|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dekoracja sali - prośba o pomoc
Witam wszystkie Forumowiczki!
Mimo że czytam to forum od dawna, do tej pory nic nie pisałam. W lipcu wychodzę za mąż ![]() ![]() W sali nie ma okien, więc kolory muszą być jasne. Myślałam o bieli z pomarańczą. Planuję podwiesić materiał pod sufitem i wokoło sceny, udekorować kolumny (organzą?), zrobić lub wypożyczyć kokardy pomarańczowe na krzesła, złożyć ładnie serwetki, zaczęłam już robić kule kwiatowe z papieru. I przydałoby się coś ładnego za parą młodą. Poradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dekoracja sali - prośba o pomoc
Witam.
A może kolor łososiowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kolory sali masz bardzo uniwersalne i właściwie każdy kolor byłby dobry
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Łososiowy i pastelowe też ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od tego, czy na tych kolumnach jest do czego przymocować dekoracje, a jak widzę są gładki bez żadnej możliwości zamocowania. Przyssawki nie utrzymają się. Ja widzę jedyne rozwiązanie to lekkie wstęgi organtyny (szer 16cm) drapowane i spiralnie owinięte dookoła słupków aby nie spadały w kilku miejscach punktowo mocowane za pomocą dwustronnej taśmy (te punkciki nie mogą być większe niż 1cmx1cm) inaczej później nie usuniesz taśmy z kolumn. Inne dekoracje będą za ciężkie mogą w trakcie zabawy poodpadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bym kolumny zostaawiła w spokoju
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tak też zrobię.
Wiem, że ciężko ocenić jest po samych zdjęciach, ale ile mniej więcej może być potrzebnej szerokiej organzy do podpięcia pod sufitem (nie bardzo blisko siebie)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Organtyna zwłaszcza szeroka jest bardzo droga i do tego prześwitująca, pod sufitem najlepiej dać zwykłą białą tkaninę do dekorowania jest tańsza i mniej prześwituje w niektórych miejscach kilka wstęg w innym wybranym kolorze można z organtyny. Ale samej organtyny po polecam.
Na ile osób jest ta sala, wygląda na dość sporą na około 120-130? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za sugestię.
Może na zdjęciach sala wygląda na dużą, ale w rzeczywistości taka nie jest. My planujemy wesele na ok. 60 osób i będzie to w sam raz tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Możecie mieć wesele na sali na 60 osób, ale z założenia sala może pomieścić więcej osób około 100. Przy rozsądnym rozstawieniu stołów może pomieścić klasyczną ilość gości weselnych. Podejrzewam, że tkaniny będziesz potrzebowała dość sporo. Hipotetycznie zakładając że sala ma po przekątnej 10m, to zawieszając od wszystkich czterech kątów przez środek 2 wstęgi już jest 20m+ kilka kolorowych wstęg z organtyny też około 20m. Do zasłonięcia podestu graików jeżeli ma około 7m, przy zmarszczeniu tkaniny będziesz potrzebować jej około 14m. To takie minimum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja bym postawiła na biel i seledyn.<br />
<br /> ____________________ Tanio wygrało, drogo przegrało http://refoll.tumblr.com/post/105527...pomoc-tlumacza pora na inspekcję! Edytowane przez themarcel2783 Czas edycji: 2015-04-07 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
szczerze? masz taką ładną elegancką salę że nawet bym sobie darowała materiały pod sufitem, jakieś pokrowce. Dla mnie minimalizm będzie najlepszy. Jasne obrusy, do tego kompozycje na stoły z kwiatów i świeczki i wyjdzie ci ślicznie. może być jakiś dwukolorowy np biel i seledyn, krem i fuksja?
kolumny też bym zostawiła w spokoju edit: przyjrzałam się jeszcze raz zdjęciom - na prawdę nie masz czego zasłaniać..nie masz ani nic odrapanego ani brudnego ani starego.. nawet ten podest jest ładny i subtelnie zrobiony tak że nie musisz nic na siłę kombinować. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-02-12 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wyliczenia. Muszę jechać na salę zobaczyć jak i czy w ogóle można przymocować ten materiał. Czy można to zrobić na jakiś taśmach (np. dwustronnej) czy muszą być w ścianach gwoździe lub coś podobnego?
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Kolory jednak wybrałam biało/kremowo/pomarańczowe, ale dołożę jeszcze jakiegoś ożywczego miejscami
![]() Póki co zrobiłam takie dekoracje. Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
[QUOTE Czy można to zrobić na jakiś taśmach (np. dwustronnej) czy muszą być w ścianach gwoździe lub coś podobnego?
[/QUOTE] Jeżeli to sala świeżo odnowiona, to raczej nie pozwolą na wbijanie gwoździków, przyklejanie taśm, używania takera w obawie, że zostaną ślady, dziury i t.d. Musisz dokładnie obejrzeć sale, najlepiej zaangażuj narzeczonego w sprawy techniczne (facet lepiej podpowie, na czym i jak zawiesić) niech obejrzy zwłaszcza pod sufitem, gdzie są jakieś (haczyki, lampy, kolumny, konstrukcje, elementy stałych dekoracji sali, wszystko do czego można by było przymocować tkaninę. Zapytaj obsługę sali, w jaki sposób były dekorowane poprzednie wesela, na czym zawieszali, czego używali. Zrób identycznie tak, jak były zawieszane poprzednie dekoracje, wówczas będziesz miała naprawdę taniej i szybciej. Jeżeli zaczniesz kombinować i wieszać ozdoby w miejscach, gdzie nikt nie wieszał, albo gdzie nie ma na czym zamocować, znacznie podroży dekorowanie, zmarnujesz czas, niepotrzebna dodatkowa nerwówka tuż przed ślubem. Jeżeli chcesz ozdobić kolumny to jedyną możliwością jest lekka organtyna, malutki kawałek dwustronnej taśmy pod sufitem na kolumnie nikt nie zauważy, owiń dookoła kolumny wstęgę i zamocuj na dole też na taśmie. To wszystko. Szybko ładnie i bezproblemowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziękuję. Problem w tym, że moje wesele będzie pierwszym na tej sali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
no to faktycznie będzie problem, prawdopodobnie nie będzie żadnych mocowań i będą negatywnie nastawieni na wbijanie, wkręcanie, naklejanie, będziesz musiała dogadać się z właścicielami żeby jednak pozwolili zamocować cokolwiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.