|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co zrobic z tą zazdroscią ? Na ratunek - help :(
Czesc dziewczyny.
Chyba najpierw opiszę całą sytuację... a więc wygląda to tak, że jestem z moim chłopakiem 2 lata i kocham go bardzo mocno, jednak z mojej strony wdarła się w nasz związek zazdrosc, która boję się, że wszystko może zniszczyc.. złoszczę się o byle co o to, że ma jakąs laskę inną jakieś tam zdjęcie z neta na tapecie ale dobra to juz odpusciłam i o inne np ze jakies inne dziewczyny do niego..podrywały na imprezie, jednak on mnie zapewniał, że olał to totalnie i chcial zebym o tym wiedziala. Doceniłam ze mi powiedział,ale i tak się wkurzyłam o to i zrobilam klotnie jest dobrze a pozniej znow cos mi odbije i się czepiam ostatnio było super i znow się poklocilysmy bo wrócilam troche wstecz i przywrociłam inne sytuacje w ktorych byłam zła i zazdrosna, uderzyłam go wtwarz, czego strasznie żałuję : ( i znów i sama już nie wiem co mam ze sobą zrobic, bo nie wiem jak się tej cholernej zazdrosci pozbyc, nie chce zniszczyc naszego związku, proszę doraddzcie mi coś : ( czuję się jak desperatka normalnie. Czy też jesteście zazdrosne albo mialyscie taki problem ? CO ZROBIC ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobic z tą zazdroscią ? Na ratunek - help :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Masz rację właśnie mi to uświadomiłaś, dziękuje.. wiem, że on mnie kocha ale w sumie ostatnio podczas kłótni widziałam i mówił, że już go męczy to powoli i w sumie byl smutny i zdenerwowany.. Limonka masz w stu procentach rację i dziękuje, tylko ta zzdrosc nie wiem czemu ona tak tkwi i to jest chore, nie wiem dlaczego tak się dzieje.. ; (
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Teraz jest zły i nawet nie rozmawiamy przez sms, napisałam przeprosiny itd , bo naprawdę żałuję mojego zachowania i chyba na tym zostawię, nie będę się narzucac, czy pisac, az mi odpisze ? bo narazie nie oddzywa się.. jednak myślę, że nie będę się narzucac.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Szczerze? Ja na jego miejscu więcej bym się nie odezwała. Nienawidzę chorych akcji, a osoba, która mnie uderzy, jest skreślona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też byłaś zazdrosna o byle co ? Długo Ci zajęło, żebyś zdystansowała się do tego ? ja chcę, a jednak ta zazdrosc jest silniejsza.. : ( wiem, że muszę, bo nie chcę go stracic. skreślona ? ja również, a jednak sama go uderzyłam..jak myślicie jak facet coś takiego odbiera? .. : ( |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Chyba każdy uderzenie odbiera jako poniżenie i ostateczne przekroczenie granic (mówię o zwykłej osobie, a nie kimś, kto jest maltretowany latami i z czasem chyba się przyzwyczaja do podobnych jazd). Twarz jest szczególnym miejscem. Przynajmniej dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Masz rację.
co zrobiłybyśie na moim miejscu teraz? .. ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
kurczę to długo ale super, że z tego wyszłaś.. widzisz u mnie jakoś od miesiąca może trochę więcej i po prostu już nie wytrzymuję sama ze sobą, więc dziwie się ze on to wytrzymuje, czuję sie strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A moze sie do niego przejdziesz? Kup mu cos do jedzenia co lubi i wszystko mu wytlumacz. Powiedz mu prawde, ze nie panujesz nad tym i zeby ci pomogl, ustalcie cos i w sumie moze psycholog to nie taki zly pomysl?
![]()
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czym Ty się różnisz? Też nie kontrolujesz swoich negatywnych emocji i zachowań agresywnych. Dla mnie NIE MA RÓŻNICY. Osobiście radziłabym facetowi, żeby Cię zostawił. Co robić - pracować nad sobą, dopiero wchodzić w związki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
w twarz mam na myśli w policzek i cholernie tego żałuję wiem, czasu niestety nie cofnę i teraz mi cholernie zle z tym i chcialabym to zmienic,
ale to wszystko przez tą zazdrosc z ktora jak walczyc.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jeśli już dochodzi z Twojej strony do rękoczynów, to zdecydowanie polecam psychologa. Bo problem masz nie tylko z chorobliwą zazdrością, ale też z panowaniem nad złością.
Nie powtarzaj ciagle, że najchetniej bys czas cofneła, bo to nie ma żadnego znaczenia w tej chwili. Zrobiłaś to. I teraz musisz zadbac o to, żeby takie sytuacje nie powtarzały się w przyszłości. Edytowane przez neia Czas edycji: 2013-02-13 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co więcej, facet ma teraz pełne prawo Cię zostawić i nie dziwię mu się. Ja zostawiłabym gościa, który by mnie chociaż raz uderzył.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja od agresywnych śmieci się trzymam z daleka. Nawet, jeśli ta agresja nie jest skierowana do mnie.
Dziewczyno, idź na jakąś terapię, bo i twoja zazdrość, niepanowanie nad sobą, agresja są chore. Skrzywdziłaś mocno kogoś, na kim podobno ci zależy. Co byś pomyślała/zrobiła, gdyby to on cię pobił, bo jakiś koleś cię podrywał, a ty go spławiłaś? Czułabyś się doceniona? Patologia i tyle. Weź się za siebie. I nie usprawiedliwiaj siebie, tłumacząc zazdrością, bo to też źle o tobie świadczy- że nie potrafisz SZCZERZE przyznać się do SWOJEGO błędu. A gdzie tu o szczerym żalu mówić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.