|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Duże wahania wagi,zatrzymywanie wody w organizmie
Witam, od paru miesięcy mam bardzo męczący problem. Otóż zauważyłam duże rozbieżności w mojej wadze,potrafię jednego dnia ważyć 2kg więcej niż poprzedniego,a w ciągu tygodnia są to wahania nawet do 3 kg,zwlaszcza jesli wieczorem dnia poprzedniego wypije duzo wody. Nie mam jednak nadwagi,przy moim wzroście 1,75 ważę 55-58 kg. Ale jest to naprawdę dla mnie uciążliwe..podejrzewam zatrzymanie wody w organizmie. Prawdopodobnie jest to związane z problemami hormonalnymi . Mam od dłuższego czasu niedobór wielu m.in. progesteronu i estradiolu. Jesli chodzi o dietę to staram się w miarę dobrze odzywiac i przede wszystkim unikam soli,jem sporo warzyw,owocow bogatych w potas,pije duzo wody z cytryna,staram sie od czasu do czasu cwiczyc,jesli czas pozwala. Ale waga dalej nic. Chcialabym ustabilizowac ja na poziomie tych 55 kg ale nic sie nie da z tym zrobic,jadlam mniej,odstawilam slodycze,probowalam diet oczyszczajacych,ale nic to nie dawalo..bardzo prosze o rady,bylam u lekarza ale on stwierdzil,ze to wszystko zalezy od diety a ja o tym doskonale wiem! Czy jesli juz hormony wroca do normy to waga moze sie ustabilizowac? Dodam,ze z tarczyca zadnych problemow nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże wahania wagi,zatrzymywanie wody w organizmie
wybierz się do endokrynologa. moja lekarka twierdzi, że nie ma co się męczyć z uczuciem bańki-wstańki jak na to leki wymyślili. bo jak organizm zatrzymuje wodę to też nie dobrze.
odradzam asequrelle i tego typu wynalazki. miałam po tym taką deprechę i napady lęku, że szkoda gadać. a tak jak się pójdzie do dobrego lekarza, to mniejsze prawdopodobieństwo takich jazd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Duże wahania wagi,zatrzymywanie wody w organizmie
Już nawet zastanawiałam się nad jakimiś tabletkami zapobiegającym zatrz. wody. Ma ktoś z tym doświadczenia ? Np hydrominium? Albo coś wspomagającego pracę nerek ? Już sama nie wiem... lekarze skupiają się narazie na hormonach, więc biorę tabletki, mówią że to od tego i w rzeczywistości ignorują mój problem... Dobija mnie to .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.