Najbardziej opłacalny zawód dla kobiety? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-11, 19:32   #1
gabrielaaa
Raczkowanie

Question

Najbardziej opłacalny zawód dla kobiety?

Tak jak w tytule
gabrielaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 19:37   #2
nri
Zadomowienie

Dot.: Najbardziej opłacalny zawód dla kobiety?

informatyk - programista, grafik 3D ew. administrator sieci
Stary 2008-08-12, 10:24   #3
radix
Raczkowanie

GG do radix

prezes ) najlepiej S.A.
radix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:28   #4
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabrielaaa Pokaż wiadomość
Tak jak w tytule
czekam na pomysły - też jestem, ciekawa
Stary 2008-08-12, 10:30   #5
tatlinka
BAN stały

hmmm wydaje mi sie ze prostytucja jest jednym z najlepszych platnych zawodow , nie potrzebujesz miec nawet skonczonej szkoly ... ale jest najbardziej upokazajacym i ponizajacym zawodem .
tatlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:35   #6
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tatlinka Pokaż wiadomość
hmmm wydaje mi sie ze prostytucja jest jednym z najlepszych platnych zawodow , nie potrzebujesz miec nawet skonczonej szkoly ... ale jest najbardziej upokazajacym i ponizajacym zawodem .
chyba taka kiedy to prostytutka ywbiera klienta i jest jego dama do towarzystwa a nie zwykla pania na numerek.

jesli to pierwsze to owszem na zachodzie ,wschodzie taka kobieta zarabia duzo ale musi miec tez cos do powiedzenia,wyksztalcenie ,jezyki.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 10:46   #7
tatlinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
chyba taka kiedy to prostytutka ywbiera klienta i jest jego dama do towarzystwa a nie zwykla pania na numerek.

jesli to pierwsze to owszem na zachodzie ,wschodzie taka kobieta zarabia duzo ale musi miec tez cos do powiedzenia,wyksztalcenie ,jezyki.
Tak mialam na mysli prostytucje za granica np w Niemczech dobrze platna praca, legalna, nie koniecznie pozrzebujesz umiec jezyk , bo uwazam ze do tej pracy ona uzywa innej czesci ciala, nie musi przy niej rozmawiac.Ja nie powiedzilam ze ta praca jest latwa, to klient ja wybiera. Ta praca bardzo poniza kobiete...ja pisalam tutaj o zarobkach bo chcac nie chcac jeden klient dziennie daje jej tyle ,ile normalny przecietny czlowiek zarabia tutaj przez 8 godzin normalnej pracy. A dama do towazystwa to jakas moze roznica , chyba tylko w nazwie ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 18:15   #8
CAPOMAN
Raczkowanie

Cytat:
A dama do towazystwa to jakas moze roznica , chyba tylko w nazwie ...

W kosztach moja droga ...w kosztach
CAPOMAN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 18:30   #9
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mialam na mysli prostytucje za granica np w Niemczech dobrze platna praca, legalna, nie koniecznie pozrzebujesz umiec jezyk , bo uwazam ze do tej pracy ona uzywa innej czesci ciala, nie musi przy niej rozmawiac.Ja nie powiedzilam ze ta praca jest latwa, to klient ja wybiera. Ta praca bardzo poniza kobiete...ja pisalam tutaj o zarobkach bo chcac nie chcac jeden klient dziennie daje jej tyle ,ile normalny przecietny czlowiek zarabia tutaj przez 8 godzin normalnej pracy. A dama do towazystwa to jakas moze roznica , chyba tylko w nazwie ...
a ja mialam na mysli kobieta cos jak w preety woman ktora oprocz seksu jest z tym facetem na codzien ,podrozuje znim chodzi na imprezy.czesto takie panie same wybieraja klientow a oni o nie zabiegaja.

Prostytutka pracujaca w burdelu to zdecydowanie inna prostytucja.

Stary 2008-08-12, 18:58   #10
szugarbejb
Zakorzenienie

Żona BARDZO bogatego męża

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 19:08   #11
madzioszka84
Raczkowanie

Czytałam kiedyś artykuł o sponsoringu - to taka "mała prostytucja". Kobiety są paniami do towarzystwa obleśnych panów. Ów pan kupuje jej prezenty zabiera na spotkania chwali się nią płaci jej za spędzony wspólnie czas...a w domu często zostawia żonę i dzieci.

Jestem przeciwna takiej formie zarabiania pieniędzy - choć pieniądze ponoć niezłe
madzioszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 20:13   #12
tatlinka
BAN stały

ja rozumie co macie na mysl , dla mnie to i tak sprzedawanie siebie ,i napewno nie jedna z tych dam do towazystko miomo wszystko sypia z klientem...... czytalam artykul na ten temat , ale nie przekonuje mnie to w 100 %
Stary 2008-08-12, 20:45   #13
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka

prawnik
ostatnio pani prawnik za prosta sprawe za ktora mozna bez procesu dostac 20 tys zł zazyczyła sobie 12tysiecy...
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 09:20   #14
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
ja rozumie co macie na mysl , dla mnie to i tak sprzedawanie siebie ,i napewno nie jedna z tych dam do towazystko miomo wszystko sypia z klientem...... czytalam artykul na ten temat , ale nie przekonuje mnie to w 100 %
a ktos napisal ze nie sypia ? ale jednka jest roznica byc zwykla dz#@$ pracujaca w burdelu a prostytutka obracajaca sie w wyzszych sferach.

Stary 2008-08-13, 14:01   #15
msroczka
Raczkowanie

Ja pracuje jako nauczyciel języka obcego no i na zarobki nie narzekam.
msroczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 14:09   #16
tatlinka
BAN stały

Wink Dot.: Najbardziej opłacalny zawód dla kobiety?

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
a ktos napisal ze nie sypia ? ale jednka jest roznica byc zwykla dz#@$ pracujaca w burdelu a prostytutka obracajaca sie w wyzszych sferach.

chyba chcialas napisac: prostytutka pracujaca w burdelu a prostytutka obracajaca ie w wyzszych sferach.
Te kobiety nic Ci nie zrobily wiec nie obrazaj ich ... sa juz wystrczajaco upokozone i ponizone przez innych. technicznie sie ta praca niczym nie rozni. pozdrawiam
Stary 2008-08-13, 15:28   #17
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eve_malutka Pokaż wiadomość
prawnik
ostatnio pani prawnik za prosta sprawe za ktora mozna bez procesu dostac 20 tys zł zazyczyła sobie 12tysiecy...

Wiesz też tak myślałam, ale to nie całkiem jest tak łatwo - pomyśl ze ta kobieta studiowała w stresie 5 lat, następnie odbyła nie mniej stresująca aplikacje 3,5 roku - a przez ten czas jej płodne lata uciekały, aktualnie pracuje w stresie i pod presja, nie mając często czasu dla najbiższych, a ustawiona bedzie w najlepszym razie po trzydziestce, (licząc iż nie miala, zadnych poslizgów czasowych po drodze) mając wyjęte 10 lat z życiorysu... cóż nie wiem czy to wymarzony zawód dla kobiet
Stary 2008-08-15, 19:06   #18
maiwa
BAN stały

GG do maiwa

To robienie tego co jest jej pasją i w czym jest najlepsza,cokolwiek to jest!
Ja poszłam tą drogą i jestem na prawdę szczęśliwa
maiwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:35   #19
SophieNeveu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisienki Pokaż wiadomość
Wiesz też tak myślałam, ale to nie całkiem jest tak łatwo - pomyśl ze ta kobieta studiowała w stresie 5 lat, następnie odbyła nie mniej stresująca aplikacje 3,5 roku - a przez ten czas jej płodne lata uciekały, aktualnie pracuje w stresie i pod presja, nie mając często czasu dla najbiższych, a ustawiona bedzie w najlepszym razie po trzydziestce, (licząc iż nie miala, zadnych poslizgów czasowych po drodze) mając wyjęte 10 lat z życiorysu... cóż nie wiem czy to wymarzony zawód dla kobiet
Lekarz tez studiuje 5 lat, potem dochodzi jeszcze staż, specjalizacja... I tez uciekają mu 'płodne lata'. A studia są tak samo trudne i stresujące, jeśli nie bardziej A porównując zarobki lekarzy i prawników w Polsce... ci pierwsi wypadają niestety dużo gorzej. Bo jeśli chcą zarobić więcej grosza, tracą kolejne dni, miesiace i lata na dodatkowych dyżurach, nie sypiają w domu... Prawnik przynajmniej nie bierze nocnych dyżurów I też pracuje w stresie, każdego dnia jest odpowiedzialny za życie innych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 20:50   #20
moriam
Rozeznanie

stomatolog
nie narzekam
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 20:54   #21
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez SophieNeveu Pokaż wiadomość
Lekarz tez studiuje 5 lat, potem dochodzi jeszcze staż, specjalizacja... I tez uciekają mu 'płodne lata'.
Chyba 6 lat nie 5
Jak ma prywatny gabinet to wcale tak malo nie zarabia .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 09:09   #22
SophieNeveu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Chyba 6 lat nie 5
Jak ma prywatny gabinet to wcale tak malo nie zarabia .
heh, no widzisz, to jeszcze gorzej. Ale nie każdego stać na rozkręcenie prywatnego gabinetu. W ogóle to raczej dosyć skomplikowana impreza. Już lepiej zarabia stomatolog.
Stary 2008-08-16, 11:24   #23
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Żona BARDZO bogatego męża
Pod warunkiem, ze nie jest skapy
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 16:42   #24
Kukunia23
Rozeznanie

Dziwczyny pomóżcie!Nie zakałdam osobnego wątku bo nie ma sensu mam takie pytanie co doradziłybyście mi.prace jako fakturzystka w firmie produkcyjnej(faktury zagraniczne) czy praca w sekretariacie w gimnazjum jako referent????teraz mam taka sytauację niby nic jeszcze nie jest pewne na fakturzystke sie tam juz szkole(a studiuje resocjalizacje)PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO JUTRO JUZ BEDE NA ROZMOWIE W GIMNAZJUM!!!!!!!!CZEKAM I LICZE NA RADY!!!!
Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 17:31   #25
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SophieNeveu Pokaż wiadomość
Lekarz tez studiuje 5 lat, potem dochodzi jeszcze staż, specjalizacja... I tez uciekają mu 'płodne lata'. A studia są tak samo trudne i stresujące, jeśli nie bardziej A porównując zarobki lekarzy i prawników w Polsce... ci pierwsi wypadają niestety dużo gorzej. Bo jeśli chcą zarobić więcej grosza, tracą kolejne dni, miesiace i lata na dodatkowych dyżurach, nie sypiają w domu... Prawnik przynajmniej nie bierze nocnych dyżurów I też pracuje w stresie, każdego dnia jest odpowiedzialny za życie innych.

Zdaję sobie sprawę jak cięzko lekarze pracują - dlatego też nie napisałam, ze to najlepszy zawód dla kobiety, ale jeśli chodzi o zarobki nie sądze aby była to tak duża różnica - nie każdy prawnik kończy aplikacje i nie każdy otwiera prywatną praktykę a wiec droga do zarabiania dobrych pieniędzy jest dla wiekszości z nich zamknięta.
Stary 2008-08-18, 19:10   #26
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba chcialas napisac: prostytutka pracujaca w burdelu a prostytutka obracajaca ie w wyzszych sferach.
Te kobiety nic Ci nie zrobily wiec nie obrazaj ich ... sa juz wystrczajaco upokozone i ponizone przez innych. technicznie sie ta praca niczym nie rozni. pozdrawiam
Różni się, co Paula już próbowała Ci wytłumaczyc. Pani pracująca w burdelu nie ma wyboru-jaki klient przyjdzie, takiego musi obsłużyc, niezależnie od tego czy jest piękny i czysty, czy odrażający. Ponadto pani w burdelu częśc swoich pieniędzy oddaje alfonsowi. Jeszcze poza tym, alfons zapewnia jej niekiedy koszmarną atmosferę pracy. Szczerze współczuję tym kobietom.

Pani do towarzystwa natomiast wybiera sobie sama klienta. Miłego pana w średnim wieku, z którym spotkania przebiegają w sympatycznej atmosferze. Pani taka w przeciwieństwie do pań z burdelu, jest traktowana także jako rozmówczyni, towarzyszka podróży itp. Pan w średnim wieku nie szuka tylko seksu, ale też swego rodzaju odskoczni od codzienności. W takim układzie żadna ze stron nie robi krzywdy drugiej.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 21:14   #27
tatlinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Różni się, co Paula już próbowała Ci wytłumaczyc. Pani pracująca w burdelu nie ma wyboru-jaki klient przyjdzie, takiego musi obsłużyc, niezależnie od tego czy jest piękny i czysty, czy odrażający. Ponadto pani w burdelu częśc swoich pieniędzy oddaje alfonsowi. Jeszcze poza tym, alfons zapewnia jej niekiedy koszmarną atmosferę pracy. Szczerze współczuję tym kobietom.

Pani do towarzystwa natomiast wybiera sobie sama klienta. Miłego pana w średnim wieku, z którym spotkania przebiegają w sympatycznej atmosferze. Pani taka w przeciwieństwie do pań z burdelu, jest traktowana także jako rozmówczyni, towarzyszka podróży itp. Pan w średnim wieku nie szuka tylko seksu, ale też swego rodzaju odskoczni od codzienności. W takim układzie żadna ze stron nie robi krzywdy drugiej.
Tak rozumie o co chodzi, ale badzmy szczere pani do towazystwa , rowniez sypia ze swoim klientem. Rozumie warunki pracy ma lepsze , czeste prezenty od klientow ... ja to wszyteko rozumie . Chodzi mi tutaj o to ze praca ta niczym sie nie rowzni w sensie sypiania z klientem . Kobieta z burdelu ma ze tak powiem jedenyny plus ona ma klienta na 20 min, natomiast taka kobieta do towazystwa musi ladnie swiecic oczkami nawet cale dnie. Musi rozmawiac , wysluchac , czego kobieta z domu publicznego raczej robic nie musi.Ja rozumie ze z paniami z burdelu roznie bywa , ale ja np mowilam o takiej ktora pracuje na umowe, wtedy uwiez zarobi naprawde duze pieniadze, maja lekarza, zawsze zabezpieczenie , sa oplacane , nie ma takiego czaegos ze obsluzy brudnego klienta poniewaz przed kazdym sypianiem jest kompiel. Panie z ulicy maja duzo gorsze warunki, co nie znaczy ze nie potrafia zarobic dobrze. Z innej strony ten zawod tez nie jest prosty, nie potrzebujesz wyksztalcenia itd , ale musisz inwestowac w siebie , nie raz bardzo ponizana jestes , kobiety te pracuja w trybie nocnym co jest naprawde bardzo szkodliwe dla zdrowia. Kobiety nie moga pracowac w nim cale zycie , tam jest limit..
Kobiety z domow publiczych pacujace na umowe czyli te'' za brama'' np w Hamburgu, oplacaja sie czyli moga spodziewac sie jakies emeryturki na starosc , czego panie do towazystwa niestety nie maja , bo to nie jest zawod chcac nie chcac .. znajac zycie , poslubi ona pozniej straszego pana i bedzie zyla na jego rachunek .. i bedac z nim , sypiajac upokaza rowniez siebie ..
Zacytowalas moj fragment , w nim odnioslam sie do tego alby nie nazywac pan z burdelu brzydko , bo to sie nazywa prostytucja , bo dla mnie to jest smieszne tu Dzi*** z burdelu , a tu jakas dama do towazystawa .. trsoszke szacunku , Dzieki tym kobieta nie jedna kobieta nie pracujaca w tych dziedzinach ma spokoj , bo gdyby nie bylo burdelow , domow publicznych , bylo by 100 razy wiecej grwaltow , bo Ci erotomani musza sie gdzies wyzyc , normalne kobiety zaczepiane byly by na ulicach.
Stary 2008-08-18, 21:18   #28
Chloestic
Zakorzenienie

stewardessa
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 21:32   #29
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
bo gdyby nie bylo burdelow , domow publicznych , bylo by 100 razy wiecej grwaltow , bo Ci erotomani musza sie gdzies wyzyc , normalne kobiety zaczepiane byly by na ulicach.
No nie wiem, czy gwałcicielowi chciałoby się iść i płacic za usługę. Niektórzy wola dac dziewczynie po głowie, zaciągnąć ją do bramy i dostać za darmo, bo to nie tylko o kwestię "wyżycia się" chodzi, ale o sam akt władzy i dominacji.

Może lepiej wróćmy do tematu...
Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
stewardessa
Wiedziałam

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 21:43   #30
tatlinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy gwałcicielowi chciałoby się iść i płacic za usługę. Niektórzy wola dac dziewczynie po głowie, zaciągnąć ją do bramy i dostać za darmo, bo to nie tylko o kwestię "wyżycia się" chodzi, ale o sam akt władzy i dominacji.
Ja nie mowie ze jest tak na 100 procent bo gwalcieciela sa i beda .. chodz mi o to ze potrzebne sa takie miejsca gdzie facet w razie potrzeby nmozes sie zglosic, nie kazdy facet ma kobiete, nie jeden facet ma malo , a niestety to jest natura... mezczyni potrzebuja wspolzycia , wiec lepiej dla nas ze pojda do takiego domu publicznego niz zeby zaczepiali nas na ulicach..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości