![]() |
#1 |
BAN stały
|
Abdykacja papieża
Nie chodzi mi o sam fakt, że jakiś starszy pan ustępuje ze swego dożywotniego stanowiska. Ale, czemu? czemu ten fakt musi zdominować wszystkie, także publiczne, nie tylko katolickie media i czemu będziemy musieli słuchać o tym panu przez najbliższe 2 tygodnie! A potem o jego następcy, jak uczy doświadczenie po śmierci poprzedniego papieża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Abdykacja papieża
![]() szczerze, wisi mi to ale fakt, media wnerwiają...
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675598
Tutaj jest wątek o tej abdykacji. A co do trąbienia o tym w TV to zgadzam się... Włączę telewizor chyba dopiero w kwietniu ![]()
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
zawsze muszą mieć jakiś temat. Szkoda że teraz o papieżu anie np. o próbach nuklearnych w Korei. Widac sią tematy ważne i ważniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam telewizora i jest mi z tym doskonale
![]() Śmieszy mnie tylko to, jak musi się wkurzać Jarosław Znowu-W-Życiu-Mi-Nie-Wyszło Kaczyński - wieści o papieżu tak bardzo przyćmiły jego wniosek o wotum nieufności (niekonstytucyjne zresztą, zdaje się)... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3918105 3]zawsze muszą mieć jakiś temat. Szkoda że teraz o papieżu anie np. o próbach nuklearnych w Korei. Widac sią tematy ważne i ważniejsze.[/QUOTE]
Dokładnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy nie zdarzają się codziennie zważywszy na to, że ostatni papież, który abdykował żył w średniowieczu i dla wielu ludzi jest to po prostu szok, bo nikt się tego nie spodziewał. Polska nie jest państwem wyznaniowym ale ze względu na liczbę wiernych, bardzo dużą uwagę poświęca się wierze. Ja nie widzę w tym nic dziwnego.
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Świat się nie spodziewał..... Akurat papież już nie raz o tym mówił i Watykan też wiedział że może to nastąpić. Naturalna kolej rzeczy. Sama jestem pełna podziwu dla Papieża, że się na to zdecydował. Ale już wiem o tym i chciałabym pooglądać normalne wiadomości, a nie w kółko słuchać o tym samym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
zawsze mam racje
|
szarri: bez telewizora to sobie żywota nie wyobrażam, nie lubię oglądać seriali na laptopie. Ale ofercie różnych kanałów to już dziękuje.
Też nie rozumiem czemu media jak się uwezmą na jakiś temat to do porzygu. Ale już prędzej rozumiem trąbienie o papieżu- w końcu naród mamy katolicki głównie (kto się nie wypisał ten się zalicza, więc i ja stety niestety też; już czekam na teksty o państwie wyznaniowym ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w kwietniu będzie kolejna rocznica katastrofy smoleńskiej i śmierci JPII - wybieraj, ja nie wiem, który temat lepszy
![]()
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
A z tym wypisaniem się to masz rację, ja niby też się zaliczam ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3918173 4]Ja ma 5 kanałów i na każdym mówią bez przerwy.
Świat się nie spodziewał..... Akurat papież już nie raz o tym mówił i Watykan też wiedział że może to nastąpić. Naturalna kolej rzeczy. Sama jestem pełna podziwu dla Papieża, że się na to zdecydował. Ale już wiem o tym i chciałabym pooglądać normalne wiadomości, a nie w kółko słuchać o tym samym.[/QUOTE] Może i nie raz o tym mówił ale to nie było tak nagłośnione jak sama abdykacja, dlatego media trąbią, bo mało osób o tym słyszało ![]() Ja mam trochę więcej kanałów więc moja opinia jest subiektywna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3918105 3]zawsze muszą mieć jakiś temat. Szkoda że teraz o papieżu anie np. o próbach nuklearnych w Korei. Widac sią tematy ważne i ważniejsze.[/QUOTE]
Cytat:
Nie wiem jak w telewizji ale temat prób nuklearnych wisi na tvn 24 dość wysoko na pierwszej stronie. Zresztą same też o nim się dowiedziałyście więc chyba nie trąbią tylko o papieżu. Sama byłam zszokowana kiedy dowiedziałam się o rezygnacji głowy Kościoła chociaż sama wierząca specjalnie nie jestem. Takie rzeczy nie zdarzają się codziennie i nie dziwię się, że ta wiadomość wywołała takie poruszenie. To już o próbach nuklearnych słyszymy częściej niż o rezygnacji papieża ![]() Jedynie Jarosława Kaczyńskiego mi szkoda bo Benedykt XVI ukradł mu szoł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak mogłaś zapomnieć o Smoleńsku! ojojoj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39182410]Pewna jesteś?
![]() Jak mogłaś zapomnieć o Smoleńsku! ojojoj ![]() ![]() ![]() W sumie o Smoleńsku dzisiaj też było, bo brzoza złamała się niby na wysokości 666 cm ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Od kilku lat nie oglądam programów informacyjnych z korzyścią dla zdrowia psychicznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u was ale mój TV ma funkcję "Off" i generalnie włączany jest jedynie do pogrania na konsoli
![]() Jakoś nie odczuwam nawału info o papieżu, zreszta zawsze media będą podawały te informacje, które sa łatwiejsze do przyswojenia dla mas, a u nas wiadomo jak to z tym jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
damn good coffee
|
Szczerze - wolę papieża i jego abdykację niż info o nowym rządzie Jarosława zawsze dziewicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Włączyłam wczoraj tvn24, po 10 minutach wyłączyłam, nie na moje nerwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
To też wole nos wsadzić w laptopa niż w telewizor, chociaz i nawet tu już 2 wątek powstał na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Piona
![]() O ważnych rzeczach dowiaduje się właśnie z wizażu. I odkąd przekonałam otoczenie, że można żyć bez włączonego pudła w tle, jest mi taak dobrze
![]() |
#27 |
astro-loszka
|
Ja tam telewizji nie oglądam :p mały przedpotopowy odbiornik stoi i się kurzy. To już radio częściej włączam. Wiadomości sobie czytam w sieci.
A kanał zawsze można zmienić na inny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
no ja akurat telewizji jako takiej nie mam- jest tv, ale uzywany do oglądania filmów etc...jednak ja oglądam w internecie wiadmości i programy informacyjne (lubię oglądać info w tv bo wtedy widać niuanse 'swiatopoglądowe' poszczegolnych stacji) to nie uśmiecha mi się przez 15 minut sluchać o tym samym temacie, szczególnie kiedy nie jest on bardzo ważny. Jednak zdziwiło mnie tylko puszczenie tego samego dnia filmu o pontyfikacie papieża (głupie porównanie, ale to tak jakby kupować sobie trumnę za życia).
A do oglądania tv nikt nikogo nie zmusza. Jak ktoś ma to może sobie włączyć Discovery Channel, Animal Planet itd. Tam nie ma co się spodziewać takich tematów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
ale jaja,
słucham radia katolickiego i tam o Ratzingerze mało co, krótkie wzmianki typu: modlimy się za odchodzącego papieża czekam na dłuższą audycję, dyskusję - a tu nic zmień stację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez never_ Czas edycji: 2023-12-20 o 21:03 Powód: zamknięcie forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.