|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie dogaduję się z mamą...
Mam mały problem... nie potrafię dogadać się z własną matką...w sumie to prawie w ogóle nie rozmawiamy. Nie wiem do końca w czym jest problem. Mam wrażenie, że obwinia mnie o wszystko a na dodatek stwierdziła, że za duzo czasu spędzam ze swoim chłopakiem.. tego nie rozumiem najbardziej. Jak mogę za duzo czasu spędzać z najbliższa mi osobą, z która jestem szczęśliwa..?Próbowałam rozmawiać na ten temat, wytłumaczyć , że nie robię nic złego, będąc z nim ale widzę, że moje szczęście jak na razie nie interesuje mojej mamy...nie wiem jak mam zacząc rozmowę, co powiedzieć, czasami milcze i nie odzywam sie w ogóle bo boje sie co z tego wyniknie. A jak juz cos powiem czy zaproponuję to dostaję od mamy odpowiedź z takim wyrzutem jakby w myślach sobie mówiła " po co sie w ogóle odzywasz"
Jak myślicie, powinnam zebrać w sobię odwagę i porozmawiać z mamą czy milczyc dalej..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie dogaduję się z mamą...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Gdybym musiała wypisywac konkrety dużo by mi to zajęło. Mam 18 lat. Chłopaka zna i akceptuje. Nie ma nic przeciwko, że z nim jestem mimo roznicy wieku ( 6 lat starszy a zaczęliśmy sie spotykac jak miałam 16 lat).
Moja mama jest materialistką. Kiedy nie ma pieniędzy obrażona jest na wszystkich, a kiedy pieniązki są, wyda je błyskawcznie. Moj tato pracuje za granicą i zarobiona kase przesyła na polskie konto, do ktorego ja mam kartę, poniewaz gdyby dał ją mamie, środków do życia już by nie było. Sytuacja w domu nigdy nie była dość dobra. Ciągłe kłótnie rodziców słyszałam juz od dziecka. Musiałam szybko dorosnąć i poradzic sobie z tym bo najbardziej kiedy jeszcze nie bylo mlodszego rodzenstwa cierpiałam ja. Głupio jest mi to pisać ale mama lubi pić- piwo. Tak...własnie wydaje pieniadze na swoje piwo odkąd pamiętam. I o to najbardziej mi chodzi... popełnila tyle błędow w zyciu..ile razy próbowałam jej powiedziec żeby przestała...odnosiła sie do mnie tak, że probowała powiedziec ze nie widzi winy w sobie tylko w nas- swoich dzieciach i dlatego pije....do tego dołączała tez tate. Nie powinna zloscic sie na mnie ze staram sie uciec, choc na chwile od tego , spedzajac czas ze swoim chlopakiem. Przy nim czuję się spokojniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Czytam co napisałaś i mam wrażenie, że Twoja mama nie umie odnaleźć swojego szczęścia, jest zagubiona i dlatego wyładowuje się na Tobie i reszcie rodziny.
Może tata powinien z nią porozmawiać jak wróci do PL? Jej zachowanie przecież wpływa negatywnie na innych członków rodziny. Może psycholog?
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Widocznie jest nieszczęśliwa, czuje się samotna i obarczona wszystkim sprawami rodzinnymi, bez jakiejkolwiek pomocy, bo ojciec za granicą. I zapija smutki. Tu już sama rozmowa nie wystarczy, przydałby się specjalista. Tata wie o wszystkim, akceptuje, co mówi?
![]() |
#6 |
kobieta za ladą
|
mnie jako matkę trafił by za pzreproszeniem szlag gdyby moja nastoletnia córka dysponowała kartą i rozporządzała pieniędzmi
nie jestes głową rodziny zostałaś wciągnięta miedzy rodzinne rozgrywki twój tata nie ufa mamie tak ? wiec idz do banku załóz konto i miej swoją kartę na którą ojciec niech ci wysyła kieszonkowe kartę od nieswojego konta oddaj mamie mówisz ze mama popełnia wiele błedów ale własnie ty masz prawo jej wypominac a ona nie ma prawa zwrócic ci uwagi bo zaraz sie obrażasz ojciec wyjechal wiec podejrzewam ze nie musisz wysłuchiwac ciągłych kłótni i co uciekasz z domu bo...przy nim czujesz sie spokojniejsza oki rozumiem ale starałaś sie pomóc jakoś mamie poza ciągłym krytykowaniem jej?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.