|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wypiłowanie naturalnych pazurków w "migdałek"
Witam. Mam do Was prośbę. Mogłybyście mi napisać jak wypiłować naturalne pazurki w migdałek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypiłowanie naturalnych pazurków w "migdałek"
Dołączam się do pytania. Jak zrobić ładny migdałek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś próbowałam ale wyszło baaaardzo nierówno więc zostałm przy kwadracikach
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
kiedyś jakaś dziewczyna na pokaż swoje naturalki, pokazała swoje prześliczne szpice normalnie cudne, ale jednak najłatwiej jest zrobić kwadraty, a przy migdałkach czy szpicach, jeden niewłaściwy ruch i już jest krzywo i nierówno. Najlepiej więc żeby to zrobiła kosmetyczka i przypatrzyć się wtedy jak ona to robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na samym dole fotki są obrazki co po kolei robić mam nadzieje że się przyda
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo... Faktycznie taka obrazowa metoda może pomóc. Póki co mam spiłowane na dość krótkie, ale jak mi urosną i się uda je tak spiłować to wrzucę jakieś fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
czekam na fotki
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
tez mam problem z nadaniem ksztaltu paznokciom ;-( inna sprawa ze nie uzywam pilnika bo kupilam szklany i okazal sie jakis trefny, az ciarki mi po plecach chodzily przy kazdej probie uzycia.. probuje obcinaczem i kazdy paznokiec ma troche inny stopien "zakrzywienia" jedne sa bardziej w kwadrat inne w migdal :-/
Czy u was jest rzeczywiscie instrukcja? gdy uzywam link podany przez katie na dole strony mam piec obrazkow z roznym ksztaltem paznokcia... i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moja mama ma paznokcie w migdałki - zawsze od kiedy pamiętam. Obcina zawsze normalnie i nie ma z tym kłopotu. Jedyne czego potrzebuje to zwykłego obcinacza. Mi też się już taki kształt migdałka narzuca i po niej mam takie. Chociaż są krótkie to ładnie wyglądają...i nie ma z nimi problemu także polecam. Teraz my z mamą chorujemy na te kwadratowe - jak są trochę dłuższe to wyglądają ślicznie. ale cieszymy się tym co natura dała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na obrazkach jest instrukcja jak wypiłować migdałek z kwadratów. Pokazane jest jak piłować po bokach, żeby wyszedł migdałek ![]() Ostatnio rozmawiałam też z kuzynką, która jest stylistką i ona mówiła że po prostu obcina po bokach obcinaczem, tak mniej więcej w tych miejscach jak na tych obrazkach i później piłuje pilnikiem. I tak musisz sama się pouczyć, zwłaszcza jak masz każdy paznokieć inny. Możesz też spróbować zaznaczając sobie ołówkiem środek pazurka przy krawędzi i piłować pilnikiem po bokach do tego punkciku, albo w ogóle narysuj sobie ołówkiem migdałek i piłuj według linii. powodzenia ![]()
![]() ![]() Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu. ![]() Edytowane przez KattiePL Czas edycji: 2009-01-04 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dziękuję za te chińskie zdjęcia bo w końcu udało mi się zrobić ładne migdałki a nie trwało to zbyt długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.