![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zachowanie chłopaka na imprezie
Dziewczyny nie wiem co sądzić o całej tej sytuacji .. potrzebuję Waszej porady
![]() Nie rozumiem tego zachowania bo wcześniej tak nie było, ostatnio się albo zmienił albo ja zaczęłam dostrzegać jaki jest naprawdę ... to nie pierwsza taka sytuacja, bywały mocniejsze. Jak zwykle jestem w czarnej dupie i nie wiem jak to interpretować, usprawiedliwiam go zawsze jak sprawi mi jakąś przykrość, ale wczoraj zaświeciła mi się czerwona lampka...nie przypuszczałabym, że tak mnie zbagatelizuje, zwłaszcza, że wie jakie są moje problemy zdrowotne ( z sercem ) poczułam się jak piąte koło u wozu.
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zachowanie chłopaka na imprezie
Cytat:
![]() Trochę przypomina mi to scenę z filmu "Anatomia miłości" gdzie główna bohaterka zawsze psuła swojemu partnerowi imprezę - bo głowa ją boli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Heh no właśnie dlatego chciałam Was podpytać co o tym myślicie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A mnie sie to też nie podoba. Byłam z takim delikwentem kilka lat.. Ignorowanie mnie w towarzystwie, obrażanie się kiedy chciałam wyjść z imprezy wcześniej , awantury w towarzystwie itd... Totalna olewka, tylko po co? Hmmm... to był jeden z powdow rozstania : nie umiejetność zachowania w towarzystwie.
Ja bym szczerze pogadała bo sama od tego zaczynałam, rozmawianie , pytanie, skąd takie zachowanie.. Mozliwe ze Twoj chłopak pzemyśli, wysłucha i sie poprawi. Moj caly czas powtarzał : ,,przesadzasz''. I przez kilka lat to tolerowałam, ale naprawde nie da sie zbudowac fajnego zwiazku kiedy ktos sie z toba nie liczy a całe towarzystwo na imprezie jest wazniejsze niż Ty sama. Powodzenia ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że chłopak zachował się nieładnie. Zabrał Cię na swoją imprezę, więc powinien wziąć za Ciebie odpowiedzialność i opiekować się Tobą, a przynajmniej dbać o to żebyś się dobrze bawiła. Pewnie, bez przesady i księżniczkowania, ale podejrzewam, że jakby mój partner się tak zachował - sama załatwiłabym sobie podwózkę i wróciła do domu.
![]() |
#6 | |
sissy that walk
|
A ja się absolutnie nie zgadzam z powyższą odpowiedzią. Co innego gdybyś zażądała wyjścia o godzinie nie wiem, 23 - wtedy impreza dopiero się rozkręca. Ale 4 rano to już niemal cała noc, więc o marnowaniu "jedynej takiej w życiu imprezy" nie ma w ogóle mowy. Te ostatnie 2 godziny nijak by go nie zbawiły.
Ja tu widzę przede wszystkim brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za drugiego człowieka. Byłaś nie dość, że jego dziewczyną, to jeszcze niejako jego gościem, a o samopoczucie gości się dba. W głowie mi się nie mieści jak ktoś może się tak zachować gdy osoba towarzysząca źle się poczuje. Korona by mu z głowy spadła gdyby chociaż się Tobą zainteresował, wyprowadził na zewnątrz żebyś mogła się dotlenić, spytał co dokładnie Ci jest, zaprowadził do łazienki w razie potrzeby? Dla mnie to chore i gówniarskie jak się zachował, tak się nie zachowuje facet ani nawet żadna normalna kobieta, tylko jakiś ostatni dzieciuch. Choćby rzecz działa się na najważniejszej imprezie w moim życiu to do łba by mi nie przyszło, żeby zostawić TŻ w takim złym stanie, olać jakiekolwiek prośby i iść sobie tańczyć, nie zważając na nic poza SWOJĄ rozrywką. Tak się po prostu NIE ROBI i zadziwia mnie, jak dla kogoś olanie słabnącej, najpewniej bladej jak ściana i duszącej się dziewczyny i jawne obrażanie się za "psucie zabawy" na rzecz tańczenia w kółeczku z kumplami z klasy można nazwać czymś normalnym ![]() Autorko, na Twoim miejscu mocno zastanowiłabym się nad tym chłopakiem. Skoro mówisz, że to nie pierwsza taka sytuacja i że wychodzi Ci w głowie prawdziwy obraz jego osobowości, to na moje prawdopodobne, że będzie coraz gorzej. Zwłaszcza jeśli olejesz całkowicie to, co się stało i nie pokażesz mu, że tak się nie robi. Rozmowa BARDZO wskazana. Zobaczysz jak będzie argumentował. Ale według mnie nijak poza tym, że chciał się pobawić, a Ty zrobiłaś mu wielką krzywdę ośmielając się źle się poczuć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój chłopak Autorko zachował się egoistycznie - ja rozumiem, że mógłby się zdenerwować gdybyś chciała wracac do domu o 23, ale to już była 4 rano... o której takie studniówki się zaczynają? po drugie zadzwonił po tatę (nawiasem mówiąc wkurzyłabym się gdyby mój syn budził mnie rano, że mam po niego przyjechać, to nie lepiej dać na taksówkę?) i umówił się, że ma on was odebrac za godzinę, czyli o 5? To jeszcze godzinę miałaś siedziec i źle się czuć. Fatalnie się zachował, chyba samolubny gówniarz z niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem jak mozna planować powrót z imprezy o jakijkolwiek godzinie a juz o 6 rano to szok- i nauczyciele do tej godziny sie zgodzili ? wraca sie kiedy ma sie dosyć, to nie wykupione wczasy żeby trzymac sie terminu. Cytat:
Taka impreza- raz w zyciu ? no zgadza sie raz ale nie robilabym z tego jakiegos cudu świata, to tyko impreza na ktorej mam sie bawic ale tez bawic ma sie osoba, ktora ze mna przyszla i to ona ma czuc sie zaopiekowana i wazna. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-02-03 o 11:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
sissy that walk
|
Różnie, zwykle 19-20
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Faktycznie impreza zaczęła się o 20...z mojej studniówki, która była rok wcześniej ( on chodzi do technikum ) też wyszliśmy mniej więcej o tej porze. Planowo studniówka miała się zakończyć o 6 więc chciał zostać do końca, ale jakbym została do końca to chyba by mnie wynieśli. Macie rację....sama chętnie bym się zabrała i wróciła nie patrząc na niego, z tym, że nie miałam jak wrócić, nie miałam po kogo zadzwonić, o taxi nie pomyślałam, a to nie jest duże miasto nawet nie wiem czy taksówki stoją całą noc. Gdyby było bliżej to wróciłabym na piechotę a tak to byłam uzależniona od niego i to było najgorsze.
Dziękuję Wam za wsparcie ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Bo potem myślę nad tą sytuacją i po złości, że jak on mógł tak powiedzieć, olać to co mówię, przychodzi skrucha i mam do siebie żal, że jak ja mogłam tak go potraktować, pewnie znowu sobie coś ubzdurałam i robię problemy. Ostatnio jest jeszcze bardziej irytujące to, że podnosi głos jak tylko coś jest nie po jego myśli, raz tak krzyknął do telefonu, że rzuciłam słuchawkę...potem zadzwonił i słodkim głosikiem "misiu przepraszam nie gniewaj sie" tak jest często, mam wrażenie, że on nie zdaje sobie sprawy, że wyrządza mi pewnego rodzaju krzywdę pomimo tego, że zawsze mówie o co mi chodzi i dlaczego jest mi przykro
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Akurat tak mi się zdarzyło, że związałam się z młodszym facetem - też technikum, też w tym roku (za tydzień) studniówka. Jego pierwsza, moja trzecia. I jeśli bym się źle czuła - nie jakieś duperela typu otarłam sobie piętę, albo delikatnie mnie brzuch boli, tylko jak Tobie byłoby mi słąbo, duszno i niedobrze, a chłopa mi powiedział, że mam się uspokoić, bo to jego impreza, to bym mu pomachała na pożegnanie a wcześniej jeszcze kopnęła go w pupę. Nie ma takiej opcji, żeby kochający facet miał na Twoje zdrowie i samopoczucie wyj...ne, szczególnie, że masz problemy z sercem. On po prostu ma Cię gdzieś... szuja i tyle.
![]() |
![]() |
#15 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Wielu nauczycieli się na coś takiego zgadza. Zresztą, teraz coraz częściej studniówki są w lokalach, a nie w budynku szkoły, więc nauczyciel za bardzo nie ma jak się nie zgodzić.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim powinnaś z nim porozmawiać, dać mu wyraźnie do zrozumienia, że takie zachowanie Tobie nie odpowiada i że nie powinien bagatelizować Twojego złego samopoczucia!
Kiedyś też miałam problem z gatunku 'imprezowego' z obecnym TŻ, ale porozmawiałam z nim, zapytałam się, o co dokładnie chodzi, wyjaśniłam swój punkt widzenia - i okazało się, że to nie był problem, tylko małe niedopowiedzenie i wszystko dobrze się skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zachowania pana, to mi jest trudno stwierdzić, czy było wszystko OK. Autorko, czy zakomunikowałaś mu normalnie i spokojnie, że chciałabyś zakończyć zabawę? Czy było to z jakąś pretensją w głosie? Czy chłopak był po alkoholu? Ja wiem, że to niby nie ma nic do rzeczy, że powinien jej zamówić taksówkę albo wrócić z nią albo chociaż posiedzieć i zainteresować się, jak się Autorka czuje, ale.... to oczywiste dla nas w tym momencie. Jeśli chłopak był po alkoholu, bawił się nadal super (co z tego, że nad ranem? ja też lubię zamykać imprezy ![]() Ja na miejscu Autorki, jakbym się wkurzyła i czuła sie fatalnie, to pojechałabym do domu sama taksówka. I czekała na przeprosiny. Może jestem też głupia i naiwna, ale nie skreślałabym faceta tylko po tym zdarzeniu. Dlaczego? Bo nie raz, jak byłam z kimś w porządku, zaliczałam jakieś jednorazowe "wpadki" imprezowe. Po takich jakiś sytuacjach zawsze była rozmowa i już więcej się to nie powtarzało. Tylko tak jak mówię - jeśli tylko to by chłopak odwalił! A Autorka niestety pisze o więcej sytuacji.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
W sumie my, dziewczyny, też nie jesteśmy święte i zazwyczaj najpierw mówimy, a potem myślimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Podpiszę się całkowicie pod tym, co napisała Mary_poppins - pomijam, że ty nie przerwałaś mu zabawy o 21, żeby nie zdążył się wybawić, a o 4 rano; empatia na poziomie pantofelka lub eugleny (nie wiem, który stwór jest mniej skomplikowany).
A do autorki wątku: głupio robisz, że tak robisz ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-02-03 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachowanie na studniówce- chamskie z całą pewnoscią, impreza wazniejsza od dziewczyny? Nienormalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko wątku, skoro nie pierwszy raz się tak zachował, to cóż - widzą gały, co biorą - nie musisz z nim być, skoro źle Cię traktuje, nie możesz na niego liczyć w takich sytuacjach, to się dobrze zastanów co w sumie z nim robisz. Inaczej sama będziesz sobie winna, bo sama takiego faceta sobie wybierasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to nieładnie z jego strony.
Ale coż,egoizm rządzi ;] SZLACHTA chce się bawić,to reszta powinna leżeć okoniem jako chodniczek do tanca ;] Sorry ale moim zdaniem ten związek daleko nie zajedzie. (chodzi mi o to,ze juz coraz wiecej rzeczy Cię w Nim denerwuje, przestaje Ci się ten cały związek podobać,gdzie zapewne przyczyną jest zwyczajna niedojrzałość....) Dołożę fakt,ze skoro masz poważne klopoty- to przepraszam,łaska z jego strony? To facet ma się chyba opiekować dziewczyną ![]() Porozmawiaj z Nim.Oj porozmawiaj............
<3 Edytowane przez Clemence Czas edycji: 2013-02-03 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to nie ma jak się nie zgodzić? Organizują od 20 do 3, potem "grajek" sie zwija i tyle. Jeśli młodzież chce się bawić dalej to zostaje bez nadzoru w końcu to pełnoletni ludzie. Nie rozumiem imprezy do 6 rano - i zanim zostałam starym piernikiem też żadna impreza nie trwała tak długo. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę teraz jak tak o tym myślę to to chyba jakieś chore jest :/ jakby któraś z Was opowiedziała tu o takiej historii to wiedziałabym co jej poradzić, pewnie 'wygadałabym" jej co o tym myśle...a w swojej sprawie ciężko mi się zdecydować. Najgorsze jest to, że nie jest mi kimś obojętnym, łączy nas wiele przez te 2 lata...zaufałam mu ( wie o mojej ciężkiej historii z dzieciństwa ) jest to tak naprawdę mój pierwszy chłopak, więc nie mam jako takiego porównania, ale teraz mam wrażenie jakby nas o wiele więcej dzieliło niż łączyło, a z drugiej strony od października mieliśmy zamieszkać razem na studiach i bym się przekonała jakby to naprawdę było, wydaje mi się, że ja po prostu się do niego przyzwyczaiłam i nie umiałabym teraz zostać sama ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.