TARCZYCA- do chorych. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 13:15   #1
SzAnElKa
Zadomowienie

TARCZYCA- do chorych.

Cześć.
Dziewczyny mam pytanie ...
Ostatnio dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy (TSH ponad 8 ... maksymalna granica to 4), jestem zarejestrowana do endokrynologa i wiem, że będę przyjmować leki.

Pytanie do chorych z niedoczynnością lub nadczynnością - czy mocno przytyłyście PO LEKACH?

Edytowane przez SzAnElKa
Czas edycji: 2013-02-02 o 13:16
SzAnElKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:23   #2
olla74
Zakorzenienie

Dot.: TARCZYCA- do chorych.

JA jestem po całkowitej resekcji tarczycy juz kilka lat.Przytyłam pare kilo.ale to pewnie też wiek.
Biorę Euthyrox 100 6x w tyg i 1x 75.
Poszukaj jeste gdzies wątek dla chorych na tarczycę ,.Ja swego czasu tam się udzielałam.
Będzie dobrze.Pozdrawiam

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:27   #3
Clarity
Zadomowienie

Ja na przykład chudnę po Eutyroxie, tak mi się przynajmniej wydaje. Może źle się wyraziłam, ale zdrowe menu plus trochę ruchu w połączeniu z tabletkami pozwala mi szybciej zrzucić trochę wagi. Wcześniej kiedy nie wiedziałam, że mam chorą tarczycę i nie brałam leków ciężko było mi się pozbyć nadprogramowych kilogramów.
Stary 2013-02-02, 13:27   #4
Kretka666
Zakorzenienie

Według moich informacji granica jest do 2, a nie 4.
Mam niedoczynność i po lekach nie przytyłam. Nie przeszkodziły również w ogóle w schudnięciu.
Stary 2013-02-02, 13:46   #5
SzAnElKa
Zadomowienie

Hej ...
Niom max. granica to 4,35 (tak jest u mnie na kartce z wynikami badań) a ja niestety mam 8, 36
Dziwne jest to, że osoby które są jeszcze nieleczone na niedoczynność ... tyją a ja bardzo dużo schudłam :/

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

I teraz mam problem bo ... ja ważę 42 kg i nie wyobrażam sobie jeszcze schudnąć :/ ale tyć też nie chcę za wiele (martwię się bo miałam koleżankę z moją wagą a dzisiaj waży przez tarczycę ... ponad 120 kg) ...

Jak to jest z wagą i tymi tabletkami to ja nie wiem
Stary 2013-02-02, 15:09   #6
coldold
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak można przytyć po lewotyroksynie, skoro to ona przyśpiesza metabolizm, niedoczynność tarczycy to niedobór hormonu, przez co właśnie przy niedoczynności się tyje, a hormony regulują metabolizm. Dlatego właśnie osoby z nadczynnością są często baaardzo szczupłe.
Oczywiście zakładając dobrą diagnozę i dobrze dobraną dawkę, ale nawet jeśli, to nie tyjemy przez leki, tylko przez hormony i zwolniony metabolizm.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez SzAnElKa Pokaż wiadomość
Hej ...
Niom max. granica to 4,35 (tak jest u mnie na kartce z wynikami badań) a ja niestety mam 8, 36
Dziwne jest to, że osoby które są jeszcze nieleczone na niedoczynność ... tyją a ja bardzo dużo schudłam :/

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

I teraz mam problem bo ... ja ważę 42 kg i nie wyobrażam sobie jeszcze schudnąć :/ ale tyć też nie chcę za wiele (martwię się bo miałam koleżankę z moją wagą a dzisiaj waży przez tarczycę ... ponad 120 kg) ...

Badałaś FT3, FT4, przeciwciała anty tpo?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:10
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 15:16   #7
SzAnElKa
Zadomowienie

Nie, nie badałam ale pewnie będę.

Narazie byłam u internisty z bólami serca i spadkiem wagi.
Lekarz na kartce do pobierania zaznaczył TSH 3-generacja no i wyszło za duże.
Poszłam z wynikami do kardiologa heh ... powiedział, że z sercem ok.
Ale dziwi mnie to, że nie mówił, że to może być od tarczycy i że mam się zapisac do endokrynologa (na szczęście spotkałam w drodze do lekarza sąsiadkę która mnie nastraszyła i to dzięki niej pod koniec wizyty u kardiologa- po której nie doczekałam się jakiegokolwiek komentarza na temat tarczycy-zapytałam, czy to, w senie bóle serca, może mieć powiązanie z tarczyca i czy mam sie zapisac do endokrynologa - odpowiedział -tak)
eh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 15:18   #8
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie badałam ale pewnie będę.

Narazie byłam u internisty z bólami serca i spadkiem wagi.
Lekarz na kartce do pobierania zaznaczył TSH 3-generacja no i wyszło za duże.
Poszłam z wynikami do kardiologa heh ... powiedział, że z sercem ok.
Ale dziwi mnie to, że nie mówił, że to może być od tarczycy i że mam się zapisac do endokrynologa (na szczęście spotkałam w drodze do lekarza sąsiadkę która mnie nastraszyła i to dzięki niej pod koniec wizyty u kardiologa- po której nie doczekałam się jakiegokolwiek komentarza na temat tarczycy-zapytałam, czy to, w senie bóle serca, może mieć powiązanie z tarczyca i czy mam sie zapisac do endokrynologa - odpowiedział -tak)
eh
Aha, czyli w sumie jeszcze nic nie wiesz, radzę więc zrobić komplet badań, przy okazji zrób ponownie TSH, będziesz wiedziała czy się waha, czy jest na tym samym poziomie no i koniecznie znajdź dobrego endokrynologa, bo z tym to nie jest tak różowo.
Widzę, że już jesteś zarejestrowana, zrób na własną rękę te badania w/w, żeby nie tracić niepotrzebnie czasu, bo po samym TSH lekarz nie może, a przynajmniej nie powinien dobierać terapii, dodatkowo domagaj się USG tarczycy.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:19
Stary 2013-02-02, 15:21   #9
SzAnElKa
Zadomowienie

Hej
No właśnie słyszałam, że nie jest różowo - bo trudno o dobrego no i długo się czeka na wizytę.

Na pewno powrócę do internisty i poproszę o ponowne zbadanie TSH
Mam pytanie - czy internista może też zbadać/wysłać na fT3 i fT4 żebym poszła już z wynikami gotowymi do endokrynologa czy to już endokrynolog?

Edytowane przez SzAnElKa
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:22
SzAnElKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 15:23   #10
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
No właśnie słyszałam, że nie jest różowo - bo trudno o dobrego no i długo się czeka na wizytę.

Mam pytanie - czy internista moze też sbadac mi fT3 i fT4 czy to już endokrynolog?
W sensie dać skierowanie? Ja idę do kasy w szpitalu, proszę o TSH, FT3, FT4 i przeciwciała, płacę ok. 100 zł. idę do punktu pobrań, odbieram wyniki i wszystko na ten temat. Nie wiem, jak to jest ze skierowaniem.
Stary 2013-02-02, 15:35   #11
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Hej

Mam pytanie - czy internista może też zbadać/wysłać na fT3 i fT4 żebym poszła już z wynikami gotowymi do endokrynologa czy to już endokrynolog?
Nie może. Rodzinny z tarczycowych może tylko TSH. Resztę zrób prywatnie.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 15:51   #12
dioneja
Rozeznanie

Cytat:
Cześć.
Dziewczyny mam pytanie ...
Ostatnio dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy (TSH ponad 8 ... maksymalna granica to 4), jestem zarejestrowana do endokrynologa i wiem, że będę przyjmować leki.

Pytanie do chorych z niedoczynnością lub nadczynnością - czy mocno przytyłyście PO LEKACH?
Po lekach na niedoczynność! tarczycy się NIE tyje!

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Według moich informacji granica jest do 2, a nie 4.
Mam niedoczynność i po lekach nie przytyłam. Nie przeszkodziły również w ogóle w schudnięciu.
Górna granica wynosi 4 wg większości lekarzy. Optymalna wartość wynosi ok. 1.

Cytat:
Hej ...

Przy niedoczynności bardzo spowalnia się metabolizm - stąd u większości chorych występuje tycie. Chudnięcie raczej występuje przy nadczynności. Ale nie jest to jedyny element definiujący problemy tarczycowe i nie u każdego będzie się zawsze typowo objawiać .
Tabletki na tarczyce raczej normują takie elementy jak metabolizm, dlatego może osobom chcącym zrzucić kilka kilo może się wydawać, że tylko dzięki nim chudną. Jak dla mnie, w większej mierze, jest to raczej spowodowane zdrowszym odżywianiem i ruchem (chociaż może przy zwolnionym metabolizmie trochę ciężej zrzucać kg) .

dioneja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 16:10   #13
201705250955
Konto usunięte

Granica dla młodych dziewczyn/kobiet to zdecydowanie w granicach 2 - te normy podane są dla młodych, dojrzałych i starszych kobiet, więc nie na tym powinniśmy się opierać. Dobry endo Ci o tym powie.

Przed wizytą radzę Ci rozszerzyć badania, szczególnie, jeśli idziesz prywatnie - nie tylko o wspomniane FT3, FT4, antyTPO i antyTG, mi lekarz kazała zrobić także m.in. glukozę i inne wyniki, tylko nie chcę Cię wprowadzać w błąd - jutro wrócę do domu to Ci napiszę. Faktem jest jednak to, że wszystkie badania prywatnie kosztowały mnie ok. 200-300 zł No ale czego się nie zrobi dla zdrowia..

Po lekach na niedoczynność się nie tyje.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 16:13   #14
SzAnElKa
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za odp - poważnie - ja nigdzie się tyle nie dowiem co na tym forum

Glukozę miałam robioną i wyszło ok
Stary 2013-02-02, 16:30   #15
Darkoz
Zakorzenienie

Zaczynałam od TSH 18 z kawałkiem, nie przytyłam od tabletek.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 17:41   #16
paulinia18
Zadomowienie

ja na tarczycę choruję od małego, kiedyś brałam tabletki i zaczęłam tyć, ale gdy przestałam to tyłam w dalszym ciągu, nie sądzę że to wina tabletek-raczej tarczycy, tabletek nie biorę już ładnych parę lat, to jak teraz wyglądam możesz zobaczyć na moim blogu, to ciężka choroba ale naprawdę z nadwagą da się żyć, gorzej z tym że niektórzy nie potrafią mnie zaakceptować bo każdy jak widzi grubasa to myśli że ktoś siedzi w domu przed telewizorem i ciągle wcina chipsy i czekoladę :-( ludzie nie mają pojęcia co to za coroba i co się z wym wiąże.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:02   #17
SzAnElKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinia18 Pokaż wiadomość
ja na tarczycę choruję od małego, kiedyś brałam tabletki i zaczęłam tyć, ale gdy przestałam to tyłam w dalszym ciągu, nie sądzę że to wina tabletek-raczej tarczycy, tabletek nie biorę już ładnych parę lat, to jak teraz wyglądam możesz zobaczyć na moim blogu, to ciężka choroba ale naprawdę z nadwagą da się żyć, gorzej z tym że niektórzy nie potrafią mnie zaakceptować bo każdy jak widzi grubasa to myśli że ktoś siedzi w domu przed telewizorem i ciągle wcina chipsy i czekoladę :-( ludzie nie mają pojęcia co to za coroba i co się z wym wiąże.
a wczęsniej byłas chuda?
Stary 2013-02-02, 18:19   #18
paulinia18
Zadomowienie

Cytat:
a wczęsniej byłas chuda?
tak wcześniej tak.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:22   #19
Sumi
Zadomowienie

Przy niedoczynności tyje się przed tabletkami a podczas leczenia do momentu dobrania optymalnej dawki. Mi endo stopniowo zwiększa dawkę letroxu. bo niby jest trochę lepiej, ale od2 ostatnich zwiększeń wszystko u mnie stoi, nie ma poprawy. Ale przynajmniej już nie tyję (choć i nie chudnę niestety).

Autorko prócz ft3 i ft4 zbadaj koniecznie anty tpo. Podobno 10% ludzi cierpi na hashimoto...
Stary 2013-02-02, 18:24   #20
wika82
Zakorzenienie

Mam niedoczynność, trafiłam do endokrynologa z wynikiem 2,9, obecnie mam 1,5.
Biorę euthyrox 37,5, nie przytyłam.

Wątek dla osób z niedoczynnością:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=521470&page=115

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2013-02-02 o 18:26 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:37   #21
kathy8998
Rozeznanie

Ja zaczynałam 2 lata temu temu z tsh 28,0 i po lekach nie przytyłam, bo najzwyczajniej od nich się nie tyje. Zrób badania i nie martw się na zapas
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 19:35   #22
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Mam niedoczynność, trafiłam do endokrynologa z wynikiem 2,9, obecnie mam 1,5.
Biorę euthyrox 37,5, nie przytyłam.

Wątek dla osób z niedoczynnością:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=521470&page=115
To ładnie Ci zeszło. Ja mam jeszcze hashi, zaczęłam od tsh 9,4, po euthyroxie 25 było mi nadal coraz gorzej z objawami, choć tsh odrobiną spadło do 3.9, potem letrox 50 to przestałam tyć i włosy mi przestały wypadać i skóra mniej sucha ale tsh spadło tylko o 0.2, teraz letrox 75 i bez zmian jeśli chodzi o ciągła senność i uczucie zimna. Biorę tabletki anty i mi endo powiedział, że może przez nie wolniej mi spada. Bierze któraś z was anty?
Stary 2013-02-02, 21:33   #23
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Leki na niedoczynność biorę 8 lat. Na początku przytyłam potem szybko schudłam. Jak nie pilnuję się, żeby jeść, to mi waga szybko leci w dół.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:46   #24
kami007
Rozeznanie

mi niedoczynność tarczycy wykryli 4 lata temu ale były to dopiero początki więc najwyższy wskaźnik jaki miałam to około 5,5. Poszłam do lekarza bo w dziwnie szybkim tempie przytyłam 8 kg (ale może to też trochę był stres i zła dieta) no i kuzynka miała kilka lat wcześniej operację tarczycy więc byłam przewrażliwiona i polałam żeby mi lekarz wszystko sprawdził. Najśmieszniejsze jest to, że przy okazji wykryli mi lekka arytmię, która nie jest powiązana z niedoczynnością tylko ze sportem, który namiętnie uprawiałam od dzieciństwa heh O arytmii pisze dlatego, że problemy z tarczycą mogą wpływać na serce i jego stan, jak u mojej kuzynki (ma jakieś zaburzenia pracy serca przez długotrwałe złe leczenie tarczycy, co tez doprowadziło do operacji).

Kiedy poszłam do endokrynologa i zaczęłam brać leki, polepszyło sie moje samopoczucie i miałam więcej energii żeby znów zacząć ćwiczyć tak na poważnie, bo jakiś czas przed wykryciem problemu miałam baaaardzo duże problemy z motywacją, ciągle byłam zmęczona i jeśli już się zmusiłam to ćwiczyłam bez ochoty. Nie miałam problemów żeby zrzucić to co przytyłam, ale zauważyłam, że teraz jest mi trudniej utrzymać wagę i bardziej muszę zwracać uwagę na to co jem.

Tak w ogóle to się okazało, że moja tarczyca zupełnie odmawia współpracy i nie mogę odstawić leków, bo wskaźnik znów zaczyna rosnąć, a zmian na płatach żadnych nie mam i przy USG nikt by nie powiedział, że z nią coś nie tak bo wygląda na całkowicie zdrową. Tylko hormonu nie chce wytwarzać małpa jedna, na szczęście zapalenia nie miałam heh

Co do badań to TSH tylko można zrobić ze skierowaniem od internisty, resztę czyli FT3 czy FT4 tylko może zapisać na skierowaniu tylko endokrynolog (żeby było bezpłatne musi to być wizyta na NFZ). Ja chodzę prywatnie do endo bo na NFZ bym się nie doczekała (problemy wykryli mi w marcu/kwietniu, a na wizytę mogłam się zapisać na następny rok dopiero - kpina).

Nie wiem skąd jesteś, ale jakby co to mogę polecić świetnego endokrynologa z Wrocławia

Aha i po lekach na niedoczynność się nie tyje, one nawet powinny pomóc schudnąć Czemu ty schudłaś to nie wiem, bo zazwyczaj przy nadczynności to występuje, możne miałaś jakiś bardzo stresujący okres w życiu (ja schudłam przed maturą 8kg i wyglądałam jak anorektyczka, a niby jadłam normalnie, a nawet bardziej niezdrowo niż wcześniej i mniej sportu uprawiałam bo nie miałam czasu przez zajęcia dodatkowe)

Edytowane przez kami007
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:50
kami007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 22:15   #25
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
To ładnie Ci zeszło. Ja mam jeszcze hashi, zaczęłam od tsh 9,4, po euthyroxie 25 było mi nadal coraz gorzej z objawami, choć tsh odrobiną spadło do 3.9, potem letrox 50 to przestałam tyć i włosy mi przestały wypadać i skóra mniej sucha ale tsh spadło tylko o 0.2, teraz letrox 75 i bez zmian jeśli chodzi o ciągła senność i uczucie zimna. Biorę tabletki anty i mi endo powiedział, że może przez nie wolniej mi spada. Bierze któraś z was anty?
Też mam hashimoto.
A spadek, o którym pisałam nastąpił po 6 miesiącach zażywania euthyroxu.

Anty odstawiłam przed leczeniem, ogólnie ustąpiły objawy takie jak: wypadanie włosów, uczucie zimna i senności.
Stary 2013-02-02, 22:40   #26
pillu
Raczkowanie

Ja chodziłam do bardzo fajnej lekarki rodzinnej na NFZ i zdaje się, że ona wypisywała mi również skierowanie na FT4 i FT3.

Przy okazji czytania waszych postów naszło mnie coś - niedoczynność wykryto mi w wieku 12 lat, czyli 10 lat temu i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała robione badania antyTPO i antyTG. Właśnie tu jest pies pogrzebany - nie przypominam sobie, bo to dawno było, ale być może miało to miejsce... do endo zawsze chodziłam na NFZ, do trzech różnych lekarzy i od kiedy pamiętam, mam wykonywane tylko badanie TSH i usg tarczycy. W takim razie, czy powinnam ww badania powtórzyć? Już od bardzo dawna moj obecny lekarz nie domaga się tych wyników, ogląda samo TSH.
pillu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 12:12   #27
Sumi
Zadomowienie

W zasadzie czy jest zwykła niedoczynność czy razem z hashimoto leczy się tak samo, tylko dieta trochę inna no i wiadomo wtedy jeśli są też inne objawy/choroby to co jest przyczyną. Możesz przy następnej wizycie spytać lekarza czy ma gdzieś na karcie wynik anty TPO zapisany a jeśli nie to poprosić o skierowanie. Możemy tylko gdybać czy 10 lat temu miałaś badane antyTPO a może lekarz uznał je za niepotrzebne, bo wtedy to była mało popularna choroba.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 18:22   #28
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
Górna granica wynosi 4 wg większości lekarzy. Optymalna wartość wynosi ok. 1.
Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Granica dla młodych dziewczyn/kobiet to zdecydowanie w granicach 2 - te normy podane są dla młodych, dojrzałych i starszych kobiet, więc nie na tym powinniśmy się opierać. Dobry endo Ci o tym powie.
Według mojej endo górna granica to 2, choć na kartce z wynikami podają 4. Laboratorium ma taką górną granicę, nie endo nawyraźniej
Na początku jak zbadałam po raz pierwszy TSH miałam ok. 4,7, później spadało po Euthyroxie 100 i 75 do 2, podwyższyło się do 3,5 kiedy zaczęłam brać dawkę 50 i 75, więc dostałam uderzeniową 125. Wtedy spadło do 0,2 Dlatego teraz biorę 125 3x w tygodniu i 100 4x w tygodniu, wzrosło mi do 0,8 i jak dojdzie do 1 to będziemy dalej kombinować. Leczę się od ponad roku. Nie przytyłam ani grama, schudłam 40 kg bez problemu, więc nie sądzę, żeby się tyło / nie mogło schudnąć po lekach

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
Biorę antykoncepcję i TSH spadało mi normalnie jak sądzę. Zaczęłam brać 2-3 miesiące po rozpoczęciu leczenia Euthyroxem, bo na USG jajników wyszło mi PCOS.
Stary 2013-02-06, 12:36   #29
Dulcinee
Raczkowanie

Witam, ja choruję na nadczynność tarczycy, silne zapalenie i wcale nie należę do chudych, jestem szczupła.

Moje pytanie dot.jednak tego czy Wy też macie takie problemy z włosami bo ja łysieję najbardziej nad czołem, już mam prześwity a nowych włosów WCALE...
Dulcinee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:44   #30
SzAnElKa
Zadomowienie

Ja nie mam ...
Może tam jakieś malutkie zmianki ale to na pewno od prostowania, farbowania i suszenia - takie "mini zmianki typowe".

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości