|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Walentynki - dać kwiaty czy zapomnieć ?
Jak się domyślacie po nicku jestem facetem 30 na karku
![]() ![]() Poznaliśmy się pół roku temu, i od tamtej pory jesteśmy razem z tym, że mieszkamy w różnych miejscowościach oddalonych o 120 km więc zrozumiałe to jest, że widzimy się raz na tydzień lub dwa ... Na początku było jak w bajce, czułem się kochany, jakbym wam pokazał jakie smsy od niej mam to byście pomyśleli, że to związek na zawsze... Wspólne imprezy, restauracje, najlepsze prezenty ( bo przecież nie będę żałował dl ukochanej albo jej synka). Nasze rozmowy przez telefon trwały godzinami, a smsy o różnych porach dnia i nocy. ![]() Nie wiem czemu ale to wszystko się skończyło w jakimś momencie, chyba w tym jak zaczęła brać hormony czyli ok 2 miesiące temu ... Nie ma telefonów - no chyba, że ja je wykonuje, nie ma smsów - no chyba że ja wysyłam i to w dodatku nie otrzymuję odpowiedzi na facebooku też tak samo. ![]() ![]() Niestety nie doczekałem się jakiegokolwiek kontaktu z jej strony aż po tygodniu nie wytrzymałem, zadzwoniłem ale ciężko się gadało, tłumaczyła, że ma okres (tak by właśnie wychodziło w kalendarzu). Nie chciałem jej męczyć więc dokończyłem pisząc na facebooku: napisałem, żeby się troszkę postarała, napisała, zadzwoniła cokolwiek ... Minęło już prawie 2 tygodnie i niestety totalna olewka z jej strony ![]() Z mojej zresztą tak samo, bo przecież ile mogę się starać jak czuję, że coś jest nie tak a dostała wiadomość i nie ma żadnej reakcji. Nawet dzisiaj była dostępna i nic się nie odezwała. Czy to możliwe, że to przez hormony które bierze od 2 miesięcy albo i dłużej ? Nie wiem już sam Wy jesteście kobietami więc możecie się wypowiedzieć na ten temat. Pamiętajcie także o tym, że facet też ma uczucia. W dodatku za kilka dni Walentynki i rodzi się pytanie, czy jest warto być z taką kobieta, która ma po prostu focha i nie napisze nawet ? A może dać jej bukiet kwiatów ![]() Sam już nie wiem, proszę Was wszystkie o pomoc bo czasu jest mało. Edytowane przez kamil83 Czas edycji: 2013-02-11 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walentynki - dać kwiaty czy zapomnieć ?
Cytat:
Mnie raz nie podeszły, spadło mi libido i byłam bardziej płaczliwa i humorzasta, czepialska, ale nie zmieniło mi się diametralnie podejście przez nie do ludzi. Rozumiem, nie odzywać się przez kilka dni, ale tyle czasu i ani be ani me na twoją wiadomość.... Dla mnie to nie wina tabletek. A może ona poznała kogoś innego? Np. na miejscu? I po prostu jest się jej głupio przyznać? Istnieje szansa, że ojciec jej dziecka chciałby do niej wrócić? Co do Walentynek - możesz jej coś symbolicznego wysłać, bo w końcu jest dla ciebie ważna, ale nie licz, że to coś zmieni. Zmienić tutaj może tylko szczera rozmowa. Jeśli ona nie chce rozmawiać, to należałoby jednak zapomnieć o tej pani.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Masz 30 lat, więc odpuść sobie gry i podchody. Musisz z nią porozmawiać w 4 oczy i nie odpuszczać. Kwiaty są jak najbardziej na miejscu.
Obstawiam, że ktoś jej coś powiedział i teraz się zastanawia nad związkiem. Ewentualnie ma humory i chce sprawdzić jak bardzo Ci na niej zależy ![]()
![]() |
#4 | |||
Przyczajenie
|
Tak dokładnie o tabletki chodzi.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem zupełnie co mógłbym napisać/powiedzieć w tej szczerej rozmowie w taki sposób, żeby jej nie urazić (bo w końcu mogę się mylić) i zrobić coś głupiego ![]() Najlepsze w tym wszystkim jest to, że na początku naszego związku powiedziałem, że mamy ze sobą rozmawiać SZCZERZE I O WSZYSTKIM! ale w takim przypadku to naprawdę rozkładam ręce i czuję się bezradny. Nigdy wcześniej nie musiałem czegoś takiego robić może z tego powodu, że za małe mam doświadczenie. Proszę zatem o wyrozumiałość i pomoc w tej niezręcznej sytuacji. ![]() Edytowane przez kamil83 Czas edycji: 2013-02-11 o 17:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myśle, że ona po prostu nie chce z Tobą być. Jakby jej zależało to nawet po wahaniach nastroju póbowałaby z Toba porozmawiać i się wytłumaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że łatwiej się pisze, niż rozmawia na żywo, ale w ten sposób tylko jej ułatwiasz. Na żywo miałbyś możliwość zaobserwowania jej reakcji i nie miała by tyle czasu na przemyślenie odpowiedzi.
Zapytaj po prostu dlaczego nie jej już taka wylewna. Nie rozumiem jak można takim pytaniem kogoś urazić? Próbuj do skutku. Jeśli ma jakąś tajemnicę, to tak łatwo się nie otworzy.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Umówić się na konkretną rozmowę. Powiedzieć, co czujesz, tak, jak nam to przedstawiłeś. Zapytać, czego chce i co się zmieniło. Na spokojnie. Powiedzieć o swoich uczuciach i obawach i...czekać na reakcję. Jednak nie przez internet, tylko osobiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Autorze olej ja tak jak ona olała Ciebie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
- nikt nie szanuje osoby, ktora sama sie nie szanuje -> przestan sie ponizac, bo to nie jest meskie a zenujace
- przez facebooka??! dorosli rozmawiaja o takich sprawach twarza w twarz ![]() - moim zdaniem ma kogos -ale zdarza sie przy niektorych chorobach totalne zdziwaczenie i wrecz irracjonalne zachowania wiec jesli to wielka milosc, a Ty jestes facetem a nie chlopcem to powiniennes pojechac i porozmawiac. jako facet powiniennes umiec zmierzyc sie z zyciem i tyle ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
To z całą pewnością nie wina tabletek.
W grę wchodzi tylko i wyłącznie rozmowa w cztery oczy, bo najłatwiej można wyczuć o co chodzi drugiej osobie. Kwiaty możesz kupić i podarować/wysłać, ale najlepiej umówić się i pogadać chociażby z okazji Walentynek w cztery oczy. Nie chce Cię dołować, ale uważam, że albo ona znalazła sobie kogoś, albo najzwyczajniej darowała sobie ten związek.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a moze ma jakies powazne problemy? ktos choruje, cos z praca, ojciec dziecka sie wypina?
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyślij jej te kwiaty, daj do zrozumienia, że ją wspierasz (jeżeli Ci na niej zależy i jesteś w stanie przeczekać trochę), to zaprocentuje. opieka nad chorym, ciężko chorym jest wykańczająca fizycznie i psychicznie, szczególnie jeśli jest blisko związana z mamą, to jest to wytłumaczenie
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez xvxaniaxvx Czas edycji: 2013-02-12 o 02:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tego nie pisałem ale jakiś czas temu wysłałem Smsa: "Kocham Cię" i żadnej odpowiedzi nie uzyskałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tego nie pisałem ale jakiś czas temu wysłałem Smsa: "Kocham Cię" i żadnej odpowiedzi nie uzyskałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Czyli wychodzi na to, że właściwie nie masz kontaktu z tą kobietą, tak?
Tak jak wcześniej któraś z dziewczyn wspomniała, tabletki nie wpływają aż tak na człowieka, a już tym bardziej choroba bliskiej osoby. Można mieć dzień, dwa, tydzień gorszy, ale nie dwa miesiące.. Nie chcesz jechać, to zadzwoń. Nie wydaje mi się jednak, że to coś pomoże, bo skoro na zwykłego sms'a o treści 'Kocham Cię' nie odpisała, to z rozmowy wiele nie wyciągniesz. Chciałabym się mylić, ale chyba czas najwyższy odpuścić tą znajomość.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To Twój wybór, ja wychodzę z założenia, że na gg/facebooku łatwo nie odpisać i to olać, sms'y równiez, jak dzwonisz gdy coś jej będzie nie odpowiadać w Twoich słowach może się rozłączyć(o ile w ogóle odbierze) a jeżeli już stoisz przed kimś, nie jest łatwo na raz wymyślać wymówki, bądź obrócić się i pójść. Na dodatek widzisz czyjeś gesty i reakcje. No ale tak po części masz racje, nie fajnie pojechać do kogoś by usłyszeć coś nie korzystnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Na takie tematy to się rozmawia na żywo. Telefon na upartego, ale wtedy łatwo uciąć rozmowę, odłożeniem słuchawki. Fb, gg, sms - to odpada. Nie jesteś w gimnazjum
![]() Analizując wszystko ja stwierdzam, żebyś lepiej sobie odpuścił. Jakby się chciała odezwać, zrobiłaby to. Ma do ciebie namiary. Rozumiem, że opieką nad chorą matką jest wyczerpująca i zabiera wiele czasu, ale odpisanie na smsa zajmuje minutkę. Trafiłeś na kobietę, która nie ma na tyle kultury, by jak człowiek zakończyć znajomość.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
swoim zachowaniem pokazuje jedno: nie chce z tobą być. Do związku nikogo nie zmusisz, a starać muszą się DWIE osoby. Zapomnij.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
już po sprawie ... wykonałem telefon nie pytałem czy z kimś jest czy kocha tamtego ...
Po prostu zadałem pytnaie: kochasz mnie ? Odpowiedziała : nie wiem a na koniec dodała, że to nei ma sensu ... rozłaczyłem się ... już koniec ... Nie wiem tylko teraz komu dam te drogie perfumy i z kim pojadę na wakacje życia czyli na Ibize ....wszystko zapłacone ...ajj ale jakoś sobie poradze, dziekuje za wszystkie odpowiedzi jesteście kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Mój drogi, masz na pewno kolegów czy rodzeństwo, zabierz kogoś ze sobą na wczasy
![]() Ważne, że już wiesz jak wszystko wygląda. Niewiedza jest o wiele gorsza. Powodzenia w dalszym życiu ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak na Ibizę, to bierz kumpla
![]() ![]() Dasz radę! Trzymam kciuki!
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Idz do niej z tymi kwiatami!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widać po dalszym poście autorka- nie zależało jej. Aż mnie zdziwiło, jak można tak tłumaczyć obojętność i totalną olewkę ze strony kogoś, kto niby kocha.
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, za swoje zdanie, ale uważam, że absolutnie nie powinieneś słuchać rady Niezastąpionej. Kobieta mówi Ci wprost, że lepiej to skończyć, a Ty powinieneś iść do niej z kwiatami? Żyjemy w kraju, gdzie nie oznacza NIE, a tak jest równoznaczne z TAK, wiec nie interpretujmy tego inaczej.
To w chwili, gdy rzuciłby mnie chłopak powinnam biec za Nim, bo pewnie to była chwilowa zmiana zdania, i za moment rzucimy się sobie w ramiona? No proszę Was..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.