|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zapuszczanie włosów :)
Witam. Chciałbym zapuścić włosy o długości mniej więcej do ramion. Jestem fanem ciężkiej muzyki i to jest główny powód. Chciałbym również przejść pewną metamorfozę, gdyż nigdy nie obcinałem się dłużej niż 2cm
. Mój problem polega na tym, że nie mam zbyt gęstych włosów i że nie chcą się "położyć". Już przy takiej długości widzę, że włosy się nie kładą i zaczynają rosnąć na kształt jakiejś aureoli i wyglądam strasznie... Dodatkowo nie wiedzieć czemu na krańcach głowy, z tyłu robią mi się takie śmieszne odstające "rogi". Nie wiem jak przetrwać ten trudny okres. Dodam że mam bardzo chudą i długą twarz, oraz baaardzo jasne włosy, które wydają się prawie siwe przy jasnym świetle - może ma to jakieś znaczenie.Bardzo proszę o pomoc, jak zapanować nad tym nieładem i ruszyć trochę z miejsca. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów :)
Podbijam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
może to znak aby zacząć je czymś spinać bądź zakładać gumkę?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Każdy chyba musi przejść przez taką aureolę albo baranka (gdy ma kręcone włosy). Jak mój brat zapuszczał włosy to ratował się taką opaską http://allegro.pl/opaska-na-wlosy-ma...354366941.html ale to w momencie, gdy jeszcze włosy nie nadawały się w kucyk, a już mu mocno przeszkadzały.
Jak jesteś na początku zapuszczania włosów, to nie zostaje Ci nic więcej jak zagryźć zęby i poczekać aż podrosną. Pamiętaj tylko żeby dbać o włosy i regularnie je myć. Jak już mieć długie włosy, to takie których będą zazdrościć Ci też dziewczyny
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Dziwnie, bo z jednej strony włosy zaczynają się kłaść, a z drugiej rosną mi takie śmieszne rogi
- każdy włos w inną stronę. Poczekam, może się położą. Myślałem, żeby kupić sobie żel do włosów i "położyć" je tym żelem, dobry pomysł?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Zwiąż w kucyk
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

. Mój problem polega na tym, że nie mam zbyt gęstych włosów i że nie chcą się "położyć". Już przy takiej długości widzę, że włosy się nie kładą i zaczynają rosnąć na kształt jakiejś aureoli
i wyglądam strasznie... Dodatkowo nie wiedzieć czemu na krańcach głowy, z tyłu robią mi się takie śmieszne odstające "rogi". Nie wiem jak przetrwać ten trudny okres. Dodam że mam bardzo chudą i długą twarz, oraz baaardzo jasne włosy, które wydają się prawie siwe przy jasnym świetle