklepach stacjonarnych. Zaczęłam swoją przygodę perfumową w internecie. Znałam tylko 'internetowe' ceny, ja biedna naiwna. I wycieczka do perfumerii stacjonarnej okazała się niemiłym zaskoczeniem. Myślę, ze wycieczka z zagranicznej stacjonarnej perfumerii do polskiej nie spowodowałaby tak ciężkiego urazu
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:34   #9
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Mysle ze nie mozna generalizowac. Niektore perfumy maja ceny bardzo podobne do polskich , ale sa tez takie które są o wiele tańsze. Mieszkam w Anglii i ostatnio widzialam np. YSL Baby Doll 50ml za 50zl (ceny przeliczone z funtów), Anais Anais 30ml (45zl), Elizabeth Arden - rozne zapachy m.in zielona herbata 30ml (25zl), Armani Code 30ml (125zl) czy tez jablko Niny Ricci 30ml (75zl). Z zestawów świątecznych przecenionych wciąż można kupić Angel (25ml +5ml+balsam 30ml) za 150zł, Dior Addict (50ml plus 2 balsamy po 50ml ) tez 150ml czy chociazby Code (30ml i 2 balsamy po 50ml) za 105zl.
Za to w Polsce kupiłam sobie tester Miss Dior Cherie 100ml za okolo 25% niższą cenę niż musiałabym zapłacić w Anglii oraz lekko używaną Lolitę 50ml za 75zl... Akurat w tych dwoch przypadkach zakupy cenowo okazaly sie bardziej korzystne w Polsce!
Oczywiscie wszystko zalezy od zapachu, perfumerii a takze od przecen.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:34   #10
ropuszka
Zakorzenienie

Jeszcze jestem przy zdrowych zmyslach, a przynajmniej nikt mnie do psychiatryka nie probowal jeszcze wsadzic I kupuje perfumy w polskich perfumeriach. Chociaz przyznaje, ze jest to dosc droga zabawa, zwlaszcza, jak ktos kupuje tego duzo. Ja po prostu sie czasem boje allegro i tych internetowych perfumerii, nie tylko oryginalnosci, ale i swiezosci perfum. Ostatnio jednak coraz mniej wydaje na perfumy z Sephory, ktore spokojnie mozna kupic duzo taniej w rossmanie czy super-pharm. Wole niszowe perfumy i te to dopiero kosztuja sporo, jesli wziac pod uwage, ze po prostu nie ma gdzie ich kupic tanio. Ale to chyba wlasnie tak jest - perfumy sa dobrem luksusowym i o to tez chodzi, zeby na nie wydac, chociaz osobiscie wolalabym, zeby byly tansze
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 15:57   #11
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Jeszcze jestem przy zdrowych zmyslach, a przynajmniej nikt mnie do psychiatryka nie probowal jeszcze wsadzic I kupuje perfumy w polskich perfumeriach. Chociaz przyznaje, ze jest to dosc droga zabawa, zwlaszcza, jak ktos kupuje tego duzo. Ja po prostu sie czasem boje allegro i tych internetowych perfumerii, nie tylko oryginalnosci, ale i swiezosci perfum. Ostatnio jednak coraz mniej wydaje na perfumy z Sephory, ktore spokojnie mozna kupic duzo taniej w rossmanie czy super-pharm. Wole niszowe perfumy i te to dopiero kosztuja sporo, jesli wziac pod uwage, ze po prostu nie ma gdzie ich kupic tanio. Ale to chyba wlasnie tak jest - perfumy sa dobrem luksusowym i o to tez chodzi, zeby na nie wydac, chociaz osobiscie wolalabym, zeby byly tansze
Prawda! Ja tez pilnie sledzę gazetki Super Pharm oraz wątki na wizazu dotyczące promocji. W razie czego jeden sms do kolezanki w Polsce i perfumy będą moje;-) Jestem naprawdę pod wrażeniem niektóych promocji cenowych w wymienionych przez Ciebie drogeriach.
Niszowki rzeczywiscie są drogie, ale na tym też polega ich urok. Gdyby były tanie,to każdy by je mógł kupić i już nie byłyby niszowe!
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 16:57   #12
fiolka85
Wtajemniczenie

Witam wszystkich.
czy w USA faktycznie są niższe ceny niż Polsce? czy może bardziej opłaca się kupować na strefie bezcłowej na lotnisku?
Mam ochotę na nowe perfumy max mara kashmina touch i nie wiem czy nie warto poczekać parę tygodni aż będę miała możliwość zakupu ich w USA.
Co o tym myślicie?
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:11   #13
Jose Cuervo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Ja doszukiwałabym się większej rozbieżności cenowej niekoniecznie między Polską a 'zagramanicą'. Raczej między cenami w sklepach internetowych ( tu niezależnie, czy to perfumeria.pl czy inne Fragrantexy ) a cenami w sklepach stacjonarnych. Zaczęłam swoją przygodę perfumową w internecie. Znałam tylko 'internetowe' ceny, ja biedna naiwna. I wycieczka do perfumerii stacjonarnej okazała się niemiłym zaskoczeniem. Myślę, ze wycieczka z zagranicznej stacjonarnej perfumerii do polskiej nie spowodowałaby tak ciężkiego urazu
Martwa papuga :
W Hameryce nie maja 22% podatku Vat. W stacjonarnych perfumeriach nie jest wcale tanio / po doliczeniu podatku stanowego /.

Vesenka:
Towar jest wart tyle , ile gotow jest zaplacic klient. Stad juz prosta droga do serwisow aukcyjnych , gdzie produkty sa o 40-50 % tansze niz np. w Douglasie.
Przy obecnym kursie zlotowki , jestem pelen podziwu dla sprzedajacych na Alledrogo / oczywiscie mam na mysli tych uczciwych , handlujacych oryginalami i wyst paragony /.Ich przecietny zysk brutto , to ok. 20-25 pln / szt. . Prawde mowiac niewiele , uwzgledniajac Zus , podatek i inne koszty.

Anna Antonina:
Czy zawsze otrzymywalas wraz z przesylka dowod zakupu / rachunek , paragon/ ? Ceny w niektorych sklepach internetowych , sa tak niskie , ze czasami mysle , iz wiekszosc dziala w "szarej strefie".
Jose Cuervo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 07:30   #14
Ibermaxx
BAN stały

GG do Ibermaxx Send a message via Skype™ to Ibermaxx
Dlaczego w Polsce są tak drogie perfumy?

Czy któraś z was może mi powiedzieć (napisać) dlaczego w Polsce są tak szalenie drogie perfumy. Nie rozumiem jak, i z czego żyją te sklepy. Kto przy zdrowych zmysłach kupuje cokolwiek?
Kosztują dokładnie 40,50 % więcej niż w zachodnich krajach....
Pozdrawiam
Ibermaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 07:47   #15
vesenka
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego w Polsce są tak drogie perfumy?

Przy obecnych kursach walut wcale nie są droższe.

Możesz mi wyjaśnić po co dublujesz swoje własne wątki? Nie pamiętasz,że niedawno był przez Ciebie założony właściwie identyczny?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=ceny
Tam już chyba wszystko zostało powiedziane. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam ochoty się powtarzać. Będziesz tak długo dublować wątki, aż ktoś Ci przytaknie? Przykro mi,że muszę być niemiła, ale wkurza mnie takie zachowanie.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-04-17 o 07:52
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 10:40   #16
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Przy obecnych kursach walut wcale nie są droższe.

Możesz mi wyjaśnić po co dublujesz swoje własne wątki? Nie pamiętasz,że niedawno był przez Ciebie założony właściwie identyczny?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=ceny
Tam już chyba wszystko zostało powiedziane. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam ochoty się powtarzać. Będziesz tak długo dublować wątki, aż ktoś Ci przytaknie? Przykro mi,że muszę być niemiła, ale wkurza mnie takie zachowanie.
A moim zdaniem chodzi po prostu o reklamę strony z podpisu.....
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 11:30   #17
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem chodzi po prostu o reklamę strony z podpisu.....
Chyba tak...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości