|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co można zrobić z tych składników?
mango, krewetki, rukola, suszone pomidory, szpinak, pomidorki koktajlowe, awokado, marynowany imbir
![]() jaką dobrą kolację dla siebie mogę sobie z tego przyrządzić? ![]() krewetki chciałam po prostu usmażyć na oliwie z czosnkiem, skropić cytryną, może do tego jakąś sałatkę. Coś prostego.
każdego dnia dotykam nieba! Edytowane przez suun Czas edycji: 2013-02-15 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co można zrobić z tych składników?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Liście szpinaku będą pasować do sałaty i rukoli.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja bym zrobiła jakąś sałatkę morską , czyli owoce morza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw podsmazylabym na masle pokrojone w mniejsze kawalki suszone pomidory (jesli sa ze skorka, delikatnie zdejmij), dorzucilabym szpinak, doprawilabym delikatnie czosnkiem i posolila, ew mozesz podlac smietana. Zdejmij z patelni, rozloz na talerzu. Podsmaz starta odrobine imbiru na masle, dorzuc krewetki i dopraw odrobina czosnku, soli i ew. posiekana dymką. Gdy dojdzie, rozłóż na szpinaku. Awokado powinno byc w temp pokojowe, obierz, pokroj w osemki, skrop cytryna, popieprz. Rozloz wokol talerza. Mozesz tez zrobic ze zmiksowanego paste, z cytryna, ew. odrobina majonezu i przyprawami i rozmarowac na grzankach, swietnie skomponuje sie z daniem. Melona pokroj, lub zrob specjalna lyzeczka kulki, wymieszaj z rukola, pomidorkami, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, sola i oliwa oraz odrobina cukru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.