wyłączenie potrzeby bliskości - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 20:58   #1
SusyMM
Przyczajenie

wyłączenie potrzeby bliskości

9m-cy temu skończyłam 3-letni związek.
dość szybko odnalazłam się w nowej sytuacji, przemyślałam sporo spraw, wyznaczyłam nowe priorytety.
Priorytety, no właśnie. mam 23 lata i z racji że w związku mocno ograniczałam własne horyzonty do obiektu ex postanowiłam, że teraz chcę się skupić na umacnianiu relacji z Rodziną, doskonaleniu wiedzy, rozwijaniu swoich pasji. ostatnie miesiące pracy nad sobą wniosły dużo dobrego, bardzo się zmieniłam, osiągnęłam wewnętrzny spokój. mam dobre relacje z Rodziną, garstkę znajomych i przyjaciół jednak brakuje mi czasem bliskości w takim damsko-męskim kontekście mimo tego, że mam wypełniony czas i jestem zadowolona ze swojego życia.
może część z Was rozbawi moje pytanie, ale czy jest jakiś sposób żeby czasowo "wyłączyć" tę potrzebę bliskości w relacji damsko-męskiej?
relacje w stylu seks bez zobowiązań nie wchodzą w grę.
SusyMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 21:07   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: wyłączenie potrzeby bliskości

Cytat:
Napisane przez SusyMM Pokaż wiadomość
9m-cy temu skończyłam 3-letni związek.
dość szybko odnalazłam się w nowej sytuacji, przemyślałam sporo spraw, wyznaczyłam nowe priorytety.
Priorytety, no właśnie. mam 23 lata i z racji że w związku mocno ograniczałam własne horyzonty do obiektu ex postanowiłam, że teraz chcę się skupić na umacnianiu relacji z Rodziną, doskonaleniu wiedzy, rozwijaniu swoich pasji. ostatnie miesiące pracy nad sobą wniosły dużo dobrego, bardzo się zmieniłam, osiągnęłam wewnętrzny spokój. mam dobre relacje z Rodziną, garstkę znajomych i przyjaciół jednak brakuje mi czasem bliskości w takim damsko-męskim kontekście mimo tego, że mam wypełniony czas i jestem zadowolona ze swojego życia.
może część z Was rozbawi moje pytanie, ale czy jest jakiś sposób żeby czasowo "wyłączyć" tę potrzebę bliskości w relacji damsko-męskiej?
relacje w stylu seks bez zobowiązań nie wchodzą w grę.
Nie rozumiem o co ci chodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 21:42   #3
thirky
on tired little feet

Chodzi Ci o brak seksu czy o co?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 00:38   #4
Marishka
Rozeznanie

Ciężko jest wyłączyć jakąś potrzebę, jeśli jest ona odczuciem, to można ją tylko wyprzeć...ale można pozwolić temu być i starać się skupiać na czerpaniu jak najwiecej z relacji z przyjaciółmi obojga płci. Znam to uczucie, towarzyszyło mi do niedawna, bo miałam kilka lat przerwy w związkach i czasami nawet to uczucie musiało mnie sponiewierac ale właśnie próba wyciągnięcia jak najwięcej z innych relacji mnie trzymala Nie warto było się pchać w cokolwiek, żeby tylko nasycic te potrzebę
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 09:46   #5
Adrianna_8
Zakorzenienie

Nie da sie. Jest to normalna potrzeba. Mozesz to ignorowac, skupic sie na czyms innym, ale to powroci.

Wiesz, ze w zwiazku nie trzeba rezygnowac z pasji, przyjaciol i rodziny?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 10:46   #6
kennedy
Zakorzenienie

Kup sobie wibrator jesli brakuje ci seksu.
Innej rady nie ma.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 10:49   #7
SusyMM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość

Wiesz, ze w zwiazku nie trzeba rezygnowac z pasji, przyjaciol i rodziny?
tak, wiem
chodzi o to, że taki czas bycia samej jest mi potrzebny na tym etapie życia, po prostu gorzej sobie radzę w chwilach gdy włącza się ta potrzeba bliskości.
SusyMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 11:14   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SusyMM Pokaż wiadomość
tak, wiem
chodzi o to, że taki czas bycia samej jest mi potrzebny na tym etapie życia, po prostu gorzej sobie radzę w chwilach gdy włącza się ta potrzeba bliskości.
Kazdy tak ma i nie wiem, czy jest na to jakas rada. Moze wibrator, moze randka bez zobowiazan albo flirtowanie na czatach.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 20:55   #9
Sybil_
Zakorzenienie

Antydepresanty trochę wyłączają potrzebę bliskości.
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 21:20   #10
201805170918
Konto usunięte

Wyłączyć się nie da, ale trochę zmniejszyć tak. Zajęcie sobie czasu maksymalnie, unikanie filmów o miłości i częste przytulanie się do przyjaciół i/lub rodziny. Z naciskiem na to ostatnie, pomaga
201805170918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości