KLAMSTWO W CV !!! wchodzic :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 18:41   #1
chuda999
Raczkowanie

Exclamation

KLAMSTWO W CV !!! wchodzic :D

OTOZ, pracowalam w niemczech w pewnej fabryce ale mam tylko umowe z firma ktora szukala mi pracy, i w tej umowie niema nic napisane, ze pracowalam w tej wlasnie fabryce tylko to taka umowa z ta firma po prostu , problem w tym, ze ja tam pracowalam tylko 2 tygo. a nie tyle co nap w cv czyli 2 miesiace, mam tez napisane ze pracowalam w sklepie z ciuchami ale na zapleczu bo tam pracuje moja siostra, i mam stamtad papier z pieczatko ale szef mi wystawil tylko na miesiac i jeszcze jako praktyka w dodatku, a ja umiem tylko troche komunikatywnie mowic po niemeicku, nie bedzie to dziwnie? oczywiscie w tym papierku nie ma napisane ze pracowalam w sklepie i rozmiawialam z klientami tylko ze tam pracowalam na samym zapleczu przyklejalam ceny itd

edytowalam to ale moim zdaniem dosc komunikatywnie to nap

Edytowane przez chuda999
Czas edycji: 2013-02-10 o 19:01
chuda999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 18:43   #2
matyldaaaa
Zakorzenienie

Dot.: KLAMSTWO W CV !!! wchodzic :D

matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 18:54   #3
CzerwoneSzpilki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chuda999 Pokaż wiadomość
OTOZ, pracowalam w niemczech w pewnej fabryce ale mam tylko umowe z firma ktora szukala mi pracy i w tej umowie niema ni c napisane, ze pracowalam w tej wlasnie fabryce tylko to taka umowa z ta firma problem w tym ze ja tam pracowalam tylko 2 tygo. a nie tyle co nap czyli 2 miesiace mam tez napisane ze pracowalam w sklepie z ciuchami ale na zapleczu bo tam pracuje moja siostra i mam stamtad papier z pieczatko ale szef mi wystawil tylko na miesiac i jeszcze jako praktyka w dodatku a ja umiem tylko troche komunikatywnie mowic po niemeicku nie bedzie to dziwnie? oczywiscie w tym papierku nie ma napisane ze pracowalam sklepie i rozmiawiala z klientami tylko ze tam pracowalam
Edytuj tekst. Nie da się tego czytać... Masakra!

CzerwoneSzpilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 18:54   #4
201607231707
Konto usunięte

Wpisz do CV, że nie znasz pojęcia "interpunkcja", niech wiedzą, co ich czeka...
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 18:55   #5
anekania
Zakorzenienie

Nic nie zrozumiałam
Stary 2013-02-10, 19:05   #6
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
OTOZ, pracowalam w niemczech w pewnej fabryce ale mam tylko umowe z firma ktora szukala mi pracy, i w tej umowie niema nic napisane, ze pracowalam w tej wlasnie fabryce tylko to taka umowa z ta firma po prostu , problem w tym, ze ja tam pracowalam tylko 2 tygo. a nie tyle co nap w cv czyli 2 miesiace, mam tez napisane ze pracowalam w sklepie z ciuchami ale na zapleczu bo tam pracuje moja siostra, i mam stamtad papier z pieczatko ale szef mi wystawil tylko na miesiac i jeszcze jako praktyka w dodatku, a ja umiem tylko troche komunikatywnie mowic po niemeicku, nie bedzie to dziwnie? oczywiscie w tym papierku nie ma napisane ze pracowalam w sklepie i rozmiawialam z klientami tylko ze tam pracowalam na samym zapleczu przyklejalam ceny itd

Zacznij od opisania problemu w sposób zrozumiały, bo nadal nie jest to logiczne, aż strch pomyslec co tu było przed edycją.
Nie ma czegoś takiego jak trochę komunikatywnie.
Kłamstwa w CV są głupotą, a zwłaszcza w Niemczech.

Jeżeli językiem niemieckim posługujesz sie równie niechlujnie co polskim to poszukaj pracy gdzie nie masz kontaktu z klientem.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-02-10 o 19:10
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:09   #7
CzerwoneSzpilki
Raczkowanie

Cytat:

OTOZ nie nadal nie jest nap komunikatywnie.

Jednak żeby nie było - to głupi pomysł. Fakt, że nie masz pojęcia o pracy z klientem szybko zostanie zweryfikowany... "Trochę" mówisz po niemiecku...To może nie wystarczyć... Moim zdaniem nie powinnaś wpisywać tych kłamstw do CV.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Zacznij od opisania problemu w sposób zrozumiały, bo nadal nie jest to logiczna, aż strch pomyslec co tu było przed edycją.
Ten tekst jest tak samo niezrozumiały przed i po edycji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 19:09   #8
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Pisząc w takim stylu możesz nawet zrobić z siebie członka Mensy poliglotę, i tak nikt nie uwierzy

Kłam na zdrowie

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:12   #9
chuda999
Raczkowanie

Ty chyba tez czegos nie rozumiesz bo nie napisalam ze chce klamac w niemczech tylko w polsce a tam pracowala przysiegam, moze napisalam to troche niewyraznie ale bez przesady nie tak zeby nikt tego nie rozumial .
Stary 2013-02-10, 19:15   #10
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chyba tez czegos nie rozumiesz bo nie napisalam ze chce klamac w Niemczech tylko w Polsce a tam pracowala przysiegam, moze napisalam to troche niewyraznie ale bez przesady nie tak zeby nikt tego nie rozumial .
Nikt ciebie nie rozumie o tym właśnie tu piszemy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:22   #11
CzerwoneSzpilki
Raczkowanie

Cytat:
Ty chyba tez czegos nie rozumiesz bo nie napisalam ze chce klamac w niemczech tylko w polsce a tam pracowala przysiegam, moze napisalam to troche niewyraznie ale bez przesady nie tak zeby nikt tego nie rozumial .
Taaak, teraz wykłócaj się jeszcze o to, że napisałaś to zrozumiale.
NIE KŁAM, skoro nie masz doświadczenia w pracy z klientem, to tego nie pisz, rozumiesz? Nie ważne czy chcesz pracować w Polsce, czy w Niemczech...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 19:29   #12
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A nie łatwiej się czyta tekst, który zawiera zdania góra na półtora linijki, a nie 5? Nie łatwiej jest czytać tekst, który podzielony jest na akapity? Nie lepiej wygląda zdanie zaczynające się wielką literą? O ortografii nie wspomnę.

Jest przede wszystkim czytelniej. Czytając twoją wypowiedź, ma się wrażenie, że mówisz to na jednym wdechu z prędkością światła - i idealnie przeniosłaś to na papier, czyt. post na forum.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-02-10 o 19:31
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:32   #13
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

I po co czytać Joyce'a, jak strumienie świadomości są i na wizażu...

Autorko: przedstawianie swojego doświadczenia zawodowego w pozytywnym świetle nie może być kłamstwem. Niestety nie zrozumiałam wiele z pierwszego posta, więc nie wiem, co ostatecznie robiłaś w tym sklepie. A poziom znajomości języka - jeśli będzie istotny w pracy - bardzo szybko wyjdzie na jaw.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:34   #14
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nic nie rozumiem. Interpunkcja i gramatyka zostały pochowane w ogródku przez autorkę. Jeśli masz takie samo podejście do pracy, co do języka, to powodzenia. Pisz szczerze w cv co potrafisz a czego nie. Prawda zawsze wyjdzie na jaw. Jeśli znasz słabo język, szukaj pracy, gdzie nie będziesz musiała za wiele rozmawiać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 20:21   #15
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 20:39   #16
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39155892]I po co czytać Joyce'a, jak strumienie świadomości są i na wizażu...
[/QUOTE]

zrobiłaś mi dzień, jak to się teraz mówi
Stary 2013-02-10, 20:53   #17
Katarynka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też niewiele zrozumiałam, ale jeśli chodzi o CV to rozsądnie jest wpisywać tylko te prace, które możemy potwierdzić papierem (jakakolwiek umowa).
To samo dotyczy praktyk, stażów, kursów zakończonych certyfikatem itp.

Jeśli jest tak, jak napisała mm444 to ja bym nie wpisywała pierwszej pracy (szczególnie jeżeli jest to tylko umowa potwierdzająca, że korzystałaś z usług pośrednika, czyli umowa Ty-pośrednik), natomiast wpisałabym drugą ale jako praktyki skoro taki masz papier, już bez szczegółów że była to praca magazyniera.

Niemiecki w stopniu komunikatywnym też bym wpisała.
Pytanie, czym dla Ciebie jest stopień komunikatywny, ale niektórym osobom lepiej wychodzi mówienie niż pisanie w jakimkolwiek języku, w praktyce może nawet lepiej na tym wychodzisz
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:21   #18
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Abstrahując od tego, że tłumacz to by się tu faktycznie przydał, ale z języka polskiego, to ja uważam, że w to CV trzeba wpisać prace, które się faktycznie wykonywało.
Choć niewiele miałam rozmów kwalifikacyjnych w życiu, to zawsze byłam pytana o doświadczenie i o to, co robiłam w poprzedniej pracy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:27   #19
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Pisząc w takim stylu możesz nawet zrobić z siebie członka Mensy poliglotę, i tak nikt nie uwierzy

Kłam na zdrowie
Właśnie! Poliglota Dzisiaj szukałam tego słowa w głowie przez dobre 5 minut, kiedy w czasie rozmowy chciałam go użyć I nie udało mi się przypomnieć
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 09:45   #20
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Gdzie aplikujesz? Podeślę Twojemu potencjalnemu pracodawcy link do tego wątku.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 12:37   #21
chuda999
Raczkowanie

no jednak nie ma rzeczy niemozliwych i ktos mnie zrozumial, ale no wlasnie on mi to zapisal jako praktyka, bo to byla praca tylko miesiac ale i tak dziwnie to brzmi , bo mialam praktyke w sklpepie |(co prawda na zapleczu), chociaz nie umiem za dobrze mowic po niemiecku, i to tylko miesiac, a niestety ja skonczylam szkole w 2011 roku i od tej pory nie mam nic wpisane w cv, i inaczej wiem ze raczej pracy nie znajde... nie wiem czy ten pracodawca sie nie bedzie czepial chociaz no, papier mam ale tylko na miesiac....

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

no jednak nie ma rzeczy niemozliwych i ktos mnie zrozumial, ale no wlasnie on mi to zapisal jako praktyka, bo to byla praca tylko miesiac ale i tak dziwnie to brzmi , bo mialam praktyke w sklpepie |(co prawda na zapleczu), chociaz nie umiem za dobrze mowic po niemiecku, i to tylko miesiac, a niestety ja skonczylam szkole w 2011 roku i od tej pory nie mam nic wpisane w cv, i inaczej wiem ze raczej pracy nie znajde... nie wiem czy ten pracodawca sie nie bedzie czepial chociaz no, papier mam ale tylko na miesiac....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

praca na magazynie nie jest praca mojej siostry ona pracuje na sklepie ale ja tez jej pomagalam jak miala duzo towaru bo ona jets kierownikiem to moglam sobie tam przychodzic do niej
Stary 2013-02-11, 22:18   #22
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;39158110]Właśnie! Poliglota Dzisiaj szukałam tego słowa w głowie przez dobre 5 minut, kiedy w czasie rozmowy chciałam go użyć I nie udało mi się przypomnieć [/QUOTE]

Kocham takie zamulenia

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości