|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
wyłączenie potrzeby bliskości
9m-cy temu skończyłam 3-letni związek.
dość szybko odnalazłam się w nowej sytuacji, przemyślałam sporo spraw, wyznaczyłam nowe priorytety. Priorytety, no właśnie. mam 23 lata i z racji że w związku mocno ograniczałam własne horyzonty do obiektu ex postanowiłam, że teraz chcę się skupić na umacnianiu relacji z Rodziną, doskonaleniu wiedzy, rozwijaniu swoich pasji. ostatnie miesiące pracy nad sobą wniosły dużo dobrego, bardzo się zmieniłam, osiągnęłam wewnętrzny spokój. mam dobre relacje z Rodziną, garstkę znajomych i przyjaciół jednak brakuje mi czasem bliskości w takim damsko-męskim kontekście mimo tego, że mam wypełniony czas i jestem zadowolona ze swojego życia. może część z Was rozbawi moje pytanie, ale czy jest jakiś sposób żeby czasowo "wyłączyć" tę potrzebę bliskości w relacji damsko-męskiej? relacje w stylu seks bez zobowiązań nie wchodzą w grę. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wyłączenie potrzeby bliskości
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
on tired little feet
|
Chodzi Ci o brak seksu czy o co?
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ciężko jest wyłączyć jakąś potrzebę, jeśli jest ona odczuciem, to można ją tylko wyprzeć...ale można pozwolić temu być i starać się skupiać na czerpaniu jak najwiecej z relacji z przyjaciółmi obojga płci. Znam to uczucie, towarzyszyło mi do niedawna, bo miałam kilka lat przerwy w związkach i czasami nawet to uczucie musiało mnie sponiewierac ale właśnie próba wyciągnięcia jak najwięcej z innych relacji mnie trzymala
Nie warto było się pchać w cokolwiek, żeby tylko nasycic te potrzebę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da sie. Jest to normalna potrzeba. Mozesz to ignorowac, skupic sie na czyms innym, ale to powroci.
Wiesz, ze w zwiazku nie trzeba rezygnowac z pasji, przyjaciol i rodziny? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Kup sobie wibrator jesli brakuje ci seksu.
Innej rady nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Antydepresanty trochę wyłączają potrzebę bliskości.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Wyłączyć się nie da, ale trochę zmniejszyć tak. Zajęcie sobie czasu maksymalnie, unikanie filmów o miłości i częste przytulanie się do przyjaciół i/lub rodziny. Z naciskiem na to ostatnie, pomaga
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

Nie warto było się pchać w cokolwiek, żeby tylko nasycic te potrzebę